Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Písmáčtí funkcionáři v předčasném důchodu

28. 07. 2010
5
232
6270
Autor
.duke.

Asi jste si všimli, že některým nickům v určitém čase působení zmizel "ocásek" admin nebo kritik. To jsou ti, kteří z různých důvodů přestali mít na Písmáku oficiální funkci a zmizeli úplně nebo se stali řadovými uživateli.

Otázky do diskuse:

1. Jak jim je?

2. Co dělají?

3. Chybí vám?

4. Vrátí se?

5. Kdy?

6. Kdo?

7. Proč?

 

Diskuse je otevřená také pro výše zmíněné exfunkcionáře.

Návrhy na předčasný důchod pro stávající funkcionáře jsou vítány. Každý je nahraditelný.


232 názorů

.duke.
29. 08. 2019
Dát tip

to sem nepsal.. ses vedle zel


Norsko 1
02. 08. 2010
Dát tip
O čem mluvíš, márve ?

Norsko 1
02. 08. 2010
Dát tip
To bylo na mě, márve ? Poslední dobou jsi tak tajnosnubný, že mi smysl tvých slov většinou zůstává utajen

Norsko 1
02. 08. 2010
Dát tip
Kdyby znechutili, nelezli by sem. Ale lezou furt, jak klíšťata

Marv: nenapsal, ale zkopíoval :o)

"ale může to být tím, že ti noví, kteří přišli, a kteří tomu mohli dát šťávu, ti staří jednoduše znechutili." Marvine, kdo koho vlastně znechutil? Nějak to z té věty není jasné...

To je teda zase diskuze. Někdo tu psal, že se tady k tomu nikdo nový nevyjádřil, což má být zřejmě špatně, nebo co. Tak jo, já jsem tu čtyři měsíce, tak pro vaši informaci, tyhle žabomyší války o to, kdo má nebo nemá mít na čele napsáno "kritik" mě vůbec netankují. Že tu existuje nějaká hustá hierarchie, která zřejmě nosí nos trošku nahoru a ti ostatní, kteří placku nemají, se do ní děsně derou, to jsem si všimla. Otázka je, proč by mě to mělo zajímat. Po příchodu na Písmák jsem si velice rychle všimla, že podnětné kritiky, které mi dokážou pomoci se někam posunout, se pod mými texty objevují celkem zřídka, a vůbec se nekryjí s příspěvky těch, kteří mají pod nosem cedulku "kritik". Vlastně takhle když nad tím přemýšlím, tak je na Písmáku pouze jeden ofi kritik, jehož názory považuju za závažnější, než těch ostatních lidí bez titulu. A to ne proto, že to má napsané na čele, ale proto, že jeho obsáhlé reakce, kterých se mi bohatě dostalo, jsou trefné a k věci, byť možná někdy trochu arogantní. A naopak, už mě taky jistý jiný kritik zaplavil hromadou balastu prozrazujícího, že se můj text ani neobtěžoval přečíst. A ještě naopak, je tu zase jedno ID bez titulu, které mě úplně šokovalo tím, jak přesně identifikovalo autora, kterého mírně vykrádám. K čemu pak takové tituly jsou, když o ničem nevypovídají, proč bych je měla brát vážně a zejména proč bych měla bojovat za nějaké dosazování nebo sesazování z "kritických" židlí? Tady nejsme na Univerzitě Karlově, ale na jednom z mnoha literárních serverů. Myslím, že by se Písmák měl přestat brát tak zoufale vážně. Vždyť se tu sakra diskutuje o Písmáku skoro víc, než o literatuře.

Lakrov
01. 08. 2010
Dát tip
Děkuji za avízo. V rozsáhlé diskusi o zdejších starých strukturách, vyvolané dvacetiletými pamětníky, se neorientuji. Je-li na mne určitý konkrétní požadavek, nechť mi jej někdo z adminů pošle v přehlednějším podání. Pomohu, bude-li to v mých silách. Všem Písmákům přeji mnoho úspěchů v další literární tvorbě; též osobní spokojenost s tvorbou související.

Norsko 1
01. 08. 2010
Dát tip
Pomlouváš, stývne ? Tak hluboko jsi klesl ?

Janina6
01. 08. 2010
Dát tip
Jo a ještě: vždycky se tu roztahovali víc ti, co psát neumí. Ti totiž většinou nemají ani soudnost. Ale tím balastem se nováček prostě musí prokousat, já bych je nepodceňovala. Taky jsem si ze začátku naivně myslela, že kdo tu má nejvíc tipů, je nejkvalitnější autor :-) ono to člověku časem dojde, a komu ne, tak toho žádná škoda.

Janina6
01. 08. 2010
Dát tip
Noví se ti těžko budou vyjadřovat, když se ptáš, jestli jim chybí bývalí admini. Možná, že abys oslovil nové Písmáky, by to chtělo trochu jiné otázky. Jinak se taky možná docela obyčejně bojí se ozvat, protože ve zdejších diskusích z člověka většinou udělají pitomce - buď ti, kteří ho nemají rádi (a tudíž je to blbost, ať už řekne cokoli), nebo ti, kteří s ním nesouhlasí. Kultura diskusí... vždyť víš sám. Ale to se těžko změní, lidi tohle mají v povaze, kašlat na podstatu problému a pošťuchovat se navzájem.

StvN
01. 08. 2010
Dát tip
duku, diskuse a brainstorming jsou dvě rozdílné věci. Diskuse nic neřeší, podle mě. Pokud chceš mít nějakou pěknou diskusi k věci, tak jsem ochoten ti s tím pomoci, ale buď si vědom toho, že většinu tvých příspěvků bych muzel mazat stejnětak jako třeba norska. Ale pro mě za mě to můžeme zkusit.

StvN
01. 08. 2010
Dát tip
Dero, vážně chceš řešit takové věci tady?

Dero
01. 08. 2010
Dát tip
Tak se sakra trochu snazte, nemuzu vsechno delat za vas, psat pravidla, resit problemy a jeste myslet. Ses blbě vyspal nebo co, že cítíš tíhu celého světa na svých bedrech? :)

.duke.
01. 08. 2010
Dát tip
stvn: a co tedy ustanovit přímo diskuse týkající se fungování serveru, kde by se primárně zabránilo průniku blbečků a z které by byli učiněny závěry, které by byli realizovány? je to možné? zas to skončí na derovi předpokládám. a ten nemá čas..

.duke.
01. 08. 2010
Dát tip
Janina: server měl prostě úroveň. vnímal jsem to jako kulturní prostředí, kde šlo o o literaturu a osobní vztahy byly až někde pod tím. teď je to jednoduše naopak. ti, co psát neumí, se tu jednoduše prohání semo tamo a vytváří tak kulturu serveru, která musí každého nového autora hned v počátku znechutit. prostě tu chybí osobnosti. ti, které nového autora mohou posnunout dál. je to pořád to stejný. když se podíváš na tuhle diskusi, kdo do ní přispěl, tak je to myslím jasný. i když je téma hodně stupidní, tak nikdo novej se tu nevyjádřil.

StvN
01. 08. 2010
Dát tip
Ja jsem to taky pochopil taky tak, jak to syd myslel. Potiz je v tom, ze to tak nenapsal. A ja nekdy proste odmitam domyslet za ostatni to, co chteli vyjadrit, ale neumi to vyjadrit. Tak se sakra trochu snazte, nemuzu vsechno delat za vas, psat pravidla, resit problemy a jeste myslet.

LaMouette
31. 07. 2010
Dát tip
StyvNe.. myslim, ze Syd si zadna pravidla neprivlastnuje.. bysem rekla.. ze to co rekl.. byla spis reakce na djuka.. dyz djuk rek.. ze kvuliva Sydovi se tu pravidla vlastne udelala. Aspon ja to tak pochopila... le treba spatne... u nas ploncek je to docela dost dobre pravdepodobny..:-)

LaMouette
31. 07. 2010
Dát tip
Kamile - tekuji pjekne.. zes tak ve trech bodech shrnul moji charakterystyku.. :-)

řádek
31. 07. 2010
Dát tip
sedmá otázka je špatně - tam má být "s kým s čím"

StvN
31. 07. 2010
Dát tip
duku, v tom 31.07.2010 11:41:08 s tebou souhlasim. tihle kdyz nekam nakraci, tak je veskera snaha marna. S tim souvisi to, co zminil Bert_Hoffman o regulaci diskusi. Ja osobne bych se nebal diskuse normalne moderovat a na ferovku z nich mazat vsechno OT, stejne jako se to deje na vsech normalnich diskusnich serverech. Jenze tohle neni diskusni server. Je to primarne literarni server a je tak nejak prijatelne, ze diskuse jsou spis tlacharny. Pokud chces resit neco, co by se dotykalo fungovani serveru, tak to samozrejme nemuzes resit v diskusi s beznymi uzivateli. To bys prece nedelal ani nikde jinde. Dokazes si predstavit, ze bych ja resil fungovani firmy mezi lidmi na dilne?

Janina6: podepisuji krví :o)

Janina6
31. 07. 2010
Dát tip
1. Řekla bych, že líp. 2. To co předtím, jen na to teď mají víc času. 3. Ve funkci adminů ne. Ale třeba jako kritik by mi Pišta chyběl. 4. , 5. , 6., 7. To jsou otázky pro ně. Předpokládám, že pokud některý z nich zjistí, že to, co opravdu chce, je dělat tady admina, tak se vrátí. Můžu se na něco zeptat já tebe? Bylo tady někdy líp? Za koho? V čem byl hlavní rozdíl? Ptám se proto, že nejsem zrovna pamětnice (alespoň ne tady na Písmáku :-), nevím, jak to tu chodilo. Každopádně když jsem sem přišla, bylo tu víc aktivních kritiků, byli "ostřejší", člověk si víc rozmyslel plácnout nějaké dílko do arény. To jsou spíš rozdíly, které vnímám. Adminy je míň "vidět" než kritiky, slávy si moc neužijou, a když systém funguje, člověk ani pomalu neví, že jsou tady. Pořád se mi vrací na mysl, že tohle je literární server. Co tu opravdu chybí, je víc kvalitních autorů a víc kvalitních čtenářů. Takových, co jsou ochotní číst a přemýšlet. Jestli tu někdo žije tím, komu a jak to dneska vytmaví na chatu nebo jak moc sprostě může někomu vynadat v komentáři, tak se tu zákonitě MUSÍ nudit – je na nesprávném serveru.

Berte, zatímco StvN roli admina dělá dobře, tak vážné věci řeš s ním nebo třeba s Derem. Co považuješ za vážné věci, které by .duke. řešil? Zatím zde eviduje jen samé kraviny.

neroušek
31. 07. 2010
Dát tip
Záleží,Klíčku,záleží.Záleží na velikosti všeho.*****

neroušek
31. 07. 2010
Dát tip
2)neroušek říkal protiva! to je o malinko méně než protivná! 3)to je velké nedorozumění,Klíčku,manželství rozhodně nestojí na nějakém chápání!Příroda je moudřejší. :P ***************** PS.jen ať Klíček počká,až do ní udeří.Osudový muž s velkým M!

neroušek
31. 07. 2010
Dát tip
1)no jo,milý Klíčku,to že se někdo smaže z Písmáku,s tím nejde nic dělat a to duke a neroušek Klíčkovi nestačí? Klíček je strašně náročnej a zhýčkanej a zaslouží si alespoň na den zavřít do skříně! 2)Neroušek vzpomíná třeba na takovou Muessu,jó s tou byla švanda! A milá byla a ne jako protiva Klíček! :P 3)Takovej správnej manžel by Klíčkovi udělal pořádnou vojnu a Klíčka by hned přešly roupy! Večer by padala únavou na podlahu po celodenní službě manželovi,že by si ani na Písmák nevzpoměla! :P *****************

neroušek
31. 07. 2010
Dát tip
Pro Klíčka:Milý Klíčku,neroušek nechápe,jak pozitivní změnu k lepšímu:vývoj Písmáka k větší toleranci,k pravidlům a přesně jak říkáš klidu a míru můžeš hodnotit negativně.Jaká nuda? To jsou osobní pocity a problémy.Neroušek poradí mladé básnířce:pokud se nudí,at si pořídí manžela a nuda jí hned přejde! Jinak pro duka k jeho" ale může to být tím, že ti noví, kteří přišli, a kteří tomu mohli dát šťávu, ti staří jednoduše znechutili. domněnka pouze...":zaměňuješ duchovní a tvořivý vývoj se správou a administrativou.Duchovní vývoj má svá vzepjetí i chvíle klidu a očekávání a nemá to s administrativou Písmáku nic společného.To je třeba oddělit.Dále neroušek nechápe Tvou slepou radikálnost a nespokojenost:Papouch není admin a ta změna k lepšímu! Pišta není admin ( toho má neroušek nejméně rád,myslí si,že je to pěkný hajzl).Už nemůžou škodit! Pravda Syd zůstal adminem,ale nelze nevidět jeho změnu:začal být slušný a bez Papouchova vlivu prostě nevadí, ba je tu i naděje jakési kultivace,protože Syd je ještě mladý.Neroušek je naprosto spokojen,Dero ořezal své kamarády z funkcí,jak to jen šlo.Neroušek opět zdraví.***********

Norsko 1
31. 07. 2010
Dát tip
XXD

raja
31. 07. 2010
Dát tip
XD

.duke.
31. 07. 2010
Dát tip
Prostě každá diskuse se přítomností pištů, mylenek, papouchů, lakrovů, sydů, norsek, petrush, pomerančových a bůhví koho ještě stavá zbytečnou. Každej novej uživatel, kterej by měl dobrý nápady za chvíli přijde na to, že tahleta bariéra je neprostupná. Proto tu je a bude dlouhodobě mrtvo. Oni prostě neodejdou, protože tím žijí. Mají tu svá místa. Tím pádem server konzervují tam, kde je. Kadžá konzerva má nějakou dobu trvanlivosti. Pak už jen hnije. Proto navrhuji: odejděte, založte si novej server, mně se to nelíbí. Pusťe do vedení nové uživatele, nabídněte jim svá místa, pusťte sem energii, vytvořte prostor pro kreativitu. A pak se vraťte a podívejte se, že to fubguje i bez vás. A líp.

.duke.
31. 07. 2010
Dát tip
Klíč: to určitě ne. ale může to být tím, že ti noví, kteří přišli, a kteří tomu mohli dát šťávu, ti staří jednoduše znechutili. domněnka pouze...

.duke.
31. 07. 2010
Dát tip
moorgan: mluvíš tady asi nejrozumněji, dík.

Bídný asiate.

papouch
31. 07. 2010
Dát tip
to si teda asi dost těžce pleteš ... (svetr?) my sedláci máme (na mysli) kosy fan tutte ale co se budu namáhat.. vždyť ti pražáce, fšecki só stejnéé, véď

Kozy beru!

papouch
30. 07. 2010
Dát tip
nojo, to sou ti hamižní pras.. éé .. pražáci, všechno jenom oni zabrat, hamty hamty, nahrabat, sežrat.. a na nás chudé venkovany by nezbyl ani ten zahnojený chlívek..? Tak to néé. Vezmeme cepy a vidle a kosy a bude rebélie.

Fouraix
30. 07. 2010
Dát tip
zabírám si fleka člena někdejší ikvětinově revoluční šlechty. mutujte si do čehokoliv dnešního chcete:)

Pózdě, pózdě!

papouch
30. 07. 2010
Dát tip
suchary nejím.. takže mi zbývá ten chlív.. a ve chlívě je co? Prasátko. A z prasátka je co? Jitrničky, ovárek, kolínko, bůček,... Beru chlíváka!

Hurá. Jsem pánem všeho! :)

Zabírám si chlíváka.

Fouraix
30. 07. 2010
Dát tip
zlatý roky 2003-4. bylo tu krásně. dnes se zbytky těch topí ve směsi chlíváků a sucharů

Winter
30. 07. 2010
Dát tip
. . . wtf?

StvN
30. 07. 2010
Dát tip
Pak je to v pořádku. Můžeš jít zase vařit.

Marcela.K.
30. 07. 2010
Dát tip
Ty víš moc dobře co jsi napsal a proč. A já vím, proč jsem na to reagovala. Víc s Tebou diskutovat nemíním.

StvN
30. 07. 2010
Dát tip
Holky, holky. Dával jsem příklad typů uživatelů, kteří nikdy nebudou dělat admina. Co je na tom za nespravedlivého nebo útočného? Bude snad Lakrov někdy v budoucnu dělat admina? Urážíte se úplně zbytečně.

moorgaan
30. 07. 2010
Dát tip
Pismak nepatri vyvolenym - .duku. urcite nepatrim mezi vyvolene a mam pocit ze mne patri!... muzu sem kdykoliv prijit, napsat co potrebuji, pokecat se znamzmi, trochu rejpnout do vyvolenych- a nic se nedeje! ...mel jsem dost slovnich konfliktu s ruznymi funkcionari na Pismaku, ale protoze jsme nenasli shodnou vlnu, slusne jsme se separovali, nevyhledavame navzajem putky a zivot jde dal...v klidu a miru, ono to chce taky nekdy byt nad veci, mit miru usudku, tolerance, a smyslu pro humor... taky se mne nelibi vulgarita Syda, ale nasel jsem cestu jak to prechazet a proste si ho nevsimam- neznam ho osobne, muze to byt fajn kluk, ale tady se jevi trochu jinak- dobre dal jsem mu slusne najevo , ze se mne to nelibi naznacili jsme si, ze nema cenu se potkavat a bez problemu si nepijeme krev... mam rad diskuse , ktere nekam vedou-ono je dobre se tady bavit o Pismaku a hledat souzneni- ale jsou tady dve strany barikady a tezko se bude hledat shoda.. jde spis o to, kdyz uz strilet, tak podle pravidel valky a uznavani cerveneho krize - tohle neni sice bitevni pole, ale nekdy to tak vypada... pohodu vzdy narusi nejaky zhrzeny milenec - kdopak to asi je?

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
To bych chtěl sám. Obejmout ho. I Dera. Vím od začátku, že to Syd myslí dobře. I Dero to myslí dobře. Jsou to v jádru dobří chlapci. Jen na to člověk musí přijít, poodstoupit, podívat se na virtuální vztahy z jiného úhlu. Oba přeci slouží serveru, snaží se o to, aby tu byl "pořádek", aby se uživatelé chovali slušně. Navíc mají potencicál a prostředky k tomu je "vychovávat". Úctyhodné. Jsem moc rád, že jsme se tak pěkně vzájemně omluvili. Až se mi z toho spustila krev z nosu.

tohle po tobě nikdo nechtěl, duku =)

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
Co jsme si, to jsme si, Syde. Jseš v jádru dobrej kluk. Rád bych se s tebou někdy potkal a obejmul tě.

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
Dero: jasně, pastuji to sem: Syd: nic se neděje, Syde, prostě ti to ujelo, příště si dáš pozor. za tu chorou píču minulý rok se omlouvám. není to tak zlý. subnormní intelekt asi také nebudeš mít, když studuješ vysokou školu. některé prvky análního charakteru ale snad mít budeš. opravdu to nedokáži posoudit, pouze jsem to nabízel jako vysvětlení toho, proč se tvoje vyjadřování tolik týká anusu, viz např. tvé "mám ťa u riti", "do riti", "v riti".

raja
30. 07. 2010
Dát tip
rádo se stalo..:)

Dero
30. 07. 2010
Dát tip
.duke., souhlasím s tebou. Také bych se místo trapných půtek raději věnoval něčemu užitečnějšímu. Ale bohužel mne nenecháš. Syd se ti za to, že tě nazval hovadem, ve veřejné diskusi klubu adminů omluvil - i přesto, že začít jsi měl jednoznačně ty. Mám tvůj postoj chápat tak, že se za onu pomluvu omluvit nehodláš?

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
raja: takže další do partičky, dobrý. dík za příspěvek, pobavil velmi.

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
Dero: trapas největší.

Marvin: A já sázel spíš na Reflex :)

raja
30. 07. 2010
Dát tip
mimochodem, na chat nechodím, ale jednou sem tam místo odhlášení vpadla zrovna za tvé přítomnosti a jediné co můžu říct, že to cos tam vyváděl byl hnus velebnosti. Naprosto nezaujatě bych tě zrušila být adminem hned ze startu. Děkuj bohu za Syda..;)

raja
30. 07. 2010
Dát tip
8. s kým? tam chybí. Bez toho je tenhle bezva průzkum neuplnej. Duku, seš nenasytnej. Tvoje potřeba zabavit se, neustále stoupá. Nebezpečná tendence..:) abych se pokusila odpovědět na otázky, které jsou naprosto nedůležité, nícemeně pro kategorii diskuze nezbytné. Hlavní jsou přece ty prohlašovací dva odstavce a možnost rochnit se v diskuzi. Ta možnost provokace je neodaletelná. 1)je jim fajn, jako každému kdo se zbaví zodpovědnosti za něco, co mu ani neříká pane. 2)do toho ti je houno, zřejmě 3)oni někam zmizeli? 4)oni někam zmizeli? 5)záleží na tom... 6,7,8)samo že počkají až jim to dovolíš, velký vezíre Ty tvé informace jak to tady funguje...musíš hlavně napsat že to tady takto founguje v souvztažnosti(krásné slovo) s tvou osobou. Až podobnou diskuzi založí někdo, kdo slpňuje tebou zmíněné body, tj. nezaujatý, sebekontrolující se, slušný a samostatný, pak bude stát za nějaký ten rozbor. Jedna otázka na tebe, Narvahu. Tloustneš po tom, činí tě to šťastným? Rejpeš se v tom pro blaho písmáckého národa, nebo ti prostě vadí, že tvou výjmečnou osobu vedení serveru ignoruje?:D

Dero
30. 07. 2010
Dát tip
.duke., a protože nejsi schopen ve virtuálním prostředí erudovaně Sydovu osobnost posoudit, jedná se o nepodložené tvrzení, tj. o pomluvu. Vyzývám tě tedy k veřejné omluvě Sydovi.

Hele, Narvahu, už x-krát jsi vyřvával, kterak tu nechceš být a odcházíš za lepším, tak mi vysvětli, proč se sem pořád vsíráš?

Marcela.K.
30. 07. 2010
Dát tip
Pištíku :-)))) Ty ošetřuj radši zvířátka. ...nějak se Ti ztenčil slovník ;-) baf!:-)))

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
anální charakter Upozornění: definici formuloval uživatel prof.PhDr.Rudolf Kohoutek,CSc.***** a ověřil editor Význam: psychoanalytický termín vyjadřující sklon člověka ke lpění na majetku, na osobním vlastnictví, na penězích a na jejich hromadění, šetrnost až lakomost, pořádkumilovnost, přesnost, tvrdohlavost, autoritativnost až agresivnost, sobectví

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
Co to hovado, Dero? Není to urážka??

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
"Anální charakter" je odborným termínem Freuda a nemá pejoprativní význam. Stejně jako anus není pejorativní. Takže: nedokážeš být nestranný, modeluješ si situaci podle toho, jak ti vyhovuje, podle svých potřeb a známostí.

Dero
30. 07. 2010
Dát tip
Na chatu mohou být pouze uživatelé, o jejichž přítomnost ostatní chatující stojí? Ne. Vyhozen jsi byl za onu urážku, kterou lze na chatu stále dohledat.

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
Vyžaduji veřejnou omluvu od administrátora Octopus Syda (Davida Molnára) za vulgární vyjadřování vůči mé osobě. Je to proti pravidlům chování adminů. Žádám navíc o to, aby byl sproštěn funkce.

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
Zdejší chat patří pouze vyvoleným?

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
Co na to říkáš, Dero? Na chatu mohou být pouze uživatelé, o jejichž přítomnost ostatní chatující stojí? Je to tak? Má admin právo to takto hodnotit?

Akorát ze sebe děláš pipinu.

Marcela.K.
30. 07. 2010
Dát tip
...čárky si doplň, nečetla jsem to po sobě. Snad to zvládneš ...je to česky.

Marcela.K.
30. 07. 2010
Dát tip
:-)))) Lakrov pitbula nepotřebuje. Má radši kočky. Jde jen o to, že nemám ráda nespravedlnost a to, že StvN je neschopný hrát fér mi vadí. Kdybych to samé co jsem napsala o Lakrov mohla napsat i o nerouškovi, či Bíšovi, udělala bych to, ale nemůžu. O to víc mi vadí, když jen proto, že kdysi - cosi, strká StvN lidi do jednoho pytle a nedokáže přiznat, že to je jen ze zášti. Má funkci kritik i admin, ale rozhodně nepatří mezi nezaujaté.

A já zas myslel, žes už přestala dělat Lakrov pitbula...

Marcela.K.
30. 07. 2010
Dát tip
Co kdyby sis otevřel pár povídek okomentovaných Lakrov. Už je to česky. Myslela jsem, že máš na víc :-)))

Ta věta je v češtině?

Marcela.K.
30. 07. 2010
Dát tip
Pišto :-)))))) Co kdybys si rozklikl pár povídek, které mají právě Lakrov mezi komentujícími?

Mylenko... :)))))))))))))))))))))))

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
Už ti sype zrní, Lakrov. Přesně jak jsem předpovídal na Liteře. Najez se, tedy...

Marcela.K.
30. 07. 2010
Dát tip
Také jsem se nechtěla této hloupé diskuze účastnit, ale když už tu napadáte jmenovitě právě Lakrov, chtěla bych se podepsat pod toto: Lakrov je jedením z mála uživatelů Písmáka, který se věnuje především povídkářům a komentáře, které píše mají nejen hlavu, ale i patu. Dokáže napsat právě ono -,,proto, proto, proto" Má snahu ostatním autorům při psaní pomoci (a to také, oproti mnohým zdejším kritikům dělá) To, že zdejší "elita" není nestranná je jasné právě i z tohoto napadnutí Lakrov StvN.

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
Podle mého názoru je Syd na funkci admina nevhodný, chybí mu morálně-volní vlastnosti, neslouží serveru, spíšš mu dělá ostudu. Myslím, že po něm ani pes neštěkne, když bude bez funkce. Publikuji zde pořád neasi. A pořád je co řešit. Třeba Dera v budoucnu zajede auto, nebo dassler server prodá a pohne se to vpřed. ;) Co ty, klíči, máš to tady ráda?

Lakrov
30. 07. 2010
Dát tip
Jsem tu spíš náhodou, zpočátku diskuse vypadá spíš jako O.M.S., ale tahle věta mě pobavila: > ... Adminem prostě nikdy nebude Bíša nebo Lakrov nebo neroušek... Jedná se snad o výňatek z nových pravidel Písmáka? Pokud ano, vřele hlasuji za jejich přijetí, doplnění do ústavy nebo nanebevzetí :-) Zdá se, že pro ty z vás, kteří chtějí bojovat o moc, je bitevní pole stále otevřené. Bíša a neroušek nechť prominou zahrnutí do stejné skupiny se mnou, černou ovcí.

Toho Fishera bych někdy rád poznal, hodně jsem toho už o něm slyšel :)

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
Dero mi na otázku, proč jsem byl vyhozen z chatu odpověděl, že on mě nevyhodil, ani u toho nebyl a že bych se měl obrátit na toho, kdo mě vyhodil. To je pro informaci, jak to tady funguje. Admin si může dělat, co chce. V pravidlech chybí kolonka, kdy a za jakých okolností může vyhodit admin někoho z chatu. IV. Základní pravidla pro chování adminů: 1. Nezaujatost Není povinností admina vyhledávat závadné komentáře nebo díla. Povinností je se ke každému prohřešku, který je mu nahlášen nebo který objeví sám, při jeho posuzování stavět nezaujatě, zdržet se veškerých zavádějících komentářů. 2. Sebekontrola Admin maže závadné příspěvky tehdy, pokud je o to požádán uživatelem servru nebo pokud sám shledá příspěvek závadným. Zároveň admin nemaže své vlastní příspěvky. Poznámka: Není povinností admina mazat komentáře a kritiky, které nejsou v rozporu s pravidly. 3. Slušné chování Admin dodržuje pravidla slušného chování a zároveň pravidla definovaná v úvodu. Jedná s rozvahou a svá rozhodnutí na požádání ochotně vysvětlí. 4. Samostatnost Každý admin se rozhoduje sám za sebe. Takže, Molnáre, proč jsi mě vyhodil včera z chatu?

StvN
30. 07. 2010
Dát tip
neroušku, víš proč u mě neslavíš úspěch? Ty totiž neříkáš v tomto se kolego mýlíte a to proto,proto,proto, ty říkáš jenom v tomto se kolego mýlíte a už neumíš napsat to důležité proto,proto,proto. Tedy pokud za argument nepovažuješ věk. Nicméně pokud bys mě chtěl přesvědčit o omylu, musel bys začít dělat něco pro tenhle server. Pokud ty, Bíša nebo Lakrov neuděláte nic, tak jsem měl pravdu. To je prostě fakt. To neokecáš. Jediné, co můžeš udělat, změnit svůj postoj a tím mě uvést v omyl. Ale to se nestane.

Na tomto místě bych rád přidal ještě jednu drobnost, kterou navrhuji už delší dobu. Podmínkou adminství by mělo být užívání svého občanského jména. Zakuklenost vždy vede k hrubiánství... Pokud se někdo stydí, nebo bojí, podepsat pod své názory, nemá právo být adminem. A vůbec, anonymita obecně vede k šlampáctví a vulgaritě!

.duke.
30. 07. 2010
Dát tip
Myslíš Fishera? Jak se styděl za svý příjmení? To bylo bezva zjiště. Lůzr největší.

Když už o tom mluvíme, mám pocit, že z posledních diskuzí bývám též vynecháván... a přitom mám delší ocásek, než většina =) Btw, duku, byl jsi Derem vyzván, ještě jako Narvah, abys neoslovoval uživatele občanskými jmény. Konkrétně se to týkalo Pišty, kterého jsi oslovoval jménem, o kterém se domníval, že není jeho.

papouch
29. 07. 2010
Dát tip
Jo tys řikal řitě!!!! Zase jsem naletěl... při své nedoslýchavosti jsem slyšel "nitě", tak jsem, já bláhový, souhlasil.. Ale divné mi to bylo, to zas jo!

Proč bývalé, ty blbý nore? Kamarádím s nimi dosud. Dokonce jsme si posledně vzájemně hladili řitě.

Norsko 1
29. 07. 2010
Dát tip
Levné, Pišto. Ničeho víc nejsi schopen, než podporovat své bývalé kamarády ?

To je hnus, velebnosti. Zase veškerou smetanu slíznou papouch se Sydem. Jsem já snad nějaký podřadný padouch??? Chci diskusi o své neschopnosti a aroganci!

papouch
29. 07. 2010
Dát tip
:-)))))))))) já se z vás zvencnu :-)) mimoňové a komici, fakt

neroušek
29. 07. 2010
Dát tip
Zamyšlení nad tímto úryvkem a tématem diskuze: "Čili to jde ruku v ruce. Adminem prostě nikdy nebude Bíša nebo Lakrov nebo neroušek, protože to jsou entity, které nezajímá nic jiného než využívání primární fuknce Písmáku, ale nic víc ani neumí. Všechny jejich názory jsou omezené touto primární funkcí a víc z nich prostě neodstaneš. Takže v čem je chyba? V tom, kdo je adminem, nebo v tom, kdo jím není?" 1)Ach Vy dva mladí mudrlanti,tak především co neroušek vytýká Vám dvoum: Narvahovi určitý druh fanatismu, který je způsoben jeho mládím a i zřejmě prostředím povolání.S jeho fanatismem se pojí i poměrně velká názorová netolerance,odmítá připustit byť jen možnost existence jiného názoru.Nerouškovi přijde jako takový Pavel Kohout v 50. létech.A to i přesto,že je dobrý pozorovatel a v případě Papoucha jako admina měl pravdu.Ale způsob jakým tuto pravdu prosazoval je na pováženou:styl přes mrtvoly není prostě nejvhodnější.A často dokázal jít i mimo dobrej vkus,v čemž pokračuje částečně i zde.Prostě i když Papouch byl špatnej admin,prostě "kopání do mrtvoly" ve formě opravdu ubohých otázek typu "jak jim je,co dělají?",což není nic jiného než výsměch, si ani Papouch nezaslouží.Prostě Papouch dělal co mohl a ukázalo se,že na funkci nestačí.Nicméně neroušek je ochoten Papouchovi přiznat i některé pozitivní věci,které udělal pro Písmák. U StvN nerouška vždy šokovala určitá měšťácká natvrdlost,se kterou se stavěl v diskuzích.Jemu nestačí říci:v tomto se kolego mýlíte a to proto,proto,proto...............ne StvN jde dál,automaticky svého názorového oponenta diskvalifikuje rovnou z diskuze prohlášením,že na to nemá diskutovat a tudíš proto diskuze nedospěla ke zdárnému konci: daní za pravdu názorům StvN.Jemu prostě absolutně chybí intelektuální zrcadlo vlastního pochybování,kritického odstupu od vlastních názorů.Bude to zřejmě způsobeno jeho technickým zaměřením a mládím a nedostatkem životní zkušenosti.Čímž se hodně blíží k Papouchovi,jen mu chybí to Papouchovo hulvátství a hrubost. 2)Co se týče Bíši,tak to je moudrej a hodnej člověk,který Tebe-StvN hluboce přesahuje a už jenom v tom,že stále zapomínáš,že stáří je moudré a nikoliv mládí.Mládí musí teprve dospět.Bíša se svým vzděláním a životní moudrostí by byl ideální admin,jen už na to nemá životních sil:chodí na chemoterapie a jeho život visí už jen na vlásku. 3)Co se týče nerouška,neroušek se angažoval dosti za to,aby se Písmák stal lepším a tolerantnějším místem-kdo chce vidět,vidí. 4)Neroušek napsal i reflexy na postpapouchovské období ve formě úvahy. 5)Takže v čem je chyba? V tom, kdo je adminem, nebo v tom, kdo jím není?" Vždycky by se mělo vycházet z toho co je,tedy i případ Papouch ukázal,že je spíše důležité,kdo adminem je než uvažovat,kdo jím není.Základním kritériem pro funci admina by měla býti tolerance a nadhled, ostatní pak už půjde samo.****** Zdraví neroušek.***************

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Anální charaktery zásadně nezdravím Poušek. Za pozdrav nestojí.

papouch
29. 07. 2010
Dát tip
oni mají ve 22:00 v ústavu pro choromyslné večerku

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Páchne tvůj anální charakter. Dobrou noc.

papouch
29. 07. 2010
Dát tip
hned po vstupu na chat, místo pozdravu: 29.07.2010 21:38:17 .duke.: anal charakter adminský nicky and exnicky! paráda!

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Jak se potíš jako celek, tak páchneš. Jde to na mě z monitoru. Radši půjdu spát.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Páchneš Molnáre.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Jsem rád, že se opět projevilo tvé impulsivní jednání. Veliká slabost tvého análního charakteru Molnáre. Seš čitelnej na sto metrů. A páchneš ještě dál.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
třeba dero překvapí a admina s análním charakterem se zřekne. zří, že je nepotřebný, škodlivý.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
poušek. jsi nula, víš to?

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
už sem se zeptal. doufám, že tohle tě bude stát funkci. pokud dero ovšem také netrpí tím, co máš v hlavě ty.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Zpráva Od SYSTEM Pro .duke. Odesláno 29.07.2010 21:38:30 Předmět Vyhození z CHATU Byl jste vyhozen z chatu. Znovu se můžete přihlásit až za 24 hodin.

papouch
29. 07. 2010
Dát tip
:-)))))))) óóó! Havran vševěd promluvil :-))) Jsi komik, víš to?

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
tak už to máme tady. byl mi znemožněn přístup na chat. takže to výborně funguje. žádnej důvod, pouhé zneužití moci. avi dasslerovi a derovi s otázkou: pro koho je určen chat? proč je mi něj znemožněn přístup a kým?

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Bert: bych řek, dík.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
papouch. ty mě taky bavíš nicko. ze všech nejvíc. zbyl ti jen chat

papouch
29. 07. 2010
Dát tip
mám z tebe nádhernou srandu, narvahu :-) jsi šašek a jsi totálně mimo :-) bavíš mě

Bohušu, kurva se neříká...

moorgaan
29. 07. 2010
Dát tip
je veci majitele serveru koho tady ma ve funkcich- nam se to nemusi libit, muzeme protestovat, vest diskuse, vzajemne se osocovat, ale to je tak vsechno ...komu to opravdu dela zaludecni vredy, jak to tady slape,holt mu nic jineho nezbude nez si dat Pismackou dietu a z Pismaku zmizet ...jenom ne prosim vas zadny volby! ...a uz vubec ne VEŘEJNÉ - věci se daji resit i nedemokraticky-a nekdy lip ! ..kluci a holky co se do tech funkci dostali vedi nejlip co to je za praci, i kdyz se to nam uzivatelum muze jevit jinak ...urcita odbornost a znalost prostredi tady je, dobrovolnictvi resi samospravu serveru, server slape, prichazeji novi, odchazeji nespokojeni-prirodni vyber funguje ...tak KURVA vo co de?

Nicollette
29. 07. 2010
Dát tip
Asi zjistili, že jakékoli vložení energie do tohoto serveru je ztrátou času a nervů.

Norsko 1
29. 07. 2010
Dát tip
Víš, že mě to taky napadlo ? Možná je zapojen i sám primář a vrchní sestra

Norsko 1
29. 07. 2010
Dát tip
Octope, že se vůbec necháš zatáhnout do podobných rozhovorů. Uvědom si, že dukovi pomáhá s odpověďmi celá léčebna

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Dobře, že sis jej přiznal.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Máš Molnáre anální charakter. Ve spojení s funkcí admina je to nejhorší, co může být.

StvN
29. 07. 2010
Dát tip
duku, jestli chceš změnit výstup, musíš změnit vstup. Vstupem je správa serveru. Můžeš hudrovat jak chceš, ale nic nezměníš.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Problém je v tom, že ani tahle diskuse nebude mít žádný výstup, hehe. Ale můžeme si virtuálně představovat, že jo. Paráda.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Na adminy výběrko! A přímo dasslerem!

Marvine, podle mě to Písmák velice zatraktivnilo. Byla by volební kampaň, sliby, pak volby samotné. A kritici by se jinak snažili, příští rok by nemuseli být zvoleni. Co se týče úpravidel, ty by se samozřejmě upřesnily...

Adminy ať si vybírá majitel, ale na kritiky by měly být veřejné volby. Kdo chce kandidovat, ať se přihlásí. Podmínka, min 3 roky na Písmáku pod jedním nickem, napsaných min 100 kritik. Vyhlásí se volební víkend, z každé ID adresy jeden platný hlas, deset nejlepších budou na rok kritici. Volby každý rok!

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
To je poměrně častá věta, kterou Molnár používá: "Zase jsi nic nepochopil." Pochopit myšlení člověka s mentálním defektem je mnohdy složité. Strukturuje si realitu jinak, v Molnárově případě značně egoisticky, sebestředně. Soustředění se na vlastní anus, vyprazďnování či naopak deficit v podobných záležitostech (např. enkopréza) jsou signifikatní již pro značné postižení intelektu. Bravo, Molnáre.

StvN
29. 07. 2010
Dát tip
Jo, automotive je dobrá škola pro život:)

Stývne, z tebe by měli u Fordů radost. Přesně takhle nás root cause učili....... Jinak bych k uvedenému pouze významně mlčel.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Klíč: ne, nic se nedělá, je to o známostech. proto je Molnár tam, kde je. výběr je cesta. ale myslíš, že na to někdo přistoupí? dassler je rád, že má dera. ten si vybere kámoše, i když to jsou třeba naprostí debilové a je po výběru. mnohem horší je, že když už je takovej debil vybrán, tak nejsou cesty, jak se jej zbavit. děs běs.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
kamil: 1. všichni si tím nějak projdou. podle mě je to přirozené. ochutnat moc. otázkou je, zda si to uvědomí a jsou schopni korigovat své projevy. 2. myslím, že určitě ne všichni. ti, kteří to berou jako službu, poslání, tak určitě ne. 3. všichni také ne. někteří pravý opak!

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
stejně tak, jak si papouch začal nárokovat řízení atmosféry na tomto serveru. to ho nakonec sejmulo.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
Molnár je patlal, je schopen si přivlastnit cokoliv.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
stvn: dobré shrnutí!

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
irem: dobrý, díky za návrh. nyní budeš muset na svou stranu dostat většinu písmácké veřejnosti, aby se k tvému návrhu dero vůbec vyjádřil.

Za posledních 5 let jsem si ohledně adminů, kritiků a dříve redaktorů povšiml těchto skutečností: 1. Každý "funkcionář" na Písmáku se po určité době začne chovat, jako by mu to tady patřilo. 2. Zejména k nováčkům se v podstatě bez výjimky chovají jako mazáci k bažantům. 3. Autorsky patří mezi to nejslabší, co je tady k vidění.

irem
29. 07. 2010
Dát tip
Jooo, všimli. Jak jim je, co dělají a co hodlají dělat je, myslím, jejich záležitost. Kafrat jim do toho nebudu. Jelikož jsou návrhy vítány, navrhuji odchod vévody Duka z funkce místního nekonstruktivního rejpala do předčasného důchodu.

StvN
29. 07. 2010
Dát tip
Syde, děláš si legraci? Já měl pravdu, když jsem lámě říkal, že si jednou moje pravidla přivlastní někdo jiný. duku, že chybí vůle, není důsledek, ale příčina, můžeš zkusit metodu 5 proč, aby ses dopracoval nějaké příčiny, proč ta vůle chybí. 1. Z diskusí není výstup 2. Výstup není proto, že se tím pak už nikdo nezabývá 3. Nikdo se tím zabývat ani nechce 4. Nikdo není motivován k tomu, aby se tím zabýval 5.Proč chybí motivaci si zodpověz sám.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
VT: protože právě ta "kolektivní mysl" Molnára chání. on s ní tak nějak počítá. vlastně se jí neustále dožaduje. ale ticho po pěšině.

.duke.
29. 07. 2010
Dát tip
papouch: jsem si vědom hned několika věcí. a bylo by jich mnohem víc, kdyby tu nebylo ta zkostnatělé vedení. ovšem nejvíc mě samozřejmě těší tvůj odchod z adminské sekce.

papouch
28. 07. 2010
Dát tip
Co třeba .duke. pro tenhle server udělal? Dalo by se to nějak shrnout? Vymyslel něco? Posunul něco někam dál? Udělal nějakou prospěšnou inovaci? K čemu tu je? Pro koho? Proč?... :-p

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
Nechci, aby jsi mi skládal účty, to nejde. Chci aby jsi složil funkci. Nejsi pro funkci naprosto vybaven, chybí ti morálně volní vlastnosti.

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
Jo, závisláci a lůzři tam mají dýchánek každej večer.

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
Co jsi Molnáre pro tenhle server kdy udělal kromě toho, že jsi vlastním vyjadřováním podpořil vulgarní vyjadřování ostatních uživatelů? Jen jsi připělal ostatním práci. Především kvůli tobě vznikla pravidla pro chování adminů. Jak ses mezi ně vůbec dostal?

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
Problém všech diskusí, které se týkají chodu Písmáka tady je, stvne, že i když z nich je nějaký výstup, tak chybí vůle a mnohdy i odvaha jej realizovat. Tudíž se tady pak ty témata jednoduše opakují. Problém přetrvává, diskuse na ono téma přetvávají. Někdo to pak jednoduše v diskusi shrne slovy: "To už tady bylo." A taky že jo. Ale nic se nestalo. Proto je tenhle server takovej. Modře vybledlej. Proto na něm jsou lidi jako Molnár. Co třeba molnár pro tenhle server udělal? Dalo by se to nějak shrnout? Vymyslel něco? Posunul něco někam dál? Udělal nějakou prospěšnou inovaci? K čemu tu je? Pro koho? Proč? Kdo ho se vzevzal? Z jakého důvodu? Na základě čeho? Stalo by se něco, kdyby byl zbaven funkce?

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
VT: jo, Rabb byl bezva. Molnár je proti němu jen opruz. něco jako pásovej opar na písmáku.

StvN
28. 07. 2010
Dát tip
Mno, psychologu, nejprve se budeš muset naučit definovat problém. To, cos napsal, je dost obecné. Musí jít o jasnou věc. Když nemáš jasně daný problém, těžko se dopracuješ k jeho příčině a tudíž k jeho řešení. To je ostatně problém všech zdějších diskusí. Čili zkusíme to jinak. Problém - písmácké diskuse nikam nevedou. 1. Proč - Každý hovoří o něčem jiném 2. Proč - Není jasně dáno, co se vlastně řeší 3. Proč - Moderátor neumí svou myšlenku jasně napsat 4. Proč - Nemá s tím zkušenosti = vzdělání 5. Proč - Vzdělávací systém v čr je nedostatečný a můžeš pokračovat dál, přijdeš na docela zajímavé věci a když si uvědomíš, že by stačilo ovlivnit tu první, aby se to projevilo na všech dalších stupních, tak máš skoro vyhráno.

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
např. ztrána náhledu funkcionáře na to, co je obsahem jeho funkce --- ) předčasný důchod

StvN
28. 07. 2010
Dát tip
Root cause je příčina, která to všechno jakoby startuje. Když máš řetěz příčin a-b-c-d-e, přičemž e je efekt, tak když se budeš kupříkladu snažit opravit příčinu d, tak stejně ty přičiny a-b-c nakonec povedou ke stejnému efektu, to znamená, že ty musíš jít za tou prapříčinou a té se zbavit a pak máš jistotu, že efekt se neobjeví. Jedna z metod, jak se k tomu dostat je "5 proč" Základem je ale jasně definovat problém:) O čemž se tady hovořit nedá. Takže zadefinuj problém a vyzkoušíme si to.

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
moc těžký. vysvětli to vlastními slovy neasi

StvN
28. 07. 2010
Dát tip
http://en.wikipedia.org/wiki/Root_cause

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
co je root case?

StvN
28. 07. 2010
Dát tip
Jenže tak je systém nastaven. Nevím, jestli se tím psychologie zabývá, ale já myslím, že ano, přesto mi přijde, že nehledáš root cause. Vždyť je to poměrně jednoduché.

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
StvN: ale tenhle server je přece pro uživatele. aby vkládali díla, dostávali zpětnou vazbu a sami ji poskytovali. funkcionáři jsou backround. pokud uživatel využívá ostatní funkce a proniká do vztahů s ostatními uživateli, stavá se pro něj písmák komunitním serverem. admin či kritik si tím už většinou prošel. a mnohdy proto existuje v síti vztahů. proto je jeho funkce mnohdy jimi výrazně ovlivněná. a mnohdy ztrácí náhled. v tom je ta chyba, řekl bych.

StvN
28. 07. 2010
Dát tip
No jasně, jenže taková byla logika výběru. Adminem bude ten, kdo bude mít "dobrý" přístup na Písmák a bude se na Písmáku pohybovat určitým způsobem. Máš v zásadě dva způsoby, jakými tu uživatelé fungují. 1. Vkládají díla - takoví nedělají nic jiného, než onanují vlastní intelekt na ostatní 2. Využívají ostatní fuknce Písmáku = kritiky, kluby, diskuse, chat Zvaž sám, který z těch dvou se lépe hodí na fuknci admina. Ať už si pod adminem představuješ cokoliv, masturbátor to není. Člověk, který využívá primární fuknci určitého modelu, je pro tebe statistická položka, mnohdy s sebou nese výdělek, ale jinak je úplně k ničemu, nedá se použít de facto vůbec na nic. Umí jen klikat, takže když mu dáš kliknout na anketu, tak to pravděpodobně udělá, ale kdybys po něm chtěl vysvětlení, tak toho není schopen, o nějaké additional aktivitě nemluvě. Čili to jde ruku v ruce. Adminem prostě nikdy nebude Bíša nebo Lakrov nebo neroušek, protože to jsou entity, které nezajímá nic jiného než využívání primární fuknce Písmáku, ale nic víc ani neumí. Všechny jejich názory jsou omezené touto primární funkcí a víc z nich prostě neodstaneš. Takže v čem je chyba? V tom, kdo je adminem, nebo v tom, kdo jím není?

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
myslíš, že se tu o závisloti nedá mluvit? zkus někdy sledovat prevalenci adminů, exadminů a kritiků na chatu. podle mě se již jedná o syndrom závislosti. jistě že písmák může mít funkci seberealizace. a taky ji pro mnoéuživatele má. taky jsem si tím prošel. byla to pro mě droga.

StvN
28. 07. 2010
Dát tip
Já myslim, že to dost lidí neřeší. Přecejenom tolik času tu netráví a o nějaké závislosti se dá jenom těžko mluvit. Písmák pořád funguje jen jako prostředek, nemá a podle mě ani nemůže mít funkci pro seberealizaci a jestli má, tak tomu jsou nejblíž spíše takoví ti nekriticky oblíbení autoři, kteří sem hrnou každý den jednu bísničku. O těch by ses měl spíš bavit.

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
StvN: jo, to jsem si všiml. tenhle server je tím známej. ten,kdo zná technologii, například programování, má velkou moc. tenhle server je toho dobrým příkadem. dobrej poznatek. proto mě zajímá, co tihle lidi dělaj? přišli o způsob realizovat se. buď takhle začali fungovat v jiným virtuálním světě nebo jim nezbyla než jejich realita, jejich pobyt ve světě. nejsou třeba suicidální? němelo by jim vedení písmáka nabídnou nějakou virtuální podporu? přece toho pro server tolik udělali. třeba by jim mohla být funkce jednou za měsíc na den přidělena, aby opět mohli být tím, čím byli.

Fouraix
28. 07. 2010
Dát tip
mně Estonia :'¨(((

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
fouraix: brečím s tebou. chybí mi merle ;)

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
oldjerry: dík, dobrej názor. ti kteří to berou jako službu, to je ono. takovej byl třeba Rabb.

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
občan rýša: no, ti byli fajn, akorát armand se hned po nástupu do funkce jí vlastně zřekl. takže to pak viselo dost ve vzduchu ten případný posun vpřed

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
VT: perseverace na jeho letitém způsobu zviditelňování se.

StvN
28. 07. 2010
Dát tip
To musíš říct, že tahle diskuse má být něco jako sociální průzkum za účelem odhalení psychologie určitého typu entit. Pochop, že pro nás to není denní chléb, my takhle normálně nepřemýšlíme. My si řekneme - proboha, na co tak hloupé otázky. Víš jak? Psychotesty jsou plné hloupých otázek, z nichž potom někdo chytrý vyvodí složitosti. Každopádně mi to přijde jako normální sociální skupina, akorát tu fungují trochu jiné mechanismy takových věcí, jako je šikana, vůdcovství nebo zbavování vůdcovství. Nevím, jestli je vůbec možné, aby byl někdo na internetu mocný, a přitom neovládal technologii IT, jinými slovy nebyl to hacker. Jestli znáš Enderovu hru, tak něco na způsob Locka a Démosthena.

Fouraix
28. 07. 2010
Dát tip
hrozně mi chybí!!! ob večer nabrečím želví polévku :´¨c ( samozřejmě tip*

Oldjerry
28. 07. 2010
Dát tip
už se bojím požádat papoucha aby očísloval další diskuzi.... Dá se odpovědět bez toho nepříliš zdařilého systému bodů: ne, neschází mi a až na výjimky si těžko z fleku vzpomenu, kdo všechno.... Admin nebo kritik - to není o moci, i když někteří to tak pojímali a pojímají. Je to především o službě ostatním. Kdo to chápe jinak, měl by jít od válu. Kdo to chápe jako službnu, ale nechápe, co ta služba obnáší, měl by jít stejným směrem. Proto si myslím, že ti dobří, kteří odešli jsou rádi, že se zbavili odpovědnosti. Špatní nestojí za dvě věty. Z tohoto pohledu mi většina dnešních funkcionářů Písmáka naprosto vyhovuje. Na výjimky se naštěstí nikdo neptal a já začínat nebudu. Každej jsme ňákej

armand a vůbec ta partička z jeho redakce, vella.. tak ty mi chyběj..za nich tady byla permanentní akce, zábava, ueguafe byli však převálcováni jinou sestavou, bohužel mnohem méně výkonnou, nudnější, zato neprůstřelnější..to sme to tenkrát fak vyhráli

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
Musím teď na chvíli za maminkou pro květiny. Byl bych rád, kdybyste se vyjádřili i k tématu diskuse. Je pěkné mě častovat, ale pěknější by bylo zamyslet se nad existencí člověka, který ve virtuálním světě přestal, ať už dobrovolně, či ne, mít moc.

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
Díky, Marve. Chlupů mám zatím pomálu, ale zvážuji přes internet koupit psa.

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
Proč jsi šel vlastně, papouchu, po tolika letech působení ve funkci admina do důchodu? Jak ti tam je? Nechybí ti adminská - mnohdy nepříjemná práce? Jak teď trávíš volný čas?

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
Díky, že jsi tak pěkně přispěl do diskuse. Je i o tobě. Vrátíš se?

papouch
28. 07. 2010
Dát tip
chudáčku :-)

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
Ti skalní funkcionáři byli napojeni třeba 12 hodin per day. Není to i tvůj případ? Byli celí modří.

.duke.
28. 07. 2010
Dát tip
Jasně, Rosťo, díky. Beru to jako kompliment. Kolik tu teď trávíš času?

Norsko 1
28. 07. 2010
Dát tip
Kdybys zmizel i ty, vůbec bych se nezlobil

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru