Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

K.O.U.L.E - trojboj - kavárna v pasáži

22. 04. 2010
3
9
1624

pro teenagery s mírně výchovným podtextem

Osoby:

Eva - šestnáctiletá, poměrně pohledná blondýna

majitel - upocený, obtloustlý tatík

žena

mladík - typický hezoun

 

Konec vyučování, studenti se hrnou ze školy, mezi nimi Eva, které si nikdo nevšímá. Vypadá zklamaně, pak pohodí hlavou a skoro běží opačným směrem. Zastaví se až před vchodem blízké kavárny. Přešlápne, zardí se, odfrkne si a vsouká se dovnitř. Majitel, jediná přítomná osoba, se rozzáří a oba ze sebe sypou uvítací fráze.  

majitel (mlsně si ji prohlíží): Nová posila je tady! Už na vás čekám...Prý jste tu ve městě nová, už vás někdo pozval na kafe? Ne?! Sedněte si, u nás máme stejně nejlepší a brzo ho budete vařit vy!

Plácne ji po ramenou a upraví si přehazovačku. Když jí vysvětlí její úkoly, odejde cosi vyřídit a nechá ji samotnou. Je pyšná i nervózní.

Za chvíli se rozletí dveře a dovnitř vrazí mladá žena, ještě nervóznější než Eva. Rozhlíží se kolem, jako by někoho hledala.

Eva (s odhodlaným úsměvem): Echm...hehe...co si přejete?

žena (vytřeští na ni uslzené oči): Pff...t-telefon! Honem! Prosím! (sepne ruce)

Eva jí bez řečí rozpačitě podá svůj mobil (místního telefonu se netroufá dotknout), žena zatím do sebe obrátí zbytek Eviny kávy. Chvíli se hekticky přehrabuje v kabelce a loví papírky s čísly i jiné. Zkouší se dovolat, ale nikdo neodpovídá. Pokrčí rameny a s pláčem na krajíčku vyběhne ven. Eva ji sleduje s otevřenými ústy. Pak si všimne, že návštěvnici vypadla kartička, nejspíš fotografie. Chce ženu dohnat, ale přicházejí dvě starší dámy a žvaní s Evou až do příchodu majitele.  

Krátce na to  vejde pohledný mladík a hned u vchodu se na Evu uličnicky zazubí.

Eva (ostýchavě):  Hehe...?

mladík (přátelsky): Hehe! 

Eva (uvolněněji): Hehehe.

 

Až teď Evě dochází, že by měla pustit hudbu. CD Celine Dion tiše hraje až do konce tohoto dílu. Mladík s ní flirtuje a Eva se neohrabaně snaží o totéž.

Mladík: Můžu tě večer doprovodit domů? Jestli tu seš do desíti, máš lepší, když nepůjdeš sama přes město. Jsou tu všelijaký týpci.

Eva (ohlédne se na majitele, který se souhlasně usmívá): Hmm, hehe. (Kývne).

Celá červená sklopí oči a pohledem přitom zavadí o fotografii, kterou vytrousila ona žena. Je na ní mladík. který jí právě mává ode dveří a posílá vzdušný polibek! Eva vykulí oči a bezděky kartičku obrací v prstech. Na druhé straně je napsané jméno 'Viky' a telefonní číslo.

Eva krčí čelo a intenzivně přemýšlí. Zírá  dlouho na dveře kavárny, čímž končí první díl tohoto seriálu.


9 názorů

řekli jsme, že je nejscénařovitější, úpravy by to sneslo, ale dá se na tom stavět VTM

Tady by se měli ostatní kouknout, jak vypadá scénář! Nic zde nechybí, má to jistý vtip, hehe, napsáno bez zádrhelů, svižné. Otvírají se možnosti pro další vývoj, díly. škoda, že jsou čtenáři tak líní, lépe řečeno, hladí jen své koně. Mám pro tebe cukr, na.

Petrusha
26. 04. 2010
Dát tip
hele příš ... rači ne ... (kvôli zachovaniu nášho zdravia jako :)

petrusha - já ti nevim, TV doma nemám a naposled jsem někde viděla brendu eště s dylanem máš-li další votázky, hodím sem eště dalších 120 dílů.PP

Petrusha
23. 04. 2010
Dát tip
Hehe hehe no super dialogy :))) to sa teraz tak v seriáloch v té vé nosí? pardon za priblblú otázku, ja to nesledujem, tak sa pýtam ... Každopádne by ma tento úvod, ak by som ho náhodou videla, nedonútil nikdy si nejaký ďalší diel pustiť ...

zachyceno :o) koníkem...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru