Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vždyť létat je tak snadné

11. 07. 2010
1
2
898
Autor
Krakatice

pro školní účely...naštěstí za 1- :)

To už si tenkrát myslel i da Vinci, jaká to není fraška. Přeci když to umí i pták, tvor primitivní ve srovnání s tou vševědoucí lidskou rasou, zvládne to člověk stokrát lépe. Chyba lávky – jediná cestovní kancelář, která nás bezprostředně dostane vzhůru k výškám, se jmenuje Naivita s.r.o..Už i teta Helena to věděla, a tak nazpívala šlágr, kdy při části: ,,Neboj se a pojď, budeme se spolu vznášet.“ si bohužel pár jedinců nepotykalo s obsahem, což mělo za následek rostoucí spotřebu marihuany. Taky alternativa, nicméně držme se vznášení, které nás nemůže dostat do vězení. I když u některých stvoření by se měla přílišná naivita trestat odnětím iluzí. A to na doživotí!

   Není divu, že se v současnosti růžové brýle staly přímo módním trendem. Neustále se na nás ze všech stran valí filmy Strýčka Sama o lásce, co překoná všechny těžkosti, které nám život připravil. Dokonce můžeme vidět i daleko absurdnější snímky, kdy se kmen modrých bytostí pouze s luky a šípy postaví tvrdé technice, ale protože i šmoulové vždycky porazili Gargamela, tak i Cameronovi domorodci díky statečnosti,vychytralosti a neobyčejné dávce štěstí úspěšně vyhnali narušitele ze své planety. A takových filmů jsou tucty.Existují lidé, kteří se v těchto příbězích přímo vyžívají, ale přitom si v běžném životě dokážou zachovat chladnou hlavu. Existují ale také lidé (A nerada to přiznávám, ale většinou to jsou ženy.), co si za ušetřené peníze nechají vstříknout přebytečné tuky ze zadnice do rtů doufajíc, že je po tomto zákroku čeká jejich vysněný happyend.

   Někdo má ale v povaze vidět věci tak trochu jinak než doopravdy jsou. Je to určitě i výchovou. Co by to bylo za matku, kdyby svému benjamínkovi odepřela všechno, co mu na očích uvidí? Rozmazlenci mají později problémy objednat se sami k zubaři, najít si práci nebo obléknout se. Možným způsobem, jak zvládnou svůj budoucí život, je protekce. Takoví končí na západočeské univerzitě a později v politice a vzhledem k jejich neschopnosti vidět realitu, pak ta jejich politika podle toho taky vypadá. Vždyť za to, že se stále vznášejí v oblacích, mohou jejich matičky. Tak jak se někdo opovažuje je kritizovat nebo hůř zesměšňovat?

   Jednu věc ale nechápu. Při rozsahu a vlivu dnešních médií (těch seriózních) by jeden řekl, že informovanost a racionalita předčí snění a naivitu. Tak jak je možné, že lidí se zatmělým  zrakem stále přibývá? Možná za to může právě realita – jaký paradox. V současném světě přepošlutinaúčetpárkapříků a kdomávíctenjepán se lidé raději upnou k fantazírování. Je to snazší než připustit si, jaká zvěrstva se tu dějí.

   Co nadělám?Lidi nezměním! Ale teď už musím běžet, dávají mi Lásku nebeskou.


2 názory

Krakatice
15. 07. 2010
Dát tip
díky ti:)

pavli
14. 07. 2010
Dát tip
tipanec*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru