Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trojobrazová

04. 07. 2010
6
20
2482

I.

přesné slovo v myšlence
upadá zbytečnou čistotou
do sterility zcizeného světa

II.

potlesk zavání samotou
epilogem radostné chvíle
mezi předčasnými vzlety

III.

fascinace přímo svádí a tak
monologizuji vlastní slova
do ohraných trilogií štěstí

kde neustále měním hlavní role
a zbytečně pranýřuji probdělé noci
falešná intermezza laciných ran

 


20 názorů

Atlantis - to skutečně nesneseš kritiku, že musíš jít pod má díla a komentovat je špatně poupraveným a zde absolutně neodpovídajícím komentářem? :-) tady sis skutečně naběhla :-) a anglikanismus "koment" si nech jinam - já na to nejsem zvědavej :-)

Atlantis
06. 08. 2010
Dát tip
Archaismy jak z 20. století doplněné otřelými spojeními, obrazy jsou očekávané bez snahy o jakoukoliv inovaci. Jako celek to působí prostě až prostince. Tak jsem dorazítkovala. Škoda, myslela jsem, že překvapíš a budu muset psát koment z mé hlavy.

Midori, většina mých textů by se měla číst několikrát ale jsem rád, že doplulo :-) VT Marvine, spíš jen pro navození toho, co přijde na závěr

Bíša
06. 07. 2010
Dát tip
:+)

thalino, děkuju po čase za kritiku ;-) I. To je "obraz", že nás poškozuje naše čistota myšlení - neustálá snaha o kvantifikování a explicitní vysvětlení čehokoliv - i toho, co být "vědecky" uchopeno nemá. Nejzásadnější myšlenky přece vyjadřují nejhlubší pocity - tam je právě čistota slov zbytečná a škodlivá, a proto slovo upadá - je degradováno do formalizovaného světa, kde jsme všichni spolu a přece sami. III. Vlastní slova nejsou samozřejmě monologem, když jsou použita v dialogu. Ale tohle je o nedůvěře ve slova a obecně schopnosti komunikace mezi lidmi, kde máme tendence být jednostranní a víc mluvit, než poslouchat a bavit se. Celé to je vlastně o lásce - jako všechno :-D Je to vyjádření mých pocitů, ale asi to je ještě nasekanější, než je i u mě obvyklé. Mám rád zamyšlení a cizí slova mě nevyrušují - ale to je věc názoru a osobního vkusu :-)

Norsko 1
05. 07. 2010
Dát tip
Jenom jsem si nebyl jistý, jestli to někdo iniciativně nesmazal. lidé jsou různé :-)

Norsko 1
05. 07. 2010
Dát tip
Jak to že mluvíš ? Kritik má mlčet. Jako filozof

Norsko 1
05. 07. 2010
Dát tip
mi se líbí monologizuji. to jsem ještě myslím neslyšel

Honzyk
05. 07. 2010
Dát tip
...cizích slov jak hrachu...myslím na škodu - ale kdo chce, najde si tu...)

Nérea
04. 07. 2010
Dát tip
Nádhera, to se mi líbí. Žádná zbytečná slova a přesné vyjádření myšlenky s přiměřenou dávkou poezie. Škoda, žes tu střídmost neudržel i ve třetí části. Ta se mi zdá moc ukecaná, poslední tři řádky to rozmělňují. Ale i přesto...*

raja
04. 07. 2010
Dát tip
II. a tu druhou z III. jsem scukla do jedné, aby mnou pochopena byla. A tak se mi i zalíbila..:)

Makoves
04. 07. 2010
Dát tip
Na mě je to nějak zbytečně složitý, nejspíš jsem primitiv nebo co, ale já raději jednoší poezii.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru