Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Těšínský kvítek

03. 06. 2010
1
17
5718
Autor
Zuzulinka

...i když je to zřejmě jen regionální a čistě sběratelská záležitost...přesto... kdyby měl někdo zájem a dostatek financí...

Vydává Excellens paper jako příležitostný tisk v nákladu 50-ti v kůži vázaných výtisků na velkolosinském ručně čerpaném grafickém kartónu.
Grafický kartón je vyráběn technologií ručního čerpání, používanou kontinuálně již od roku 1596.
 

Sborník obsahuje signované grafiky Edgara Barana, Józefa Dronga, Barbary Kowalczyk, Zbigniewa Kubeczky, Bronislawa Liberdy, Jiřího Neuwirta, Eduarda Ovčáčka, Ladislava Szpyrce, Ivany Štenclové a Stanislava Waszka.
 

Texty poskytli Pavel Gan, Theofil Halama, Alena Hasáková, Darek Jedzok, Tomáš Kočko, Jan Kukuczka, Radovan Lipus, Jaromír Nohavica, Lucyna Przeczek - Waszkowa, Renata Putzlacher - Buchtová, Jacek Sikora, Wladyslaw Sikora, Bogdan Trojak a Zuzana Voznicová.
 

Úvodní esej Doc. PaeDr. Iva Málková, Ph.D.
 

Redakční rada: Mgr. Stanislav Folwarczny, Jiří Neuwirt, Prof. Eduard Ovčáček, Dr. Renata Putzlacher - Buchtová a Dagmar Saranová
 

Odpovědný redaktor a péče o vydání Dagmar Saranová.

Nahlédněte na tomto odkazu:

http://www.rucni-papir.cz/excellens-paper-tesinsky-kvitek-sbornik-autoru.html


17 názorů

No to by ses divil:)

Zuzulinka
08. 06. 2010
Dát tip
Já bych ho ráda veřejný měla a myslím, že nejen já...jenže vzhledem k omezené kapacitě nového Avionu, veřejný nebude...jen nás autorů je 25 tuuším, každý si smí sebou vzít jen jednu osobu + pohlaváři města a máš Avion je plný /kapacita je cca 60 lidí/ původně jsme chtěli křest v Těšínském divadle, jenže to nějak nevyšlo, Dáška musela nakonec tlaku města ustoupit...no, je to komplikované...jeden výtisk ale dostanu jako autorký honorář, tak klidně přijeď juknout...na koupi bych taky neměla:)

Theuška
07. 06. 2010
Dát tip
Krása! Tuhle hodnotu to bezesporu má! A spousta výborných textařů i grafiků :) Zuzi moc ráda se příjdu někdy pokochat! Ten křest bude veřejný?

Díky za avi:) No vypadá to velice krásně, originál grafiky, ruční papír...je to určitě sběratelský kousek, který má svoji hodnotu. Bohužel pro studenta trochu drahé:(

A.H.
04. 06. 2010
Dát tip
Parádní cena. :D

Zuzulinka
04. 06. 2010
Dát tip
..Já vím, že je to drahé, v podstatě vydáno a financováno celé městem, na počest výročí 90 let vzniku Českého Těšína a 1 200 let vzniku Cieszyna, je to opravdu na ručním papíru celé, všechny grafiky jsou originály, v kožené vazbě jsou navíc i originály podpisů všech autorů...ta levnější varianta má podpisy pouze oskenované a jsou to volné listy v dárkové krabičce...Já svůj výtisk jakožto honorář dostanu až na křtu koncem června...no, tak kdo by mně zájem, může se stavit nakouknout ..jinak velké díky patří hlavně Dáši Saranové...ta to celé vymyslela a dotáhla do konce, i přes značné překážky...

Sarrah
03. 06. 2010
Dát tip
škoda že nemohu alespoň očkem nahlédnout :o)

martinez
03. 06. 2010
Dát tip
ale na kauci to asi bude málo, aleši :o)

no ale zas Zuzu ve vazbě...to je ještě dobrá cena :o)

martinez
03. 06. 2010
Dát tip
tebe sem brala nějak automaticky a nechala ti prostor aby ses hrdě vyhlásila :o) knížka je krásná ale ta cena... seš drahá Zuzu :o) Darek tu je, dyk říkám že sem ho četla (dyž psal :o)

Zuzulinka
03. 06. 2010
Dát tip
No přeci já Zuzanka:-) - ta poslední z autorů No a Darek tu na písmáku je asi taky, ale to nevím...

martinez
03. 06. 2010
Dát tip
Darek Jedzok je na písmáku, co vím, toho sem četla... jinak nevím

klubím, s dovolením :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru