Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sekejte...

Výběr: hermit
17. 11. 2001
14
0
3723
Autor
Petula

 

Sekejte louku

 

Sekejte pomalu

 

a každé květiny se zeptejte

 

„Smím?“


Ostrich
29. 11. 2001
Dát tip
Když nekosíš, louka zaroste. Když zarůstá dlouho, je z ní nakonec les. Když les přeroste do pralesa ..............................................už tam nejsou lidi. Ale to je jen tak pro rýpnutí na okraj, hezky se mi to četlo i ta diskuse je dobrá, jen...Naše krajina je krajina veskrze lidská. Přírodní prales to jsou polomy, vývraty a nepřátelské bezcestí, ve kterém bychom nepřežili. A proto jsme ho proměnili ... Do čeho? To se teprve uvidí... *

pino15
27. 11. 2001
Dát tip
kosím osobně louku každej rok a jsem v tom mistr,kam bych tak přišel ???? :o))))) přesto kosím moooc opatrně,protože vím,že tam máme 3 ks prstantce májovýho a 5 ks vemeníku dvojlistého ! :o))))))) Ť

Sala
25. 11. 2001
Dát tip
Seču obrazně, v reálu jsem pro to nechat trávu pod pás.. bezvadně šimrá v podkolenních jamkách.. a navíc si v ní můžu jak se mi zachce vyskakovat. Jen pes posledně anglicky protestoval, když jsem z něj vyčesávala travní semena.. halt York. :)

tip od vsech kvetin ui trav :-) ale vazne, je to nadherne a hluboke! tip!

Petula
20. 11. 2001
Dát tip
Nojo, Wopi, Salo, Vaco, alino jenže ty trávy většinou tím sekáním nezahynou... Rozrostou se, rozkošatí a snad se jim povede přinést travní miminka ještě touž sezónu, nebo napřesrok... Ale co to býlí, které má na svůj život jen jedno, jedno jediné! období květu? Ano, mám ráda trávu, ale vše je to složitější... Nicméně vidím, že souzníme, byť se v detailech lišíme... ;o) Děkuji Vám, děkuji Vám všem! ░▒▓-_-▓▒░

Sala
20. 11. 2001
Dát tip
Petulko, seseču Ti pod nohy co travinou sneseš, klidně i po odkvětu sebe.. ;) jen ten detail doporučuji co nejdříve šetrně do kytek. :))) sam:o) že smíš.. *

Wopi
20. 11. 2001
Dát tip
Petulo, to já jen že jsem takovej šťoura, plně souhlasím a básnička se mi moc líbí.... :))

Sala
20. 11. 2001
Dát tip
Wopi, fakt byses každé kytky naosobno zeptal? týýýýýýýýýýýýýýjóóóó... honem něco dolů :))) tak tohle (ani na rozptylové loučce) pietním věnečkem -za všechny padlé- obloukem kosy nerozchodím ;)

Petula
20. 11. 2001
Dát tip
Děti moje pozitivní! Díky... Alespoň zaleju svojí begónii... Nekvete, ale krásně roste. Má veliké světlezelené listy – asi jako begonia rex, až na tu barvu... A taky jsou trochy jemnější a lesklejší! Nikde jsem ji ještě neviděla, než u paní, co mi ji dala, či u těch, kteří ji od ní dostali taktéž... Tedy: Je kouzelná, i když nekvete!!!

░▒▓~_~▓▒░


Wopi
20. 11. 2001
Dát tip
Salo, já bych se neptal, protože bych nesekal... mně strašně vadí, když mi pod okny paneláku posečou ten jedinej kousek přírody, co tam vyraší, já mam rád trávu vysokou, ne aglickej trávník. Petula :))

Petra
19. 11. 2001
Dát tip
jednoduchosť... jednoducho tip!

alina
18. 11. 2001
Dát tip
Petulínko milá,............"""*o*""".....no, je to dokonalá a tichoulinká krása........ Wopi: já osobně tyhle "nekytičky" taky vnímám jako kytičky :o)

Wopi
18. 11. 2001
Dát tip
;-)

Sala
18. 11. 2001
Dát tip
věnovat pozornost vzdechům trávy... do truhlíků na květiny jsem si loni zasadila mech a daroval mi napohled množství drobounce štíhlých kytiček s nádechem do zelena v huňatě podrostlém kopečku. Vedle rozkvetly něžné modré zvonky, zřejmě dobře mířený zásah ptáčka..:) vydržely do prvních mrazů a z visutého květináče přetéká okrasná tráva.. myslím, že rozumím proč.. :)

Vaca
18. 11. 2001
Dát tip
v jednoduchosti je síla...překrásné dílo... Wopi: plně s tebou souhlasím...studoval jsem zemědělství a trávách jsem se musel učit a tak nějak jsem k nim zjískal velmi kladný vztah... :o)))

Wopi
17. 11. 2001
Dát tip
Zase ta samá nespravedlnost, jako když se všichni točí kolem toho děvčete s nápadnější krásou a nevšimnou si té s nenápadnější krásou. Květiny... některé jsou krásně barevné... no ano... ale co ta psárka, ostřice, jílek, myší ječmen, lipnice, poháňka, srha, co třeslice, ovsík, tomka, medyněk a co bojínek? Slyšíte to? Bojínek! Jo, je mi líto utržených vlčích máků... ale když sečou, slyším jakoby hlásky i těch nebarevných. Bojínek...

Gastarbajtr
17. 11. 2001
Dát tip
nesmíš, dostal jsem odpověď... *!

Krel
17. 11. 2001
Dát tip
moc se mi líbí..!*

hermit
15. 11. 2001
Dát tip
skvělé!!! t/v... proč psát dlouze o tom, co lze jiskřivě vyjádřit takovouhle krásnou zkratkou, přitom zcela obyčejnou a zároveň původní? perfektní!

Šílená
15. 11. 2001
Dát tip
ouha....~*~*~....

Albireo
14. 11. 2001
Dát tip
Miloučké! Miniatury mám moc rád. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru