Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ironie osudu

21. 08. 2010
0
3
503
Autor
VHouskova

Byla krásná noc, všude klid, ticho, tma. Ten náhle přerušily tiché kroky jedné dívky. Ta dívka se procházela po městě, ráda poslouchala to ticho a jemné křupaní sněhu pod jejíma nohama. Najednou ji ovládla zima a strach. Sice bylo v ulicích ticho, ale to ticho bylo nezvykle ani vítr nezafoukal, úplné ticho. Dívka se koukala kolem sebe, nemohla se zbavit pocitu, že jí někdo pozoruje, zrychlila krok a snažila se dostat na hlavní silnici. Najednou uslyšela cizí kroky, otočila se a spatřila osobu, která se přibližovala. Dívka se ani nehnula, nemohla, byla úplně bezbranná, chtěla křičet, utíkat, nemohla nic. Prostě tam stála a čekala, až ta postava přijde k ní. Když byla skoro u ní, uslyšela ránu. Nevěděla, co to bylo, jen cítila jak se jí karatí dech, jak se jí začiní zmocňovat chlad, najednou si uvědomila, že leží na zemi a že ta rána byla kulka z pistole. Koukala na nebe, na černé nebe bez jediné hvězdy, a cítila, jak už odchází. Až jí tu najdou bude vypadat jako bezmocná vila s rudými křídly a očima plného strachu a hrůzy. Vraha nikdy nenajdou, ale než stačí zabit znovu, se stane oběti přepadení a skonči kulkou v oku.  Tohle je ironie osudu.


3 názory

Prosecký
23. 08. 2010
Dát tip
VHouskova! Pravopisné a stylistické chyby. Kártkost nevadí, ale celá motivace je podivná. Žádné odstavce. I délka vět by měla odpovídat rychlosti děje. Podle by se klíčový okamžik neměl vyjadřovat šroubvaným souvětím. Proč by ho nechytili? Jak to můžeš vědět? V čem je ta ironie? Proč ji zabil? Myslím, že se osamělé procházky po pusté krajině zbytečně démonizují. Je to jako by odkoukané z televize a zesílené varováním od rodičů.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru