Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tuc tuc tuc

12. 07. 2010
2
7
2207
Autor
DDEX

Tupí, nemytí, mladí technaři. Na pískovně v Mlíkojedech je dneska večer rychta.

Cítím ten rytmus. Cítím ho teď tak silně, že mi vytlačuje myšlenky a pocity a zanechává pouze sám sebe opakujíce se v nekonečné smyčce. Nad obzorem pomalu svítá, ale mně světlo nevadí. Pavel odešel před hodinou pro pití a ještě se nevrátil, Iva se rytmicky pohupuje v oblaku kouře přede mnou a zvedá ruce směrem k mixážnímu pultu. Opodál tancující Toník sebou náhle sekne na zem a začne chrápat. Cítím jak mi droga stoupá do hlavy. Zůstávám na místě. Pohyb, dýchání, trávení, vyměšování…tuc tuc tuc. Hýbeme se ve stejném rytmu…tuc tuc tuc. Těžknou mi ruce, i když víčka zůstávají otevřená. A najednou….nájezd a bum. Světla, barvy, stíny tvary..smích a iluze. Směju se a pláču. Tancuju…propadám se hloub.

A táta? Vrátil se dnes v noci domů nebo jako vždycky? Pláče zase máma u sklenky vína? Tuc tuc tuc….jsem maličký tvor uprostřed tanečního parketu. Chrápající Toník je jako socha ležícího Budhy nadměrných velikostí a já k němu vzhlížím a vyhýbám se částečkám prachu a slzám Ivy. Tak krásná, tak sexy a chytrá…tak vysmažená a mimo. Přestávám vidět. Tuc tuc tuc…padám k zemi a koutkem oka zahlédnu pobledlého Pavla. Oči široce dokořán, hysterický smích. Kde to jsem a kdo jsem?  Tuc tuc tuc…


7 názorů

Markel
14. 12. 2010
Dát tip
ne, že bych byla příznivcem týhle zábavný šou, ale myslím, že jsi to vystihl, tu beznaděj z toho cítím, napsaný je to dobře a já dává T

Trauma
31. 08. 2010
Dát tip
Tuc tuc ratata tuc bumbum tarata tuc tuc bum, já radši tekkno. Pardon. Chci říct, že to není vůbec špatné, ale bohužel se mě to nijak nedotklo.

Petrusha
12. 07. 2010
Dát tip
buď v liečebni, alebo v rakvi ...

jH
12. 07. 2010
Dát tip
to nevím, to sakra nevím... s dovolením klub

Norsko 1
12. 07. 2010
Dát tip
až budete na onom světě :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru