Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozhovor s Gazdasgrin Bánská Bystrica

25. 09. 2010
1
4
870
Autor
Rock Storm

 

Rozhovor se skupinou Gazdas grind spáchal Alan ku příležitosti vydání nového alba a k 12ti letům trvání skupiny.

 

Alan

OI kluci , tak to vezmeme trochu po pořadě. Proč název Gazdas grind, proč jste si vybrali za svůj hudební styl Grind core?

 

Gazdos

Ahoj Alane. NA GAZDAS.Gazdasgrind (Píše sa spolu) Je to divný názov zložený Gazdas ako Gazda (Hozpodář) Grind. Názov vznikol tak, že. No chodilo sa vtedy (pred vznikom kapely) po rôznych akciách, pitkách, čundroch, kde  si hovorili Gazdovia a dokonca  na jednom čundri založili Stranu Gazdov. Pridali k tomu Grind a už bol GAZDASGRIND. Tento štýl čo hráme sme si ani nevyberali. Prišlo to akosi tak samo od seba.

 

Alan

Styl Grind Core, který hrajete není úplně čistý Grind a tím nemyslím, že ho máte šmrncnutý metalem a Hard Core je prostě o hodně jiný než by se očekávalo. Proč tomu tak je? Mohl bych vás tak trochu přirovnat k Lues de Funes, který hrávali Hard Core ale naprosto jinak taková bývalá partička ze Slovenska, snad si je pamatujete

 

Gazdos

No keby som nás mál zaškatuľkovať, tak by som to asi povedal takto. Old scool Death Metal s Prvkami Grindu a všelijakými inými vplyvmi a aby to bolo zaujímavejšie občas zabrnkáme aj na ľudovú nôtu.. Hráme to, čo nás napadne a nekladieme hranice žiadnym štýlom. Nám sa páči aj rachot buchot, aj chytľavé melódie, tak sa to snažíme v našej hudbe nejako skĺbiť. Názov kapely Lues de Funes mi niečo hovorí ale ich muziku nepoznám.

 

 

Alan

Byla nějaká skupina , která dala popud, třeba zahraniční k tomu co hrajete a tím myslím né jen Grind Core, ale celkově tvorbu kterou děláte?

 

Gazdos

Konkrétna kapela myslím neexistuje. Kapiel je v dnešnej dobe veľa a každá sa na každú v niečom podobá. Naša tvorba vychádza zo starej školy Death Metalu a Grindu z muziky na ktorej sme vyrastali, t.j. koniec 80´s začiatok 90´s roky. Hráme hlavne to, čo sa nám páči a je jedno aký to je štýl , hlavne že sa nám to páči a keď sa to páči aj ľudom je to super.

 

Alan

Vaše existence je 12ti letá za tu dobu jste se objevili na nějaké té kompilaci a máte za sebou jedno demo album 2007 a jedno live 2008 + teď nové album, které je naprosto žhavé, protože je venku pár dní a jako bonus se zde objevuje i demo album PéVé3eS není to málo?

 

Gazdos

No na 12 rokov je to málo, ale kapela prakticky funguje aktívne len 6 rokov. Po vzniku v r. 1998 sme hrali do roku 2000. Za toto obdobie sme veľa vody nenamútili, až na pár koncertov. Dva hehe. Plodné obdobie začalo až po reunione v r. 2006.

 

Alan

Hrajete dost často v klubu Tartaros a ten si vás vzal i pod křídla k vydání alba Gazdovská veselica, jak k tomu došlo?

 

Gazdos

No Tartaros je dá sa tak povedať náš domovský stánok už aj ako pre kapelu, tak osoby. Voľačo sme si tam už aj odpili. Robíme tam výmenné akcie z rovnomenným názvom ako nové CD Gazdovská Veselica. Majiteľ Tartarosu Mirík z kapely PYOPOESY je náš dobrý kamarát s ktorým sme vyrastali a začínali sme hrávať v tej istej dobe. Mirík všemožne podporuje Slovenskú a hlavne Banskobystrickú UG scénu. A asi sme sa mu zapáčili keď sa nás rozhodol podporiť. Podpora je vzájomná. Pomáhame si ako sa dá. Sme tu v BB také spriaznené duše skoro všetci undergrounďáci.

 

 

Alan

Album jste nahrávali ve studiu v Popradu 4 dny nějaké veselé příhody s natáčení? A nějaké nemilé komplikace byly také?

 

Gazdos

No na veselé príhody nebol ani čas. Nejaké maličké komplikácie sa vyskytli , bolo to hlavne teplo(Potili sme sa ako kone), pretože to štúdio je vlastne obyčajná garáž pre jedno auto a samozrejme sme ľudia bolo aj trošku trémy a stresu. Inak to dopadlo všetko v poriadku. Z nahrávkou sme spokojný, zvuk je úplne v poriadku. S pánom nahrávačom sa Martinom Barlom nám spolupracuje tiež dobre, preto sme sa k nemu aj po druhý krát vrátili.

 

Alan

Budete dělat nějakou tour nebo akce k albu? A namířeno do Čech představit sebe i album nemáte?

 

Gazdos

No tour nebude z organizačných dôvodov. Na koncerty chodí málo ľudí, lebo ich je strašne veľa a nemôžeme si dovoliť prerábať na koncertoch. Koncerty samozrejme hrávame vždy keď je to možné a podarí sa niečo vybaviť. Cca.95% koncertov si riešime na výmenu. Z CZ sa nám ozval zatiaľ len jeden organizátor. Mali sme na jeseň odohrať dve akcie ale nakoniec s toho zišlo. Budeme sa musieť popozerať asi aj po výmenách z nejakými CZ kapelami aby sme sa dostali aj k vám. Ináč sa k vám asi nedostaneme.

 

Alan

Závěrem se nebude ptát na plány do budoucna protože je venku nosič, ale zeptám se takto. Co přinese budoucnost posluchačům od Gazdas?

 

Gazdos

No čo prinesie budúcnosť uvidíme. Zatiaľ neplánujeme nič konkrétne, len to , že hrať zatiaľ neprestaneme, koncertovať budeme. Teraz je podstatné aby sa aj ľuďom páčil nový matroš a aby šiel na dračku. Hehe. Keď nepôjde nevadí. Hráme hlavne pre seba a ak sa to aj iným páči tak sme happy.

 

Alan

Díky za rozhovor a teď si můžeš říct co chceš.

 

Gazdos

Vďaka aj tebe, že si prejavil o našu kapelu záujem. Pozdravujem všetkých ľudí v CZ, na celom svete a našich fans aj nefans, ak sa u vás nejaký nájdu, lebo tam zatiaľ nebolo o nás veľa počuť. Hádam sa to v blízkej budúcnosti zmení. Dúfam, že sa bude naša muzika páčiť. Ak nebude nevadí. Všetky informácie o kapele nájdete na www.gazdasgrind.eu Počúvajte muziku! Tá nesklame nikdy. NA GAZDAS.

 

recenzi na album najdete tu

http://dark.radiogothic.net/


4 názory

Sebastiana
28. 09. 2010
Dát tip
Já myslím, že to je docela normální rozhovor s hudební skupinou. A dobrý.*

...to nás neba.......i když venku chčije a s mičudou v tělocvičně je to vopruz : smrdí to tak výpotkama holčičích kalhotek a klučičích trenek, smrděj tam prdy tlustý tělocvikářky... Ppočkáme si, až chcát přestane, do tý doby si tady sem tam něco přečteme...ale snad lepší, než tenle canc... CO TO JE ?

Fouraix
26. 09. 2010
Dát tip
Taky máme hrací nočník a musím říct, že u mladší dcerky má úspěch. U babičky má obyčejný a ze začátku jsme jí tam museli taky zazpívat, když se vyčurala První holčička na něj moc nereagovala, ale ona byla na to chození na záchod či nočník pomalejší. Začala si říkat až ve třech letech. Naproti tomu mladší začala po druhých narozeninách, takže to vyšlo před vánoce, ale zvládla to dobře a teď už se týden ani nepokakala!!! Hurá!!! :D Takže je to asi individualní. Ale rozhodně bych to s ním zkusila, třeba jí to nadchne. Držím palce, ať se daří!!! Lucka

Norsko 1
25. 09. 2010
Dát tip
nespletl sis server ?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru