Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlci

27. 06. 2010
11
56
6264

Vlci

 

už rozrazili

zavřené dveře

drápy zbrocené

tvou vlastní krví

 

zlé oči

výsměšně se šklebí

jazyky chlemtavé

nasycené

 

snad dveře pevnější

uchrání tě

snad naučíš se

lovcem být

 

ne obětí

medvídkem plyšovým

bez srdce

 

hloupou hračkou

 

 


56 názorů

prvotiny bejvaj často sypačka :) a já překřtil koníka na poníka koukám :-D

..jejda..mé prvotiny:))) ..se ví..že to nebylo polopatické:) ..děěkuji za kritiku:)

částečný souhlas s poníkem, ale jinak OK. "zbrocené" je správně nebo má být "zborcené" (v češtině plavu). Dobrá alegorie, přímý a jasný, ale slovo polopatický bych nepoužil.

..jsi moudrý muž..Horavine..

Horavin
22. 01. 2011
Dát tip
Dobrá báseň a vlci mají všechno, co mají mít: drápy zbrocené Tvou vlastní krví - mi zní nejenom srozumitelně, ale i důvěryhodně, přičemž je jasné že jde o úzkostné drama. I ty jejich jazyky jsou správně nasycené (místo jak jsme zvyklí doma 'nenasytné'). V diskuzích to občas bývá jako s těmi Budhovými žáky se zavázanýma očima, když mu odpovídají, co je pravda: jeden objímá jeho nohu a říká: Pravda je sloup. Druhý drží v ruce konec jeho ocasu a říká: pravda je provaz... atakdále, páč každej drží slona za něco jinýho, takže každý vydává o pravdě popravdě svoje, nicméně pokaždé jiné svědectví.

Nemáš zač.

..děkuji ti..:)

Je to zajímavě pěkné...povedená poita...Díky...

:))))))))))))))))))))))))))))jj..Erro..dík..:)

Erra
25. 09. 2010
Dát tip
Ten plyšový medvídek mě tam irituje:) Jinak by to bylo :)fajn, když si vezmu třebas některé Shelleyho básně, tak tady by je páni kritikové a samozvaní experti určitě roztrhali, pokud by je Shelley publikoval dnes:)

..děkuji vřele..ne suše a děkuji..))

Overkill
02. 08. 2010
Dát tip
Konstatuji suše, že mi mluvíš z duše... *T

.alespoň něco..z těch kritik jsem se tady málem osypala..:)))

vlky mám rád

:o))))))))))))))))))))))))))))))

Klischéé
30. 06. 2010
Dát tip
Já taky, to máš fuk.

..nj..už jsem z toho momoň..:(

Klischéé
30. 06. 2010
Dát tip
Z mého pohledu moc slov a všechno řečené tak nějak polopaticky. Úkolem poezie je shrnout co nejvíce pocitů do co nejméně slov tak, aby to pochopil nejen autor, ale i čtenář. Zase se nenech zmanipulovat novým tendem huštění krásných výrazů bez významů, u kterých autor předpokládá, že si tam každý ten svůj význam najde,

..no ano..máš pravdu..

Max Hutar
27. 06. 2010
Dát tip
Psala jsi "..je to o pokusu sucidu neúspěšném.." A tak ti říkám, že nemá smysl vysvětlovat lidem básně.

no dík katugiro, přesto si myslím že tam to vlastní nepatří - tak jako citem pro slovo páč tu navíc eště mate ale nenutím tě to rozebírat páč mně samotný už to dnes stačilo :o)

katugiro
27. 06. 2010
Dát tip
kůň, když bude někdo pocákanej vlastní krví, tak je to jasný, žejo, a když bude pocákanej mojí vlastní krví, tak je prostě moje a jenom zdůrazňuju, že mi na ní záleží, páč je moje vlastní. "vlastní" nemá nic společnýho s nějakým "svůj". ty básně jsou jinak hrozný, o tom žádná.

..aha..děkuji..za všechno..:)

tip znamená že se někomu dílko líbí a kladně ho ohodnotil :o) ahoj a nemáš zač

..jo..prosím tě ..co znamená tip?

..koníku jsi hodná..raději si to nechám uležet..než zblnů úplně..jakože tak moc k tomu zase nepotřebuji..:))) ..měj se ..páčko..juknu zítra..:))) ..kominik zas není tak špatný nick..ale koník se mi líbí víc..teda mořský..:))))

no to už zní docela jasně :o) (já věděla že to je překlep :o) eště teda včil potřebuješ něco objasnit a nebo momentálně dobrý?

.:)))))))..sem mimoň já..kominík byl překlep..se už počůram smíchy...)))))

jasněji včil k čemu simtě? :oD

Mimoň je někdo úplně jinej.. a já nejsu kominík!! :oD

..můžeš se prosím vyjádřit jasněji?..jsem nějaká zmatená..:))

..děkuji za radu..jsem mimoň...:))

..děkuji..komníku..:))

jo a avízo došlo :o)

no sláva!!! :o) tak se měj

..koníku..díky..kritiky už vidím..ta avíza..sakra už to nechám asi na zítra za chvíli musím do práce...

dej si všechny kritiky na jednu stránku (klikneš dole na ten nápis) avízuj lidi, kerým odpovídáš (klikneš na jejich nick dole pod dílem ve sloupečku avíza) a esi se odvážíš, změň si nastavení zobrazování kritik (klidně ti poradím kde a jak až budeš chtít)a tak budeš mít tu poslední vždycky viditelnou hned nahoře

mimoni..nevidím kde mi co píšeš..sem úplně blbá nebo co?..pomoooc..)))

Max Hutar
27. 06. 2010
Dát tip
Hlavně nikdy nepiš do diskuse, o čem to je:-).

..nevidím co mi píšeš..se mi blbě diskutuje když se tu nevyznám a navíc jsem falt děsné kopyto..:((..)))

stačí říct čí sou ty drápy - já předpokládala že sou vlčí - tudíž "tvoje krev" na nich nemože být vlastní vlkům, tak je jen tvoje (myslím "ty" v básni) a už zkus to avízo, hmm? prostě klikni na můj nick dole v avízech esi mi budeš odpovídat

..JSEM Z TOHO UŽ MAGOR...:))))

a to avízo? abych věděla že mi odpovídáš (stačí jeden klik na ten pravý nick ve sloupečku avíza) už rozrazili (oni) zavřené dveře (a ty máš) drápy zbrocené tvou vlastní krví jeho drápy - vlastní krev už rozrazili dveře (oni) drápy zbrocené (mají oni) tvou krví jejich drápy - tvoje krev pak nemože být vlastní :o)

..no mohl by obojí..ovšem je to jeho vlastní krev..

Odcházím chcípnout do houští :o) minimalismus je podle mne něco jinýho - jedna z nás nechápe význam slova vlastní - vzdávám to a neposíláš avíza

...koniku..mám ráda minimalismus..ovšem to tvou tam fakt patří..:) Tóru..plyšový medvídek je symbolem bezducosti..pokud mi rozumíš a já tobě..:))

pro jistotu - nemože být zároveň vlastní a cizí přece

šmarjá - ale ne vlastní!!! oni tvou nemože být vlastní

..ehm..co máš na mysli?..

..no ale ono JSOU zbrocení...POKUD SE TEDA CHYTÁM JÁ..:)))

mně jde čistě gramaticky o to, že ONI by neměli být zbroceni TVOU VLASTNÍ krví -takže pokud teda chápu tvoju vysvětlivku, pak oni zbroceni tvou krví - slovo vlastní pryč právě že někdy aj myslím :o)

..je to o pokusu sucidu neúspěšném..takže..:)) ..pokud by tam nebylo tvou..mohlo by se jednat o krev vlka..nemyslíš?..:)

drápy zbrocené tvou vlastní krví - tam je podle mne jedno slovo navíc buď tvou krví nebo vlastní krví - dohromady je to podle mne nesmysl a celkově mi nesedí první půlka s druhou - esi už sou nasycení a zbrocení jeho/její krví, pak už ho/ji žádný dveře neochrání a lovcem se být nenaučí... takže nevím

jH
27. 06. 2010
Dát tip
pohádka o třech prasátkách už tu kdysi byla

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru