Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nepřesné České Budějovice

Výběr: Zbora
13. 09. 2010
8
7
2447
Autor
Movsar

Hodiny na věži bijí o minutu napřed (a možná ne a klamou ty moje). Ta nepřesnost mi přišla náhle na mysl. V tak přesném světě, matematickém, změřeném a vypočítaném, to je jako znamení: něco uniklo a vzpírá se to.

I milenci u Samsonovy kašny za mnou jsou nepřesní. Jsou nepřesné jejich ruce, jejich pohledy i slova. Přece si ale i s tou nepřesností vystačí. I s odchylkou času na věži bude tady ve městě večer večerem milenců na náměstí, stejně jako opilců v krčmách okolo.

Co je ještě přesné a co už perverzně hyperreálné (Baudrillard)? Je přesnost naším vlečným lanem? A je důležitá? Jistě ano, ale tady na náměstí? Zkus ji hledat v očích té dívky za mnou na lavičce.

Když jsem se otočil, už tam nebyli.  

České Budějovice, 9.9.2010, večer.


7 názorů

Movsar
14. 09. 2010
Dát tip
díky za přečtení všem a za projevenou důvěru Mimońovi.

Zbora
13. 09. 2010
Dát tip
Taky se mi zamlouvá, co poslední dobou pácháš...

Evička
13. 09. 2010
Dát tip
Když si vzpomenu na tvé začátky, Adonisi! :-)) Není čas jen ten nejhloupější výmysl této civilizace? give a shit on it! - ale napsáno pěkně, hodno nadaného čtenáře a literáta

Max Hutar
13. 09. 2010
Dát tip
Tyhlety miniatury si úplně říkají o hlubší propojování, Movsare. Když pomyslím, jaký máš akční rádius zeměpisný, myšlenkový a situační, začíná se již pomyslný alchymistický kotel plnit k něčemu většímu... a mělo by to mít nějaký přesah za hranice takové meditace, jaká je předkládána tady. Vidím v tom velkou potenci.

Honzyk
13. 09. 2010
Dát tip
objevnější...tak to vypadá urč.líp.

Honzyk
13. 09. 2010
Dát tip
...text pro mě určitě objevější než spatlanej výlev o rozchodu (jak to bejvá tady kolem)... ... k Budějicím mám taky svuj vztah : bydlela tam moje nejmilejší teta,odvážná ženská, bydlela na Lanovce s Rakušákem, kterýho si vzala, v 5O. letech zavřená...a vůbec, celý to město mám vzpomínkama narvaný....díky za letmý připomenutí...

conejo
13. 09. 2010
Dát tip
doufám, že ti nebude vadit, když ti řeknu, žes to přesně vystih:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru