Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prázdnota

05. 12. 1999
3
0
1523
Autor
castan

...ztrať se a v popelu najdi smrt...

Myslíš, že jsi složitý? Tvé problémy hvězd se týkají? A nikdo nemá, nemá tvůj svět rád? Zkoušíš, cestu kříží ti, stáda trápení, co rána vítají. Pouštíš, vodu do vany, nahlas hudbu co hraje ti, noříš, hlavu do pěny, myšlenky ohříváš vzápětí. Zapomínáš, na smrt co zranila, minuty hodin počítat, pozavíráš, lež co zradila, nevinou válku plnou ztrát. Skrýváš, lásky zmatené, zlata v hrdle hlas, snídáš, poušti vyprahlé, písek a suchý žízně vzkaz. Voláš, prázdnou tmu nikoho, telefon co ztratil řeč, máváš, na tmu co v olovo, přetaví srdce tvého meč. Mažeš, svých přátel vzpomínky, lásky své z diáře, zajdeš, opuštíš chodníky, do světa svatozáře.
AHED
29. 08. 2002
Dát tip
A já myslím, že už není...teď už se jen dělá složitým...báseň je výborná, čtvrtá sloka je pro mě tím, co na poezii miluju...

Čolito
27. 08. 2002
Dát tip
Myslím, že jsi složitý.....

AHED
12. 05. 2000
Dát tip
Tak nevím, trochu mi to navrací pár velmi vzdálených vzpomínek, které byly uloženz kdesi hluboko v mém podvědomí. A teď hryžou jako malý krysy. K básni: Je melankoholicky opilá....a výborná....

kačka
14. 01. 2000
Dát tip
Poslušně hlásím: Provedu ! :-))) ač nerada :-( ..sem myslela, že to až tak nespěchá, co naplat, prolog je prolog :-) ale ta báseň: Mňam, s dovolením, naposledy si užiju :) počteníčka :-)

Miroslawek
14. 01. 2000
Dát tip
Hezky melancholická nálada, chvílemi až moc smutná. Něco mi to důvěrně připomnělo. Nevím jestli Ti mám být vděčný nebo ne ;o))) Někdy se bereme příliš vážně a někdy zas lehkovážně zahazujem něco, čeho pak litujeme. A smrt to je fenomén, jež provokuje myšlenky i slova. Moc se mi líbí, že tyhle verše mají víc významů než se na první pohled zdá. K formální stránce se vyjadřovat nebudu, protože není, co bych tomu mohl vytknout. Jak říká Merle, zbytečně dobrý. Snad jen, že nehýříš ambrosovsko-krytykovskými rozkvetle blýskavými metaforami. Ale je to chyba?

Saša
14. 01. 2000
Dát tip
...
lásko, už se ztrať
mé vlastní srdce vrať
už nechci mít nic rád
a život nemá řád
a hvězdy jsou tmavší tak
a pomaleji jede vlak
i voda je mokrá míň
z parku zbývá prázdná síň
...

fid
27. 12. 1999
Dát tip
Castánku, hezké, leč smutné.... já vím.... ale bude líp, neboj!

Daimon Terr
11. 12. 1999
Dát tip
Tohle píše sám život ...
nemám slov ...
... Jen ...
Vydrž ...!

-- TIP --

Tynic
05. 12. 1999
Dát tip
Moc smutné...moc...Moc se mi líbí ty verše s pouští
Neboj bude líp...čas a písmák určitě rádi pomůžou ;o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru