Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Korouhvička

26. 08. 2010
16
23
3539

..opět jedna stará báseň..teda starší..:))

Janina Borowska

 

 

Korouhvička

 

potácí se

mezi láskou

a životem

vidomá

i nevidomá

chudák korouhvička

zmítaná větry

hloupá plechová

už dobře ví

že nic není navždy

a přesto...

 

                                 


23 názorů

..dík:)


Antonín8
26. 09. 2013
Dát tip

Perfektní. 


..Štěpo..neboj..sem ten vtip pochopila..)) ..Rajko už je pasé..šel na to blbě..)) ..kurnik..to jsem dostala hlad a musím klusat k zubaři!!!! ..tak zatím čus..))) ..jj..Elča musela být dobrá baba..)))

Já jsem to asi snad pochopil, že Tvoje kořeny jsou polské. Už ten překlad o veliké prdeli napověděl značně, že k Polsku budeš mít blízko. Hele my v Hradci (Králové) máme svoji milovanou královnu Elišku Richenzu Rejčku (kdysi jsem o ní něco napsal i zde na písmákovi). Podle zpráv to to byla ze třetiny Polka, ze třetiny Němka a ze třetiny nějaká seveřanka, ale hlavně to teda musela být baba jako řemen! Poplést hlavy třem českým králům, rakouskému vévodovi a nakonec i svému Jindřichovi (z Lipé) to je přece výkon víc než na jeden život. To ta vaše Viola Těšínská nebyla asi tak divoká, přesto je její osud i přes krátký život, sice zakryt z velké části tajemnem, ale přesto zajímavý. A to Viola zblbla hlavu jenom jednomu českému králi a jenom jednomu českému velmožovi. To o tom Karloj Havlíčkoj byl pouze "osobitý" pokus o humor. No, ona taková opečená mrtvola pašíka nebo ovečky nebo jehňátka také není k zahození a otevře nové obzory. Alespoň snad pro některé z lidských smyslů. ( čich, zrak, chuť...?) A k tomu zeleninka ,cibule a okurviča a samozřejmě dobrý pěnivý mok nebo vychlazení bílé víno.... Doprčic, co by na to řekl Doleček Rajko, takhle dieta určitě nevypadá a životospráva teprve ne! Zdar a sílu a dobré ráno a dobrou chuť! J.Š.

:o)))) Štěpo..neeeee..to příjmení pochází z Polska..))) ..vida..k čemu jsou mrtvoly dobré..))))

Podle téhle básničky soudím, Šepote, že jsi asi nějakkou vzdálenou skorosestřenicí Karla Havlíčka Borovského z Německého Brodu, jak se zdá. Jinak hezká básnička. Takže vlastně děkuji mrtvole VT Marvina za Tvoje písmácké proměobjevení. Zdar a sílu! J.Š.

:))))))))))))))))))))))))))))

..břízo..mé ego je na hranici prasknutí..tak ráda bych se kochala tvými komenty..musím na pivo..:)))) ..až se vrátím..mrknu co máš nového..zatím pa..:))

..děkuji ti ..Františku..:)

...*

..tak nějak..děkuji..:)

koloušek
26. 08. 2010
Dát tip
Točí se jak větry vanou, sbohem nebo nshledanou? T*

:))))))))))))))..ahaaaaa..seš strašně milej..:))

lehkÉ, četelnÉ, hezkÉ, ....É, .....É ..... :-)

..hm..já to možná původně tak měla ale furt každý prudí že moc používám enter..:)) ..eee?..jaké é????? ..jsem natvrdlá jak většinou bývám..:))

Víš co bych změnil, ten rytmus závěru: už dobře ví že nic není navždy a přesto... ale to je jen subjektivní názor amatérského prudiče:-) Jinak skvělé, rychlé, lehké, čitelné .. kdyby Tě napadali ještě nějaké "é" , tak si je dosaď, ony se tam vejdou:-)

..ano..to bude..:)

Overkill
26. 08. 2010
Dát tip
Zdá se, že dnešek bude zadumaný... *T

..děkuji vám..:)

Robinia
26. 08. 2010
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru