Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

jahoda

25. 06. 2010
5
26
1679

Že upadla mi jahoda
to není vůbec náhoda
jsem Tebou tolik zmámená
až klepou se mi kolena

Jenže ty v nocích klidně spíš
a děláš že nic netušíš
svým nezájmem mě zabíjíš
a proto brečím  tolik víš?

Přestaň mě trápit nezájmem
a půjdem spolu do ráje!
A jestli nechceš radši zhyň
- o jedno srdce z šutru míň!


26 názorů

Miroslawek
24. 07. 2010
Dát tip
fousatou nechci

clovrdik
15. 07. 2010
Dát tip
že upadla mi jahoda do našeho záchoda to není žádná náhoda po pár pivech zmámená roztřesená kolena ....

Miroslawek
30. 06. 2010
Dát tip
Povidám, krleš!

láska je věčná, pane Miroslawku, vy máte něco proti? deep, raja, Henry, Octopus - děkuji, ocenění vždy potěší a já se vážně snažila aqua: kde je problém v pravopisu? chtěla bych to opravit, ale nemůžu to najít :-( děkuju!

Miroslawek
29. 06. 2010
Dát tip
Bože, už zase? Krleš.

Zbora
28. 06. 2010
Dát tip
Ještě jsem zapomněl dodat, že všechno zmiňované ovoce bylo z dovozu z biofarmy ve Španělsku, čololáda byla pětačtyřicetiprocentní a zapíjeli jsme to Côtes du Couchois Le Clos.

Rajmund
28. 06. 2010
Dát tip
Zboro, zastyď se! Státní dluh roste nad všechny meze a vy se koupete v čokoládě.

Zbora
28. 06. 2010
Dát tip
Naopak, Rajmunde, bohužel včera jsem si na vlastní kůži vyzkoušel jaké to je, když člověku upadne jahoda. Dělali jsme si s mou milou čokoládové fondu a jahoda mi do čokolády upadla hned několikrát, dále pak i banán, jablko a meruňka, takže jsem je vždy v té čokoládě musel řádně vyválet. Bylo to sladké a svým způsoběm něžné a vášnivé.

Rajmund
28. 06. 2010
Dát tip
Chlapi, buďte rádi, že neupadla jahoda vám a nemudrujte

aqua viva
27. 06. 2010
Dát tip
Jahoda/náhoda je gramatický rým, který zhusta používají začátečníci..ovšem není to takový prohřešek, pokud je použit jen výjimečně...problém je někde jinde...vázaný verš neznamená pouze shodu na konci řádku a odpovídající počet slabik...taky mi trvalo, než jsem na tohle přišla Jo a mimochodem..Tebou se píše s velkým písmenem leda v dopisech... a měla by sis udělat pořádek v pravopise Každopádně je tvá básnička lehce naivní polotovar, což ovšem neznamená, že by se to nemohlo do budoucna zlepšit...ale chce to fakt hodně práce

HenryP
26. 06. 2010
Dát tip
octopus, praveze tazko povedat :)

raja
25. 06. 2010
Dát tip
MONTIP!*:)

coura
25. 06. 2010
Dát tip
první sloka je super, pak došel dech i parodii

HenryP
25. 06. 2010
Dát tip
nechapete jitulkovu genialitu :D

Metta
25. 06. 2010
Dát tip
mně to přijde legrační:P*

Tak to se moc omlouvám pane jH. Zmátlo mě to "vymyslela".

jH
25. 06. 2010
Dát tip
ahoj, já sem z openisené strany barikády...kritiku vážně brát nemusíš, ovšem já jména píšu v rychlosti malejma, pokud ti záleží jenom na tohle...

Pan Zbora: děkuji za upozornění, ten překlep jsem opravila. Slečna jH: co vlasdtně je špatného na rýmu jahoda/náhoda? Shoda je myslím dost velká? A co je špatného na Danielle Steel? Mimochodem, jména se píšou s velkým písmenem na začátku, mám brát vážně kritiku od něokoho, kdo ani neumí česky?

Zbora
25. 06. 2010
Dát tip
Doslovný souhlas s jH. Navíc...je i vidět, jak si svého textu sama asitak vážíš, když si ho po sobě před uveřejněním ani nepřečteš a neopravíš překlepy.

jH
25. 06. 2010
Dát tip
vymyslela sem právě první verše a asi je ukážu světu, bude ze mě nadšen...z tohohle nebude! pokud se budeš chtít i příště držet vázanýho verše, jdi dál ve hře s rýmem, nemůžeš, prostě fakt nemůžeš používat verše jako - jahoda / náhoda, teda samozřejmě můžeš, pokud chceš i nadále psát tak prvoplánovitě a naivně aha, ty máš jako prvního nejoblíbenějšího autora danijelu stýlovou, tak to mizim, papáneček

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru