Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

jsou rána; kdy vzduch stoupá vzhůru

22. 07. 2010
37
34
5463
Autor
Delahaye

 

 

zasažena ranním vzduchem

         vplouváním

 

a přesným krokem

 

 jistotou souznění

                   pomíjení

 

pošleš úsměv do lomů světla

   při vědomí

že každým dnem zbývá síly

 

           na méně cest

 


34 názorů

Wu_Zhang
06. 01. 2014
Dát tip

Nepochybne zase skvele! t*


Sigurrós
18. 07. 2012
Dát tip
Dneska mám zatím štěstí na samé písmácké skvosty.*

feferonka
15. 04. 2011
Dát tip
Kouzelný.*

Manuamanua
27. 02. 2011
Dát tip
Konec velmi velmi... tip.

Rufus
02. 01. 2011
Dát tip
Mě nemusí zasahovat, žiju tím, jen závidím ten úsměv.. méně cest je méně úsměvů v mém životě... beru to, díky *

Estrella*
02. 11. 2010
Dát tip
*

romi
06. 10. 2010
Dát tip
každým dnem zbývá síly na méně cest...pravda, pravda.

Kuchot
13. 09. 2010
Dát tip
hm, docela*

a2a2a
24. 08. 2010
Dát tip
totéž co Fouckault z hledska formy, báseň mi však přijde jako plynulá, rytmicky velmi dobře zvládnuta a navíc mi svým motivem velmi sedí.

Delahaye
23. 07. 2010
Dát tip
Díky :-)

Jsi zábavný:)

* za pravdu

Delahaye
23. 07. 2010
Dát tip
Pišto, nevím, proč si mermomocí buduješ pověst místního dr. Ratha, ale za chvíli už by s tebou mohli strašit i malé děti nebo začínající přispěvatele :-) Čti pozorně - Fouckault mě víceméně strhal a já mu 2x poděkoval za jeho čas. Ono je rozdíl napsat kritiku nebo si jen tak flusnout, aby řeč nestála. A ty jsi kdysi - velmi dávno tomu - uměl i smysluplně přispívat. Škoda .. ale hlavně pro tebe. Takže opakuji - klidně mě strhej a já budu rád. Ale hlavně si mě nepleť se svými obyvklými duelanty, kde si tříbíš svou bystrou mysl .-)

dadadik
23. 07. 2010
Dát tip
*

Norsko 1
23. 07. 2010
Dát tip
Kdybyses zbavil jisté křečovitosti, nemuselo by to být špatné

Pochopitelně. Jakýkoli jiný, než pochvalný a nadšený komentář je napadením. :))) Počítám, že za chvilku dojde na agenty-přisluhovače a štvavé vysílačky. Ty jsi evidentně ztracený případ, nemá smysl s tebou diskutovat. Sbohem.

Delahaye
23. 07. 2010
Dát tip
Pišto, máš nějaký konkrétní důvod, proč jsi mě napadl ? Nebo jen špatné ráno ? Protože tohle není reakce ani kritika, jen taková slina, z níž část ti ulpěla i na kabátku. Měj hezký den.

U většiny zdejších autorů bych tohle vnímal jako nadprůměrný text. U tebe mi to přijde jako z nouze ctnost. A ne, nemusíš mi odpovídat v angličtině, už všichni víme, že umíš.

Delahaye
22. 07. 2010
Dát tip
:-) uch, Láďo, díky za vyčerpávající rozbor. jen - teatrálnost ne-e, v té si nelibuju a určitě se jí vědomě i podvědomě vyhýbám "plovoucí lyrika" je moc hezký termín .. (whatever it means :-) )přesně tak (jak ji chápu já) bych chtěl umět psát nad "sílou" se zamýšlím, ale přišla úplně sama, nebyla tam tlačena, takže jsem ji nechal žít svým životem ale určitě by to šlo i lépe (ale co taky ne, že jo :-) ) Měj krásný večer ! P.S. ještě jednou dík za Tvůj čas .-)

Fouckault
22. 07. 2010
Dát tip
jsou dny kdy svítááá o něco dřív :-) -- jsem rozpačitý ze zalamování, přijede mi to trochu teatrálně udýchané slova "vplouvání" a "pomíjení".. zase to má trochu náběh na to co jsem v minulé kritice označil za -plovoucí lyriku- je to text co (ve své první polovině) plyne sám v sobě v jakési malebnosti ovšem bez výrazných ostnů generující něco kontroverzně složitejšího, -- než je vidět skrz ránem zamžené skla básníkových brýlí .. (navíc zde zdá se autor v ranní roztržitosti vzdálil i logické syntaxi věty,- zdá se to jen mne že věta není celá, nebo je v ní o kolečko víc? :-) ) ale pozor druhá část básně se mi velmi líbí "lomy světla" jsou bezvadné, lomy euklidovy, muklovské, či jiné? - natrknutí či znejistění slovem -při vědomí- pošleš úsměv do lomů světla při vědomí že každým dnem zbývá síly na méně cest osoobně bych škrtl slovo ůsíly" přijde mi tam tak nějak na sílu, bez něho by to šlapalo také,- navíc napětí vzniklé veršem -že každým dnem zbývá- mi nepřijde marné přesně tak vzniká poetika ke které se lze vracet*

možná že také každým dnem zbývají síly a ubývá cest .

A.H.
22. 07. 2010
Dát tip
*

guy
22. 07. 2010
Dát tip
jo, trochu jiná rána, než ta, kdy to nekončí .. *

gabi
22. 07. 2010
Dát tip
hm...*

Robinia
22. 07. 2010
Dát tip
Bohužel už tomu taky rozumím...

Honzyk
22. 07. 2010
Dát tip
...i v hospicu by tomu rozuměli:D...ale jo: kdysi Chaun natočil dobrej Gen o dramatičce Daniele Fischerový (tývý to hrála tak před šesti lety) - a ona tam říká:"Každej den zjišťuju, že ten starej pes umí těch kousků míň a míň..."...přišlo mi to jako banalita, po těch šesti letech už ne...jak prostý, co?.))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru