Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pozdě bycha honiti

24. 08. 2010
15
32
3851

..dnes jsem četlo fejeton Květoně o fejetonu..:)) ..okamžitě jsem začala koketovat s myšlenkou..zdali jsem sama nějaký fejeton nenapsala ale kdeže..je to úvaha..:) ..napsaná v rezignovaném zoufalství..když jsem se v dubnu zaregistrovala na server pište povídky..:)

Pozdě bycha honiti

   

Tak si tu sedím a přemýšlím, proč já k čertu tu školu tak flákala? Nemusela bych se teď trápit.

Gramatiku bych měla v malíčku, ačkoli abych byla upřímná raději si pohrávám s myšlenkou, že mám nějakou vadu mozku. Jsem možná dislektik, disgrafik, disortografik, prostě nějaký antigrafik. Ta představa je příjemně pohodlná a dává prostor mé vrozené lenosti.

Taky se ráda vymlouvám na polské školy, ovšem fakt je, že v polštině jsem dělala chyby jakbysmet.

V prvním járu na zdravce jsem hned zkraje švihla takový sloh, že ho profesorka četla ve všech třídách i ve sborovně, stejně mi však kvůli chybám dala za tři. Tehdy jsem si nepomohla ani náhodou, kromě polštiny nás měla na občanskou nauku. Já s ní ráda diskutovala a ona chudák nabyla mylného dojmu, bůhví jak jsem chytrá a pěkně mě pak dusila. Před maturitou se křižovala se slovy „děvče o tebe se u maturity vážně obávám.“ Kdyby věděla, že je mnohem blíž pravdy než tuší. Že o druhé polovině otázek nemám tušení ani mlhavé, raději by se hodila marod. Měla jsem ji ráda. Taky kliku jsem měla, to já mívám.

Pak je tu druhá věc, psaní strojem. To jsme měli ve třetím járu. Jenže považte, v pátek ve tři hodiny odpoledne! Čirý nerozum, to jsem teda měla jinačí zábavný program.

Byl to sice předmět povinný avšak profesorka byla neskutečná bordelářka. V životě nekontrolovala docházku, ztrácela cvičení, tak jsem ji klidně nalhala, že cvičení mám dávno odevzdané. Co měla chuděra dělat, dala mi za dvě. Ještě jsem byla na sebe pyšná, jak fikaná umím být. Jo, jo, fikaná ale husa!

Teď tu klepu dvěma prsty, čučím na klapky, místo na text a klidně třeba napíšu celou větu, aniž si všimnu, že mám zapnutý Caps Lock.

Tak si tu sedím, přemýšlím, přemýšlím a stejně už prd vymyslím.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


32 názorů

..tvůj děda byl prima..:))))

Elleanor
01. 09. 2010
Dát tip
:)))super!* můj děda vždycky říkával, že jedničky jsou naprd, na těch už se nedá nic zlepšovat:)) rodiče ho za to neměli moc rádi:))

..jj..Dave..chápu to..husa jedna..vůbec jí to beztak nedošlo! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

..děkuji ti milý Bíšo..:)

Bíša
27. 08. 2010
Dát tip
T.

..děkuji ti..:))..no na druhou maturitu kašlu..nemám žádné ambice v tom to směru..to by byl horor..:)))))))))))))))))))) ..ovšem tobě gratuluju..:))

Sebastiana
25. 08. 2010
Dát tip
První maturitu jsem udělala na trojky, protože jsem to flákala, druhou na jedničky, protože jsem byla ve třídě nejstarší - to jsem při tom chodila do práce a domácnost, dítě. Prostě jsem si chtěla dokázat, že na to mám. Jinak, perfektní zamyšlení, ...

..děkuji..Taublo..:)

Taubla
24. 08. 2010
Dát tip
moc pěkné

..moc ti berbo děkuji..:))))

..ba..holka..mám tolik splátek že potřebuji nějakou jistou..:) ..stačilo by vykrást banku..nebo tak něco..s dědictvím nepočítám..s výhrou taky ne..tak ti nevím..:)))

..morgane však nebrečím a činím se..:))) ..klíči není..to vražedné vedro mě chtělo zabít..jinak jsem zjistila že nenávidím svou práci a přemýšlím jak to zaonačit abych tam už nemusela chodit..:))

moorgaan
24. 08. 2010
Dát tip
jsi celkem ucenliva-tak neknuc a datluj,chyba sem chyba tam...prosze panna.-))

..ahoj klíči..dávno jsem tě neviděla..no taky si myslím..že by to byla ztráta času..:)) ..jak se máš?

..nooo..mě zase přisraly mouchy..to máš furt něco...)))

jak kdy...:o)

..jj..aleši..ty čtyřky to naštěstí vykompenzovaly a jsi použitelný úplně...)))

na základce jsem byl jedničkářem...průmyslovku jsem prolezl se čtyřkami. Takže jsem částečně prakticky použitelný :o)

..moc ti děkuji Květoni..:)) ..o jedničkářích je mi to známo..mám už nějaký ten pátek za sebou..:))) ..možná se někdy k fejetonu proboxuji..ovšem netlačím na pilu..:))

Znám tyto neduhy. Snad tě uklidní, že jedničkáři (až na výjimky) bývají v praktickém životě krajně neúspěšní. Naopak, znalci lstí, triků a nekalých praktik mívají vesměs vystaráno. Ostatně, nevzpomínám si, že by mě v některé škole naučili něčemu, co by stálo za to vědět. Ano, je to nejspíš jen taková úvaha. Fejeton by měl být odlehčenější a přesahovat od konkrétního k obecnému. A neměl by pochopitelně postrádat humor. V tomto máš nakročeno správným směrem.

..děkuji vám přátelé..:)) ..Overkille..jednoho ptěší že není v tom srabu sám...))

Overkill
24. 08. 2010
Dát tip
:-))) Neboj, nejsi sama - taky datluju na dva prsty. Každý nemůže být křížencem klavírního virtuosa s chobotnicí :-)) *T

gabi
24. 08. 2010
Dát tip
veľmi miý, spontánny a sympatický prejav...*

..nj..a stále mě to učení nebaví...:)))..ačkoli se člověk učí jaksi mimoděk..že ano..:)) ..děkuji Jaro i Robi..:))

Robinia
24. 08. 2010
Dát tip
:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru