Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

čas

04. 06. 2010
0
2
1514
Autor
Alloha Hurro

 

Čas

Někdy se zdá být proklatě lehký a neslyšný, jako doutníkový kouř tvého táty

Zato hodiny, u dveří na zdi hlasitě připomínají, chůzi zasněného starce, který kráčí stále mladou chůzí, během které cítí svou nesmrtelnost, i my cítíme čas jako život, milujeme ho, i když plyne moc rychle, neboť víme, jaký má smysl, kdyby se se totiž zastavil, životu by se smysl vytratil a stařec by stárnul. Ale takhle jde. Jde vstříc všem moudrům věčnosti, jde nám naproti, abychom ho na konci vzali za ruku, poklekli, a poděkovali mu, pokornými slovy, za uběhlý čas. Tíha vzpomínek, nám dává křídla, abychom se rozhodli jestli vzpomínky nebo lehkost a volnost bez starostí.

 

Čas je ve vrstvách našich vzpomínek

Pluje v detailech i významných událostech. čas polyká starosti, pochyby, ale i krásy a odlétá s nimi jako kouř doutníkový, nebo odchází chůzí starcovou.


2 názory

poetické to vůbec být nemá, a není to báseň vznášet se u toho nemusíš, jde hlavně o zamyšlení, o tvoje zamyšlení, a pokod tě nenapadlo jak to doplnit, je vidět že jsi o tom ani trochu nepřemýšlel. možná jsi tomu ani pořádně neporozuměl..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru