Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Až se zima zeptá...

21. 05. 2010
7
25
2400
Autor
FAE BOMB

Něco archivního...

 

Až se zima zeptá...

 

Frajersky jsme topili,

z Ruska zemním plynem.

Dnes topíme parketami,

občas taky linem...

 

 

 


25 názorů

Zimní kral
25. 05. 2010
Dát tip
To je asi ta krize.Není ani na to uhlí.T

Zpráva rádia Jerevan: "Po odvysílání katastrofických záběrů zaplavených polí vyslala do Troubek humanitární pomoc i Čínská lidová republika, v podobě několika vagónů rýže. Sazenice jsou silné a vitální, a vydrží-li příznivé vlahé počasí, mohou se již koncem září zemědělci těšit na bohatou úrodu."

FAE BOMB
24. 05. 2010
Dát tip
Jo a místního faráře hodili do rybníka, když při bohoslužbě čet': Ne každý, kdo mi říká 'Pane, Pane', vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích. Mnozí mi řeknou v onen den: 'Pane, Pane, což jsme ve tvém jménu neprorokovali a ve tvém jménu nevymítali zlé duchy a ve tvém jménu neučinili mnoho mocných činů?' A tehdy já prohlásím: 'Nikdy jsem vás neznal; jděte ode mne, kdo se dopouštíte nepravosti.' A tak každý, kdo slyší tato má slova a plní je, bude podoben rozvážnému muži, který postavil svůj dům na skále. Tu spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a vrhly se na ten dům; ale nespadl, neboť měl základy na skále. Ale každý, kdo slyší tato má slova a neplní je, bude podoben muži bláznivému, který postavil svůj dům na písku. A spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a obořily se na ten dům; a padl, a jeho pád byl veliký." (Matouš 7:21-27)

Taky tam vyřadili ze školních osnov píseň "Prší, prší, jen se leje" a nahradili ji songem "Vítr vane pouští".

FAE BOMB
24. 05. 2010
Dát tip
A když je lidem v Troubkách zima, tak řeknou "Aktivujem kamna?" místo "Zatopíme?" :-))

To se ti to utahuje z Troubek, když žiješ vysoko v Alpách, zbabělče. ((-: PS Pokud bys chtěl spáchat nejrychlejší a nejbrutálnější sebevraždu na světě, stačí zajít v Troubkách do hospody a poručit si utopence.

Vaud
24. 05. 2010
Dát tip
Lino na topení používají jen troubové a Troubky :-).

FAE BOMB
21. 05. 2010
Dát tip
Středověk na vás! Všechno pěkně po svejch! To by byla teprv pošta!

my jsme se nepotkali, všecko to proběhlo poštou...:o)

FAE BOMB
21. 05. 2010
Dát tip
Pb je Příbram. Zkratka platila aspoň za totáče. Bylo to i na SPZ. Jen jsem myslel, no s tim al-nov, že jste se potkali. Vlastně jste mě vyrušili vod tvůrčí činnosti a sprostym a nevybíravym způsobem, krutě a nemilosrdně, obzvláště nečestným a špinavým způsobem, donutili založit další várku. Už se na tom pracuje. Vlastně dík, asi bych to chvilku vodkládal. Momentálně mám jen malej kanystřík s optimální kapacitou něco přes deset litrů. V tom hlavnim zkoušim ty pampelišky... Až teda bude to pivko, tak se snad ozvu. :-)

Pokud mě paměť neklame, tak Pb (lat. Plumbum) je olovo. Ale tam asi nebydlíš. Já v současnosti přebývám v malé vesničce u (zatím ještě ne mojí zásluhou proslaveného) hanáckého města Prostějova. Což o to, na pivko bych třeba i zajel, leč jsem ženat, a znáš to: těch řečí před tím, a těch facek potom... Ale chystám se, že se na to téma určitě někdy rozepíšu.

FAE BOMB
21. 05. 2010
Dát tip
Wtf... Rozhodně napiš, jak to děláš. A jseš někde poblíž, že pak třeba dáme mý pivko v Pb?

Aleši, je to výroba malosériová, nicméně tradiční. Dělám ji čtvrtým rokem, a letošní sklizeň pampelišek už mi vesele kvasí v soudku. Vypadá to na dobrý ročník. Bohužel, kapacita mojí zajhrádky neumožňuje pěstování těchto užitečných rostlin ve velkém. Obvykle je to tak na pět litrů sedmdesátiprocentního nápoje. A jak jistě chápeš, při rostoucím věhlasu tohoto lektvaru mám co dělat, abych aspoň něco uhájil pro vlastní domácí lékárničku. A to ještě nevíš, jak úžasnou dělám ořechovku! O koňaku z vlastních hroznů a nenapodobitelném Calvadosu ani nemluvě. To by ale bylo na dlouho. Asi o tom něco napíšu.

já dostal od Květoně jeden zkušební vzorek...nevím, jestli je tu povolená reklama :o) ale jde přeci taky o dílo, ne? jedna báseň...

FAE BOMB
21. 05. 2010
Dát tip
Fajn, přehoďme téma na ten pampeliščák. To mě zajímá skoro víc... Mě to teprv kvasí. Uznávám ale, že jsem tam udělal pár technologickejch chyb...

Květoni, inspirujícím jsi i jinak... tvá pampeliškovice měla velký úspěch na víkendové oslavě...mám se zeptat, jestli jde o sériovou výrobu nebo to byl jednorázový úkaz...

Já bych mě nepodceňoval. Nejsem takový morous, jak by se na chlapa mého věku a postavení slušelo.

FAE BOMB
21. 05. 2010
Dát tip
Pro většinu lidí snad jo, ale ty tam budeš vystupovat taky a asi se ti to nebude líbit... Bude to další dílko do "Hall of shame"...

Já se radši nechám překvapit. A jak říkají v Lošticích - literatura je jako tvarůžek. Musí uzrát. Jenom doufám, že to bude sranda.

FAE BOMB
21. 05. 2010
Dát tip
Neruš! Už na tom makám! Samozřejmě se omlouvám, pokud by to třeba bylo lepší, než žádoucí. Dneska to bude asi hotový, i když bych to radši nechal pár dní "uzrát" a vychytat mouchy. Jestli chceš, tak ti pošlu pracovní verzi ke kontrole, když jseš ten původní autor... :-)

To rád slyším. Jakmile se autor stane inspirujícím, to už je jenom krůček k věhlasu. ((-:

FAE BOMB
21. 05. 2010
Dát tip
Počkej Květoni... Pracuju na rymejku jednoho tvýho díla. Toho ve vlaku... Když jsem to teda prozradil, tak na tom máknu, aby to bylo brzo... :-)

avox
21. 05. 2010
Dát tip
zkrátka ekologie ta si s tebou užije...

To znám. Můj soused taky topí kdečím. Hlavně, aby to smrdělo co nejvíc. Občas ho podezřívám, že topí i tchořema.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru