Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ULITÁRNÍ

25. 07. 2010
17
49
3237

...okurková sezóna.

Zbytečně se natahuješ

nechytíš co ti nehodím

jen ústy přání filtruješ

já stejně půlku vyhodím


Vztahy jsou řečmi ubité

musíš a nesmíš v uších zní

i oči krví podlité

do mých už zpříma nehledí


Tvé srdce bíti neslyším

a dotek dávno nemá cíl

před tím co bylo promýšlím

špatně jsem asi zacílil


Trefil jsem hlavu bez citů

snad chlípný vyburcoval chtíč

rozpáral prázdnou ulitu

chci už jít … dávno chci jít pryč


49 názorů

sauri...je to přímo bakané

saurinka166
28. 07. 2010
Dát tip
a to od něj vůbec není pěkné :D:D:D

Bíš...díky

sauri...jo,dělá,že to zvládne a ono ne :D

Bíša
28. 07. 2010
Dát tip
T!

saurinka166
27. 07. 2010
Dát tip
:D:D:D:D já bych řekla, že často podvádí :D:D:D

sauri...ano číslo,jenže to tělo ho dodržuje

saurinka166
27. 07. 2010
Dát tip
:D a už jsi to zkoušel? :) jak jsem kdesi slyšela:věk je jenom číslo...:)docela pravda,ne? :)

sauri...a co já s léty na zádech,ty nespadnou i kdybych se otřepal :D

saurinka166
27. 07. 2010
Dát tip
uf :) to mi spadl kámen ze srdce :D:D:D

Miroslaw...ještě se s toho vylížu :)

Miroslawek
27. 07. 2010
Dát tip
A já jsmem se domníval, že jsi už odešel, pořád tady máváš předvyplněným blanketem úmrtního listu... a nakonec přežiješ mé vnuky ;)

Cupr...je

sauri...tak to ještě jde :D

saurinka166
27. 07. 2010
Dát tip
mám skoro 19 :D :D :D

sauri...pokud nemáš 18

saurinka166
27. 07. 2010
Dát tip
:D to jsem ráda :D (stará snad ještě nejsem:D)

sauri...mám rád baby co švitoří :) ne staré,ty už jenom drbou

saurinka166
26. 07. 2010
Dát tip
namáš zač :) to já ráda :D jak jinak by se mělo psát...:) kdybychom se tím vzotrcem mysli řídili, znamenalo by to, že nejinteligentnější člověk by byl nejlepším básníkem...a to si nemyslím :) člověk ,,prostý" mívá často lepší výtvory :) :D (zase jsem se rozjela...asi bych měla svou ukecanost krotit:D ale to mi nikdy nešlo...někteří ze mě dokonce nemůžou...prostě neumím být zticha :D )

sauri...tak tak,srdcem,citem a duší...dík

Arnik...opravdu není :) dík

saurinka166
26. 07. 2010
Dát tip
pěkné :) fakt se mi to líbí :) * jo a jinak k ,,hádce" na kterou jsem tady natrefila...nemyslím, že bych psala mozkem a uvažovala, co a jak je ??fakt zaručeně nejlepší" a čtenáře to určitě chytne...snažím se psát srdcem, tak, jak to ve mě je a už je mi docela šumák, co si o tom kdo myslí, protože píšu hlavně kvůli sobě(trochu sobecké, což?:D) a pro to, abych měla radost :) asi tak :) tož si nenechej pokazit den :)pa

blboune ty takovej volnoveršař...ale hezky si to uvázal:)to není o tobě mě už neoklameš*

blbjenka...jistě,mám to i v nicku,nad tvým se budu teprve zamýšlet.Všimni,že jsem tvůj nick nepokrátil(jak mám běžně ve zvyku) ...užívej prázdnin a v září hurá do školy,je to krok k dospělosti :) a nezapomeň,jen jeden výplod ze sta stojí za povšimnutí a tisící snad je i fajn

Ferr...dík,najdi si ulitární a pokus se to do toho zamontovat :D naira...díky,obsah taky děkuje :)

naira
25. 07. 2010
Dát tip
povedená i obsahově..;)*

blbjenka
25. 07. 2010
Dát tip
milý blboune, vykonstruování textu a aspoň základní zamyšlení se nad tím co říkáš a jak to říkáš jsou zcela jistě dvě zcela odlišné věci. nepochopení pojmu ti nevyčítám :) jistě existují géniové, kteří tvoří zcela intuitivně aniž by znali aspoń základy nějaké teorie, ale to se nás nepochybně netýká. samozřejmě je tvoje právo psát třeba s gramatickými chybymi a pak to obhajovat jako vysoce umělecký záměr a hlubokou myšlenku, kterou něconamítající čtenář zjevně nepochopil. každý má přeci právo prezentovat se jako hlupák :)

Ferry
25. 07. 2010
Dát tip
ulita? no,šnekoidní to tedy je...*

blbjenka...nepochopení pojmu ti nevyčítám. Autor obrazů či básní a pod. tvoří citem a ne strojově nadupanými poučkami,které si vycucá z mozkových závitů,nakažených škatulkováním svých vlastních představ. Pokud to dělá má smůlu, počítačové programy jsou dokonalejší,ale lidskost se vytrací.

blbjenka
25. 07. 2010
Dát tip
AUTOR NEPŘEMÝŠLÍ - tento hlod si dej zarámovat, dej si ho do profilu, nech si ho vytetovat na čelo. pakliže autor nepřemýšlí, mohl by texty generovat automat a vyšlo by to nastejno. pravda, občas to vypadá, že to tak skutečně je :o) "nepřemýšlení" nad tvorbou není jen projevem neúcty ke čtenáři, ale přimo výsměch to je holt problém dnešní doby, kdekdo si myslí, že když máme tu demokracii, múže kdokoli dělat cokoli a nejenom a ani se nemusí snažit, ani nemusí přemýšlet. tady mě máte a komu se to nelíbí, je to jeho chyba, že jo. no, když myslíš...

nj..máš pravdu,,vztahy jsou řečmi ubité..omlouvám se ti..prostě u mně vznikla taková asociace...) ..začala mi okamžitě pracovat obrazotvornost..:)

blbjenka...autor nepřemýšlí,pokud ano je to vykonstruována báseň a ta stojí za víš co ...v tomto výplodu,nehodím a vyhodím má opodstatnění,hlubší než jen dvě slova ...mapř. cíl -zacílil,napoprvé jsem napsal cíl -zalícil,pak jsem to předělal

blbjenka
25. 07. 2010
Dát tip
jistě, bez gramatických rýmů se lze obejít dost těžko a i velcí slavní autoři je pbčas používali/používají. podstatné je ale slovo občas. když je jich hodně pohromadě, tak to tak nějak trhá oči :) působí to dojmem, že autor byl líný přemýšlet, že to prostě odfláknul. a když je rým nejen gramatický, ale navíc ještě se stejným slovním základem - nehodím / vyhodím ... no to už jsi moh rovnou ještě přidat zahodím, odhodím, pohodím a přehodím ... a desítky dalších , které vymyslet nedá žádnou práci. čtenář se nechce proklikávat bůhvíkam, aby si nakonec přečet něco, co moh snadno vymyslet sám :) je to dneska těžký, páč napsáno toho byla už spousta a čtenáři jsou zmlsaní. nicméně by snad stálo zato eliminovat aspoň ty nejúletovatější úlety :)

blbjenka...a kdopak nám je zapudil(gramatické rýmy) klidně rýpej

blbjenka
25. 07. 2010
Dát tip
klidně poradim, ale nechápu v čem. nikdy nikdo netvrdil, že blbjenka má sloužit jako vzor dobrého rýmovaní :o) nicméně stromů/domů není gramatický rým. pravda, není nijak originální, ale jinak v pořádku. zatímco tady se za "v pořádku" dají považovat 2 rýmy z 8, to neni moc. ale nechci rejpat, páč jsi nezaškrt že o rýpání stojíš :)

gabi...áno, vďaka

blbjenka...jen jsem mrkl na tvou poslední báseň a hned první rým stromů - domů ...nevím,co si mám vzít z tvého komu,poraď mi

gabi
25. 07. 2010
Dát tip
ja vieeeem veď "Nic víc si neber" je z dnešního/našťastie, že?/

blbjenka
25. 07. 2010
Dát tip
teda zrýmovat cíl a zacílil je pněkud... ehm... cimrmanovské :) celé je to takové... ehm... divné

javavi+snot...díky vám

javavia
25. 07. 2010
Dát tip
..ze žívota**

šepot...láska je řečmi ubité

..co tam není?

gabi...dík (není to z mého života,alespoň ne dnešního:)

šepot...už to tam není :(

gabi
25. 07. 2010
Dát tip
taká realistická, až je z nej smutno, ale dobre napísaná *

..lěska je řeěmi ubitá..to souhlasí..dobrá báseň..T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru