Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čistým lesem

28. 04. 2010
4
10
1459
Autor
berg

okolo žáby kýlem vzhůru v náruči něco co ještě nemá cenu ještě ne ještě to kryje pouzdro kožené ale i tak má cenu klopýtat Es war der Tag Zevnitř se zase dral štěkavý pátý pád co umlčet šel jen rozporkou a tyčí Pak nejprv srp, nůši do nůše mlíčí králíkům co chtějí žrát Co jsem to... ? Jo, i lesní zvěř, mravenci mají taky hlad Es ist der Tag Tichý den provoněný deštěm Za chvíli budou zavírat mokrý si budu notovat Morgen wird ein schoener Tag


10 názorů

IVO
01. 05. 2010
Dát tip
Klub českého pohraničí by nebyl spokojen. Já jo. *T

dadadik
30. 04. 2010
Dát tip
a to se mi líbí, co píšeš tady.... kde jinde být svobodnej, než tu že

berg
29. 04. 2010
Dát tip
Ja ja , Rajmunde - próza vítězí na plné čáře... aspoň v poznámkách. ÷) Ale jinak: už jsem o tom poudal, o tej poctivosti sám k sobě. Dostavila se doba v mém žití, kdy jsem schopnej se oprostit od takovejch věcí, jako je předpokládaná odezva čtenářstva, kličkování mezi obecným vkusem, popř. striktní bazírování na takovejch věcech jako je základní řemeslo (rytmus, forma, ej tý dý). A teď (aniž si Tě v nejmenším chci brát za spojence), v Tvé osobě cítím určitou spřízněnost projevu - prostě padni, kam padni. Nevím, jak je to v Tvé tvorbě, ale sám své texty poctivě "vysedím", je to práce několika měsíců, a v okamžiku, kdy dojde k jejich zveřejnění, jsem schopný říct, že odevzdávám práci, s kterou jsem cca na 90% vnitřně spokojený (zdržím se 100 a více procent, protože ta doba tady už byla, a nic dobrého z toho nevzešlo÷). Tož tak nějak to mám.

Rajmund
29. 04. 2010
Dát tip
bergovo šmankote-sláva, konečně flák poctivý poezie

dadadik
29. 04. 2010
Dát tip
mně přijde že jdeš z hospody :)

berg
29. 04. 2010
Dát tip
Šmankote! Vono je asi nakonec lepší, že skutečný příběh zůstal v mém rurálním morytátku (jak své dílko s velkou dávkou odvahy nazývám) ukryt bystré mysli čtenářově. Kdyby jste skutečně vědíli, vo čem to je, tak byste se mnou třá už nemluvíli. ÷)) A uznávám, že v tomhle případě jsem, sebestředně do obrazů morbidních zahleděn, asi příliš schopnosti druhých "kapírovat" básničku vstříc nekráčel. Díky za pozonost a Aufvídrzén!

Rajmund
29. 04. 2010
Dát tip
Z naší krajiny se šíří ledasjaké zázněje..a dozněje.

martinez
29. 04. 2010
Dát tip
čtu si tak zaujatě prolog a najednou koukám, dílo nedodali! já bych to reklamovala :o) su na tom podobně jako předskokan Zbora, krapet ztracená - co se mi líbí je ta druhá, se štěkavým pátým pádem

Zbora
29. 04. 2010
Dát tip
To je o museu odsunu? :) Mám dojem, jakoby se text k něčemu docela vážně vztahoval, ale jeho výrazové prostředky už jsou za zenitem toho, co si umím složit. A jako báseň samu o sobě ji neberu - nejde to.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru