Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přeměna tučňáka ve psa

18. 09. 2010
3
10
1403
Autor
Pam!PUCH!

Není žádný div, že mé nejoblíbenější dílo tady na písmáku je "seru na pajpu".

Tučňák se tak jednou brouzdal ledvinami starého slona jménem Urrmmm, když tu ho napadlo : co já bych si neudělal nějaký delší výlet?
A vyrazil. Hned na to zablikal a na jeho místě se ustálil obraz psíka se spokojeným výrazem ve tváři. Znovu bliknul a rázem se změnil do rychlé sekvence obrázků pochodujícího kačera, pak znovu ve psíka. Kačer, ryba, kačer, psík, tentokrát podává pac, štěká. Kuře, kačer, pes. Tu tučňák zakopne a padá do temných očí psíka, jež se před ním otevřely jako dva otvory do hlubin země, padá do obou zároveň, jako by se jeho tělo rozdvojilo. Padá světelnými tunely, je jimi nasáván, oba tisíckrát mění své směry a to nezávisle na sobě, ať už jde o rytmus změn, či jejich shody. Prolétá psíkovými útrobami, ledvinami i tlustým střevem, nyní v podobě do sebe stočeného kojence, padá vzduchoprázdnem konečníku, který se vysouvá z těla podoben parabolické trubce (u konce se ztenčující se tendencí). V okamžiku, kdy z ní vylétá, zachvacuje jeho tělo rotace strašlivé úhlové rychlosti, vytahuje ho za nohy i ruce (vypažené nad hlavou), jeho tělo se začíná prodlužovat nahoru i dolů, roste, dospívá, narovnává se. BLIK!

Ježíš s rozpaženýma rukama letí vesmírem šílenou rychlostí, takovou, až by se nezávislému pozorovateli mohlo zdát, že se hvězdy okolo mění v rozmazané šmouhy, zatímco Ježíšovi jen zlehka povlávají vlasy! Stojíš-letíš před Ním, zahaluje tě Jeho stín, je obrovský... Pojednou se Jeho ústa otevírají (dřevěná brada se posune směrem dolů) a ..... "HAF!" ozve se z reproduktoru (krytého dřevěnou děrovanou deskou), dříve přikrytého spodním rtem.

"HAF! HAF!!"


10 názorů

Pam!PUCH!
23. 09. 2010
Dát tip
Klíči, se ti omlouvám, ale bylo to nutné) Ale je hezké, že jinak se ti to líbí. Děkuju za ocenění tipem.

Hesiona
21. 09. 2010
Dát tip
LSD?

Pam!PUCH!
19. 09. 2010
Dát tip
O takovém prostoru nic nevím, ale podívám se po něm. Tohle je bajka, pohádka na dobrou noc, kterou jsem dostala za úkol vytvořit. Až mě překvapily některé vzniklé souvislosti, tak jsem to dala sem, třeba to někoho bude bavit ) a paní lysergová mi do toho nekecala .)

Max Hutar
19. 09. 2010
Dát tip
Ten růžový šok na začátku, to byl odvaz - mám to strašně rád, jak vždycky rozvíříš typografickou šeď písmáka, je to strašně zapotřebí. Další z těch psychedelických úletů do vesmíru - už mi to tak nějak nic nedává, v rámci literárního díla, číst si zas vo tom, jak se někdo zfetoval, anebo mezi fetováním sní o fetování. Karl Lagerfeld řekl: "Dělejte dobrý skutky, ale nemluvte o tom před druhejma, je to strašně nudný." A z toho pohledu se pak na celou tu literární psychedelii dívám. Tip za růžovou a za určitou konzistenci celé bajky. (Je u tebe ještě prostor k zhuštění výpovědi?...? Bylo by to super)

Honzyk
19. 09. 2010
Dát tip
....zejtra jdu na kontrolu na oční : prokápnu voko a snad, snad si přečtu, zběsilče..))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru