Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mléčné fantazie Bohumila Doležala

14. 09. 2010
7
12
3272
Autor
Movsar

Toho dne byl Bohumil poněkud neklidný. Zase se hádal se strýcem Šafrem nad právě usmoleným článkem. Vše skončilo výjevem jako z Apokalypsy.

Bohumil Doležal se podíval do zrcadla, pak se podíval na svou manželku v natáčkách a gumové čepici s máselnatým potěrem na obličeji, a pomyslel si: Kdybych se tak mohl proměnit v pleťové mléko. Byl bych zavřený v piksličkách, zde udělal Bohumil Doležal svůj obvyklý kozí škleb, a prodával bych se na pultech drogérií v Naganu. Bohaté ženy, většinou sezonní návštěvnice, některé z nich již v pokročilém věku, by si mě natíraly na své stále ještě tuhé prsy.

Protože manželka Bohumila Doležala byla telepatka, vyučená rádiová věštka a čarodějnice druhé kategorie, reagovala na koupelnou právě plující fantazii svého manžela: Kdybys byl pleťové mléko, nenatíraly by si tě na kozy, troubo.    


12 názorů

Movsar
18. 09. 2010
Dát tip
m_b: tak to to vidíme stejně. reflex zkrátka nastolil fašistický diskurs a od čtenářů to schytává (zkrátka jsme a snad i zůstaneme liberální zemí). bohužel, jak se zdá, současné redakci to příliš nevadí a jede si svou. u JXD se mi dříve líbil jeho humor, takový článek o Gejzovi Urbanovi snad z let 98 či 99 byl k popukání (i když uznávám, že taky trochu škodolibý). Teď už zvážněl, každopádně ještě šafrovi do prdele úplně nevlezl, takže ho beru. marihuana mi nevadí, spíš jsem nepochopil tu jeho hladovku (snad jen jako provokaci). a díky za přečtení a T!

opet a jedine mohu rici ze skvele! T! Co se tyce reflexu ano ano je to skoda safr jej zkurvil jak mohl. Udelal z toho pravicovej bulvar zamereny na zesmesneni levice. Nastesti clovek jej cist nemusi. Co se tyce JXD nemohu souhlasit s jeho bojem za legalizaci marihuany ale pravdou je ze jeho pohled na drogy strizlivy a vecny je. To ovsem vis ty vim to ja vi to spousta lidi ale dalsi spousta lidi to neni a pro ne je to jenom propagace ktera se nemine ucinkem. Takove "My deti ze stanice zoo" by mohli vypravet.

Movsar
17. 09. 2010
Dát tip
díky, Pampeline, jsem rád, že čtenáři R jsou nad věcí. Ostatně vždy to tak bylo.

pampelin
17. 09. 2010
Dát tip
tip od čtenáře Reflexu:)

Movsar
16. 09. 2010
Dát tip
boj jxd za legalizaci marihuany a střízlivý pohled na drogy vůbec je záslužný. bělohradský rovněž bojuje, skvěle píše a to se cení. reflex nečt už léta, naposledy na netu úvodník šafra - "polemiku" s bělohradským (ta už asi slavná snaha o kantovskou reminiscenci). bylo to tak trapné a ubohé, že jsem se styděl, znáš ten pocit, stydět se za někoho, kdy trapnost je tak obrovská, že přesahuje zdroj a vstupuje do všech okolo? tak to šafrův reflex.

Max Hutar
16. 09. 2010
Dát tip
jxd je maskot... to on sám je ta slavná veverka Huli. Bělohradskýho nemám rád, je to Klaus v levicovém. Diskurs, diskurs...? Zmohl se Bělohradský někdy na něco jiného než na diskurs? Už ani ten Raoul nestojí za nic. Pamatuju doby, kdy jsem se u každého válel smíchy, a teď? Jednou za několik dílů se uchechtnu.

Movsar
15. 09. 2010
Dát tip
řekl bych, že to přišlo se šafrem. někteří lidi se tam jakoby ještě trochu vzpírají přijmout ten - jak to nazval bělohradský - lůzovitý diskurs (třeba jxd, ale i ten, když zrovna nepíše o thc, se dostává do jejich linie), ale reflex to i tak prohrál.

Max Hutar
15. 09. 2010
Dát tip
Je. A jeho titulní strana dokáže svou násilností zkazit den.

Movsar
15. 09. 2010
Dát tip
díky. ano, reflex je odporný bulvár.

Max Hutar
15. 09. 2010
Dát tip
Líbí se mi ta burlesknost... "Vše skončilo výjevem jako z Apokalypsy." - tohle a mléčný potěr v obličeji, to jsem se smál. Abstrahuješ z bulváru jedinou smysluplnou informaci. Tip.

Whitesnake
14. 09. 2010
Dát tip
vsuvka "zde udělal atd" by měla být oddělena pomlčkami nebo závorkou. Jinak ok

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru