Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proměna Tomáše Hanáka v langoš

27. 08. 2010
7
15
3296
Autor
Movsar

V případě žaloby Jana Kalouska jsem připraven případně održené tipy převést na jím určený účet, a to do tří dnů.

Tomáš Hanák se probudil do dne, který začínal přesně v okamžik, kdy se probudil. A aby toho nebylo málo, začínal přímo u Tomáše v bytě. Byt to je krásný, jak by řekla stará Jechová, i půdičku má, a je celý skleněný. Nikdo přesně nevěděl, zda to bylo množstvím skla, které Tomáše obkolopovalo, ale ten den se Tomáš probudil s podivným přáním na ještě suchých rtech. Stát se langošem.

Aby nevznikla mýlka, Tomáš neměl přání stát se bývalým ministrem vnitra Jánem Langošem, nýbrž těstovinovou plackou, smaženou a tučnou, pomazanou množstvím česneku. Velkým množstvím česneku.

Ještě chvíli Tomáš hleděl šesti sklěněnými stěnami ven do pražských ulic, kterými zrovna chodil Honza Kalousek a čural. To podnítilo Tomáše a nápad byl na světě: zavolat Aťce.

Netrvalo to dlouho a Aťka byla součástí Tomášova pokoje, celého sklěněného a plného zvrhlých nápadů. S Aťkou přišel do toho veskrznaskrz průhledného pokoje duch šedesátých let. Květiny, láska, svoboda a vzpomínka na strýčka Mansona.

Tomáš vysvětlil Aťce oč mu jde a vytáhl ze sklěněného kredence velké množství česnekového krému. A už se mezi šesti skleněnými stěnami odrážel výskot a pískot, pach česneku a unavených těl, nadnesené nálady a vzrušení. Hra na langoš a obsluhu langošárny neměla chybu.

Náhle však mezi Tomášem a Aťkou vznikl spor, jehož jádrem byla hudba. Mužský princip, Jang, volal po Chill out music, ženský princip, Jin, požadoval bručení tibetských mnichů. Nikdo přesně nedovedl vysvětlit proč, dokonce ani Dana Drábová či Fedor Gál, i když Fedor se jistou dobu domníval, že věci na kloub přišel.   

A jak rychle spor vznikl, tak se taky ztratil v tom skleněném bytě. Poslední obrázek, který mohl Honza Kalousek z ulice skrz sklo a proud moči vidět, byl zamilovaný pohled neznámé ženy na česnekem potřený langoš, ve který se teď Tomáš už definitivně proměnil. Langoš ženě pohled opětoval a sen byl dokonán.


15 názorů

Movsar
13. 03. 2013
Dát tip

sońa je mizérie nahoty.

anebo prostě zkus nějakou soňu. jednu znám, byla perverzní. už ale není, neboť nereaguje na mé neméně perverzní sms, kterými sleduji jediné: obnovit perverzi na zemi, a když se to nepodaří na zemi, tak alespoň v mém či jejím bytě. ale s rišom si musím zpievať: "..už asi nie si, dobojované..." škoda že ženy nevyhlédavají tzv. volné svazky. hned chtějí svazky pevné jako čína.  


Movsar
13. 03. 2013
Dát tip

vďaka. zkus proměna tomáše hanáka v langoš, krutého mandarína nebo soňu


Max Hutar
13. 03. 2013
Dát tip

Uf, beru zpět, co jsem tehdy říkal. Pročítaje proměnu Tomáše Hanáka v langoš, klidně bych si přečetl i víc takových děl. Nemáš něco v záloze? Vyznačuje se to takovou krásnou perverzní surrealitou.


Movsar
20. 09. 2010
Dát tip
to mě těší, Zboro, díky!

Zbora
20. 09. 2010
Dát tip
Královsky jsem se pobavil. Děkuju.

Movsar
05. 09. 2010
Dát tip
poslechni si toto: jdu jednou k soudu na jednání, věděl jsem, že protistranu bude zastupovat jeden známý vysoký funkcionář advokátní komory. před jednačkou sedí chlapík v kšiltovce s nápisem ferrari, nevěnuje mi jediný pohled, je začten do Blesku! Při jednání si Blesk položil hned vedle spisu a "úzetka" (zákoník), tedy na čestné místo. Jo a Měrka je dobrej, jen se mi zdá, že se trochu opakuje. Mám jeho teleskopické povídky.

Max Hutar
05. 09. 2010
Dát tip
Ach tak... já myslel, že je ta bulvárnost neúmyslná... no tak v tom případě jen houšť, v tom případě je třeba do toho jít systematicky, až po měrkovsku, abych tak řekl! Ať cucky lítají. Tohle možná má pak ambici stát se tím pravým bulvárem, který by bylo zahodno číst.

Movsar
05. 09. 2010
Dát tip
není to zrovna tenhle případ (proti kalouskovi, hanákovi, jako i štědrému a hadamczykovi) skutečně nic nemám, ale je fakt, že naše celebrity (a tedy svět bulváru) mě asi rozčilují do té míry, že mám nutkání s nimi nějak být pohromadě. mně ta aktuálnost (jak jsem si tu o tom krátce psali) zkrátka nedá pokoj, já ty malé a absurdní věci kolem sebe mám rád.

a2a2a
04. 09. 2010
Dát tip
Líbí se mi, vypustil bych sice druhý odstavec jako laciný vtípek, ale má to nápad, lehkost.

Honzyk
29. 08. 2010
Dát tip
...podobný stórky vypráví v "naší" hospodě "davídek"...je mu asi šede, sedumde, je nahluchlej, ale jeho kecy maj svuj půvab... ...tak i tenhle text, po mym. jo...)

Neuvěřitelně ujeté, leč zábavné :)

Max Hutar
28. 08. 2010
Dát tip
Já nikdy nebyl moc na podrobnosti:-(. Většina jmen mi ani nic neříká, takže jsem asi polovinu věcí nepochopil. Obávám se, Movsare, že tvá tvorba začíná nabírat bulvární charakter.

skvele!!!!

Dave Lister
27. 08. 2010
Dát tip
No jo, Nuda v Práglu. Vzkazuji Kalouskovi tímto ať už na těch ulicích nechčije.:-)Už to trvá moc dlouho..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru