Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zářijově

07. 09. 2010
17
22
2929
Autor
dadadik
 
 
 
 
 
v mlhavě mlžném
a přesto krásném
ba právě proto že
v rozostřeném
že v neostrém
v přibližném
 
kdy pohyb křídlí
a rozpíná se nekonečně
 
 
 
 
 
 
 
 

22 názorů

Fouckault
08. 09. 2010
Dát tip
*

a počkej až příjde říje...uáááá*

dadadik
08. 09. 2010
Dát tip
no šak, je tu vod teho prostor :)

Ferry
08. 09. 2010
Dát tip
I nad Prahou pohyb křídlí a vánkuje mi do tváří rozpařených ještě létem... To se kluci rozpovídali, viď, dadadí? :) *

guy
07. 09. 2010
Dát tip
*

Whitesnake
07. 09. 2010
Dát tip
Zboro, není to tak, že bych nechtěl, ale vím, jak by to pokračovalo. Jsi teoreticky patrně mnohem erudovanější než já, a asi by to bylo na delší loket, byť nejsem hlava vysypaná, ale poměrně bystrá. Takže nic ve zlém, tvých názorů jsem si vždycky víceméně vážil, i tvé práce tady. Měj se hezky.

Zbora
07. 09. 2010
Dát tip
Vidiš to, a Tvůj názor je (podle mě) špatný, což bych Ti možná, pokud bys chtěl, dokázal, ale Ty nechceš. Navíc by se nakonec třeba i ukázalo, že máš pravdu a hňup jsem tady já :o)) ...pozdě. No nic. Měj se bájo.

Whitesnake
07. 09. 2010
Dát tip
Takže ještě jednou: DLE MĚHO NÁZORU nemá dosud Dadadik žádný charakteristický rukopis a její verše pro mne nemají žádný specifický charakter.

Zbora
07. 09. 2010
Dát tip
Ty si si začal (s tím poučováním), já se akorát naladil na Tvou vlnu. :) A docitoval jsem vše. Nebo snad mám polopaticky dopisovat, že si nemyslím, že tím, že u autora vysleduješ nějakou formu a vektor psaní, musíš nutně najít osobitost v jeho stylu? Forma může být i mustr. Je žádocí přijít s novou formou, což dadíková vlastně víceméně dělá.

Whitesnake
07. 09. 2010
Dát tip
Odmítám tohle poučování, zvláště, když jsi nedocitoval vše.

Zbora
07. 09. 2010
Dát tip
"Já mám styl spojený mj. i s tím, nakolik se mi básnička dokáže zadrápkovat v mysli a srdci." To je právě ten omyl. Navíc zvládnutí formy ještě zdaleka není nalezení vlastního stylu.

Whitesnake
07. 09. 2010
Dát tip
ech. Já mám styl spojený mj. i s tím, nakolik se mi básnička dokáže zadrápkovat v mysli a srdci a při porovnání dalších prací autora/rky vysleduji určitou formu a vektor psaní. Bodka.

Zbora
07. 09. 2010
Dát tip
Jenže to, že Tě někdo uchvacuje svou křehkostí a někdo jiný Ti prošumí ušima přece namá nic společného s tím, jestli má nebo nemá svůj styl, pletu se? Mně prošumí ušima Petr Král - znamená to snad, že nemá styl? Tvůj (podle mě) špatný názor jsem Ti chtěl vyvrátit pádným argumentem, takže se do mě nenavážej, jó ;)

Whitesnake
07. 09. 2010
Dát tip
Limču nepiju :-) Je to názor proti názoru. Namátkou: pro mě osobně má jasný a rozpoznatelný styl v tomto ranku ženské volnoveršové poezie zde např. malinka_hvezdinka, Alimra, víceméně i Nes a sepotvkorunachstromu. U nich se střetává nápad, inteligentní (neuplakaná) křehkost a interesantní práce s veršem. Od Dadadika jsem snad nikdy nečetl nic, co by mi neprošumělo ušima a nezapadlo téměř ihned do neznáma. Ale asi špatně čtu nebo málo hledám. Děkuji, že respektuješ názor druhého a propříště zvážíš zobjektizovaná tvrzení typu: "Prohlášení, že nemáš vlastní styl je veliký omyl." teď však vidím, že jsem se téhož dopustil i já, takže beru zpětb a dodávám ono magické : "podle mě".

Zbora
07. 09. 2010
Dát tip
I ty fantazírnice! :o) Vzpomněl jsem si, jak mi Ondřej Buddeus povídá: přitažlivější je žena trochu oblečená, než ta úplně nahá, ne? :o) To sedí i na Tvojí podzimní mlhavou a vlastně i na poezii obecně. Prohlášení, že nemáš vlastní styl je veliký omyl. Naopak jsi jedna z mála těch, jejichž rukopis je (alespoň pro mě) dobře čitelný. Whitesnake: postav mi vedle sebe deset různých textů, z nichž čtyři budou dadíkové. Pokud se trefím ve třech případech, mám u Tebe pivo, pokud ne, máš u mě limču ;)

pupin
07. 09. 2010
Dát tip
pohyb křídlí..křídlopohyb...snad i on má svůj tajemný řád..a dobře, že mnohdy nerozšifrovatelný...

varankaka
07. 09. 2010
Dát tip
a to já teda zas chválím. Je to ženský vyjádření, který mužskej nedovede...a některej ani neocení;-)

Whitesnake
07. 09. 2010
Dát tip
nemůžu si pomoct, přijde mi to laciné. problém je, Dadadiku, že dosud nemáš vlastní styl a ani se na něm nesnažíš pracovat. nelíbí se mi to.

Zuzulinka
07. 09. 2010
Dát tip
jj, to ano*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru