Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Balada o hmyzu a žárovce

16. 07. 2010
1
7
1893
Autor
Lukaaash

Nevelký hmyz vykružoval v malé místnůstce nepravidelné smyčky. Chvíli mu trvalo, než se nemotorně, nepříliš přesvědčivě usadil na rozsvícené a dosti rozpálené žárovce. Krátké nožky se ve chvilce připekly ke žhnoucímu sklu. Hmyz byl zmatený, začal sebou zmítat, což nepomáhalo - připálené končetiny držely, co to dalo. Křídla se začala škvařit. Bezobratlovec trpěl. Po pár sekundách slabého sykání zbyla na žárovce jen další černá skvrnka, která vrhala jeden z mnoha miniaturních stínů na šedou betonovou zeď.


7 názorů

enthroper
17. 07. 2010
Dát tip
škoda, žes nenapsal nepříliš nepřesvědčivě, to bych si už asi ušetřil zbytek čtení. takys moh místo malý místnůstky mít nevelkou, haha. podle mě je to napsaný dost toporně... vlastně "spíše stylem dosti toporným".. asi tak. a hlavně... čekal jsem že z toho vyždímeš víc než takovou přiškvařovací tautologii

Lukaaash
17. 07. 2010
Dát tip
Jistě, z toho "co to dalo" jsem měl taky takový špatný pocit... Myslím, že každé téma dává prostor na vytvoření nějakého toho dílka, jen přijít na to, jak skloubit všechny okolnosti :)

Norsko 1
17. 07. 2010
Dát tip
Drama o smrti hmyzu. Celkem zaujalo slovníkem, jen to tvé "co to dalo", mě vyrušilo z plynulé četby

to je snad ještě horší než-li utrhat všechny nožičky...ale Ezop by měl radost z tebe:)*

solomon
17. 07. 2010
Dát tip
Bezobratlovec trpěl...takle se to mělo menovat

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru