Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hrozně moc silné lepidlo (nová povídka od mně Luboše Kemrně a je moc hezká!)

02. 05. 2010
11
24
2154

Představte si, kluci a holky, že jsem od syna dostal dárek. Já jsem měl totiž svátek. Možná to taky byly narozeniny, ale už nevím, já takové věci hned zapomenu, jak na to nemám hlavu. Pamatuju si jen to, že jsem dostal dárek a když jsem ho rozbalil, tak tam byla taková malá tuba jak je v ní pasta na zuby, co se dává do kafe, když bolí břicho, akorát byla hrozně malá, tak jsem byl smutný, že to je tak malý dárek, já mám rád hlavně velké dárky, co nejsou měkké.
Syn ale řekl: Tati, to je sekundové lepidlo, to se ti bude hodit.
A já jsem řekl: To jo.
A syn řekl: Pojď ven, tati, jsme tady dneska sami dva chlapi, uděláme takovej vtip jako když jsem byl kluk, jo?
A já řekl: Jo.
A šli jsme ven a šli jsme do hospody a počkali, až nebudou chodit chlapy a pak syn rozdělal to lepidlo a udělal na zem v předsíni kapku a na tu kapku položil pětikorunu. A já řekl: No jéje! A chtěl jsem ji zvednout, ale ono to nešlo. Jako by přimrzla. Sáhnul jsem do kapsy, vytáhnul kudlu co mám na stromy a chtěl tu pětikorunu odloupnout, ale nepomohlo to, hrozně moc držela.
A syn řekl: To je tati hrozně moc silné lepidlo, pojď se rychle schovat támhle a budeme se dívat, co se bude dít.
A začali chodit chlapi a každý zkusil zvednou tu pětikorunu a nešlo to, mudrovali nad tím, jak nevěděli, že za to může to lepidlo, bylo jich tam čím dál víc, mačkali se tam v té předsíni a křičeli a pořád chodili další a další a každý chtěl zkusit zvednout tu pětikorunu a najednou se udělala strašná rvačka a byl křik a začalo hořet. Tak jsme se se synem moc bavili.
Když syn odjel, vzal jsem lepidlo s sebou na procházku a zašel jsem ke Kulhavcovi. On má před domem židli a na té pořád sedí a kouká a pije pivo a zvedne se jen, když se jde vyčůrat k rybízu, nebo mu dojde pití. On je to takový morous, víte? Schoval jsem se za sud s vápnem a koukal, až se Kulhavec zvedne a když se zvednul, tak jsem potichu došel k té židli, dal na sedátko kapku toho lepidla a pak se znovu schoval. Kulhavec se za chvilku dokulhal zpátky a sednul si na židli. A bylo to. Vylezl jsem z úkrytu a šel rovnou do Kulhavcovy zahrady a on na mě koukal a křičel: Kemrň, jedeš? Co rady chceš! Jedeš, Kemrň!
A já se jen usmíval a začal tahat z dřevníku polínka a dávat je do tašky a Kulhavec se rozzuřil a vstal a vstal i s tou židlí a začal za mnou běžet. On sice Kulhá, ale když se rozzuří, tak Kulhá hrozně rychle. S tou židlí ale spíš jen tak šel, jako když jdu já s Láďou na houby, rychlejší to nemohlo být. V klidu jsem si nabral polínka a šel domů a Kulhavec mi nestačil a za chvíli to vzdal a vrátil se domů.
To hrozně moc silné lepidlo je výborný vynález! Stačí jedna kapka a je po problémech!
Ahoj!


24 názorů

No však já bych taky uměl povítky!

Pavlíku to ot tebe neni moc hesky, ten pán psát umý ale povítky, víš?

No to je ale talent! Ale myslím si, že nás s Růženkou napodobuješ, protože nám závidíš. Já tak k tobě přijedu a dám ti na kebuli i s vnucima. A psát básně stejnak neumíš!

jeee ti máš talent jako mi s Pavlíkem. já mu o tobě řeknu

Napiš.

ahoj já už to nebudu opakovat, protože to lepidlo jak se nepoužívalo, tak stvrdlo a neteče a nevím, jestli mi syn doveze další, u nás se tohle neprodává, vyrábíse to v západním německu a je to firma henkel.

Vaud
04. 05. 2010
Dát tip
:-))) konečně tu napsal někdo něco zábavnýho :-)*

kdes byl, ty kazibuřte?

Garay
03. 05. 2010
Dát tip
:) Přesně. Pobavilo.

Tak to já sem ještě pošlu jednu holku :D Avi... Garay... Tak se to dělá:) S tím lepidlem myslím :D

Ferry
03. 05. 2010
Dát tip
A mně je líto Kulhavce. Doufám,že ví kde bydlíš a počíhá si s posledním polénkem na lstivého kradeníka. *

LaMouette
03. 05. 2010
Dát tip
jako secki Tvoje wostatni me i tahlencta pobavila.. le ze sis dal na cas s tim zasejc netso napsat..:-) tak sup sup.. at je tu dalsi.. ty stary chlape.. me newosalis.. ;-))*

Whitesnake
03. 05. 2010
Dát tip
Kdybych toužil míti chůvu takovou tu starou sůvu kdo dohlédne mi na mrně nikdy lubís kemrně !

máš dobrý styl, pravopis neřeš :o)

ahoj holky i kluci, hlavně tedy holky, ty musím pozdravit důrazně, protože já mám rád holky! Já už jsem starý chlap, rád píšu, syn s vnucima mi dali dárkem počítač a můžu s tím přes telefon i takhle do světa, děkuji vám za zastavení, jsem rád, že jste mi nechaly i hezké a milé popisky k práci! Luboš Kemrň

Petrusha
03. 05. 2010
Dát tip
na 17 cm mušství to chce poriadnu mucholapku a k písaniu snáď trochu znalosti gramatiky ... až nebudou chodit chlapy ... au

Zuzulinka
03. 05. 2010
Dát tip
dobrý potenciál, škoda hrubek, které tam jsou, nick mi přijde trapný, ale což....

Whitesnake
03. 05. 2010
Dát tip
skvělý nick, skvělý název básně... a dobrá povídka

Horkit
03. 05. 2010
Dát tip
Pobavilo mě to. *

jH
02. 05. 2010
Dát tip
On sice Kulhá, ale když se rozzuří, tak Kulhá hrozně rychle...to mě poslalo do kolen

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru