Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdo je Věra?

04. 06. 2010
15
18
2977
Autor
Marcela.K.

,,Je-li přátelství narušeno nezdarem, vrací se cenné dárky, vrací se písemná korespondence, ale té virtuální, té se žádné zaběhnuté zvyky netýkají, ta vlastně ani není a nebyla..."

,,Nevrátíš se.  Jednou zmizíš stejně, jako jsi se objevil…“než se stačila nadechnout, skočil jí Petr do řeči:,, Nesmysl! Říkáš nesmysly…“

,,Myslíš?“ usmála se, naklonila hlavu k pravému ramenu a zesmutněla.
,,Víš, už jsem dost stará na to, abych nevěděla jak to v životě chodí. Je to v podstatě stále stejný scénář a možná jsem jen unavená. Kdysi jsi mi psal, že čím méně toho na sebe člověk prozradí, tím méně je zranitelný. Já si to tehdy neuvědomovala. Jo, je to tak. Do všeho vletím po hlavě. I v tom máš pravdu. Přesto se raději nechám zranit…“

,,Ale já …“

,,Co Ty? Bude to stejné jako vždycky. Chvíli se budeš bavit, toužit vědět i to, na co myslím, když usínám…a já…já ti budu psát pohádky. Z tebe na chvíli bude opět kluk, který se rozhlíží po světě a věří, že víly existují, jen se na ně musí potichu, pomaloučku…pak si přestaneš hrát na schovávanou. Na chvíli budeme ti nejšťastnější lidi na světě a budeme si lhát pořád dál, že nikdy, nic…Naše tajemství budou opravdu jen naše a nikdo jiný nebude znát všechna naše proč.
Jenže pak se něco stane. Cokoliv, ale stane a ty už mi nebudeš umět na moje proč odpovědět. Přestane ti záležet na tom, co si myslím, kde jsem, co dělám. Zmizíš a nevrátíš se.“

Petr seděl jako opařený. Co to plácá?!
Pak se podíval na hodinky a vyskočil. Už musím jet. Jdeme večer s manželkou ke známým. Pozvali nás, Věra má narozeniny.
Podívala se na něho. To co zahlédl v jejích očích ho zastavilo. Chtěl ji jen políbit, ale její oči jakoby postavily stěnu ze smutku těsně před její obličej.
,,Nezdržuj se, ať nepřijedeš pozdě,“ řekla klidně a odstrčila ho jemně rukou od sebe.
Když se za ním dívala, jak odjíždí, zašeptala :,,Já přece nevím, kdo je Věra…“


18 názorů

Dept
15. 04. 2015
Dát tip

a s jakými ideály se vrháme do života...možná bychom měli předem uvažovat o kurzech racionality... 


Marcela.K.
15. 04. 2015
Dát tip

.


Marcela.K.
09. 08. 2010
Dát tip
Můj nick je příliš zavádějící :-) nejsem v každém svém textu za "mylenku" ... děkuji za koment.

Ah, podle nicku jsem si mohla domyslet, jak to dopadne, ale nedomyslela jsem, takže mě závěrečné šokující odhalení (:)) dostalo a tobě vyneslo tip:) (protože kdyby se jednalo o dva romanticky zamilované dospívající, všechno by to vyznělo jako jedno velké klišé)

Marcela.K.
17. 07. 2010
Dát tip
:-))) to se Ti povedlo! dnes má narozeniny můj synovec! A jmenuje se Tomáš :-p :-))Znám ho od plínek.

ruprecht
17. 07. 2010
Dát tip
dnes má narozeniny Tomáš... toho ale neznáš... :))

Marcela.K.
04. 06. 2010
Dát tip
:-) no vidíš a já byla u zubařky včera. Mám o tom napsat? :-)) Nespěchej, nejsi přece Petr ;-)

guy
04. 06. 2010
Dát tip
*

Edvin1
04. 06. 2010
Dát tip
To mne uklidňuje. Asi přece jenom nebudu tak spěchat... Ostatně, vrátila se od zubaře, asi na romantiku bude kašlat. Se sedmi stehy v ústech.:-)

Marcela.K.
04. 06. 2010
Dát tip
Myslím, že Věra je ta sousedka :-) já vlastně nevím...a čerstvý to není, je to vymyšlený...smíchaný z pocitů jako koktejl v baru ;-)

Edvin1
04. 06. 2010
Dát tip
P.S. Moje žena je Věrka. Tohle je čerstvý? Budu si muset pospíšit domů... :-O

Edvin1
04. 06. 2010
Dát tip
Jsou podobné - to řekl už Šalomoun před tisíciletími. Bohudík.

Marcela.K.
04. 06. 2010
Dát tip
Já vím :-) děkuji, pamětníku.

Marcela.K.
04. 06. 2010
Dát tip
Ale Edvine :-) vždyť jsi jsou ty lidské příběhy tak podobné. podívej se hned na první komentář tu... Proč ti to připomínám? Třeba kvůli ní... a taky už jsem "pamětnice" :-)

Edvin1
04. 06. 2010
Dát tip
"Jenže pak se něco stane." A hnedka se i stalo. Snad ani nečekala, že se to, co předpovídá, se stane za pár sekund. Žel, co jsi napsala, je pravda. A podruhé žel, že nejenom ve světě virtuálním. Jen pro zajímavost: Jako pamětník Tě ujišťuji, že přinejmenším pro jednoho z oněch protagonistů to navzdory formálnímu ukončení nekončí. Svůj vztah si vláčí jako hrb dál. Proč mi to připomínáš? Tak smutné! Mrazí mne z toho v zádech.

renegátka
04. 06. 2010
Dát tip
T*

A.H.
04. 06. 2010
Dát tip
Je dobré zjistit od někoho jiného, jak to doopravdy cítí druhá strana. Popsala jsi můj příběh. Šup do oblíbených. *t*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru