Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hurá na sraz!

27. 09. 2010
21
33
4266

..tvářím se, že to co vkládám je fejeton a byla bych fakt nesmírně vděčná, kdybyste se tak tvářili též..:) ..za chyby mě prosím nemlaťte, upozorněte mě na ně prosím co nejšertněji, předem děkuji..:)) ..za tu první větu nemůžu..mi to dělá word..jsem to zkoušela úplně přadělat a byla to hrůza!

Hurááá na sraz!

 

 

Na sraz do Prahy jsem se nesmírně těšila a různě jsem plánovala jak důkladně se připravím abych všechny okouzlila svým šarmem, krásou a nespornou inteligenci.  Nakonec jsem si stihla akorát obarvit vlasy, jelikož jsem věčně přilepená na netu a nic jaksi nestíhám. Málem mi ujel i vlak!

Ráno se mi totiž nechtělo vstávat, bodejť by chtělo, když jsem permanentně nevyspaná, že ano. No a nevyspaná jsem zas jen kvůli tomu netu. Všimněte si, jak hezky nic nesvádím na sebe. To je velmi užitečné umění.

Před odjezdem se mě manžel ptal „máš všechno? Peněženku, doklady..“

„ Jo, jo, mám,“ děla jsem. Cestou autem jsem však v duchu viděla peněženku jak se válí v kuchyni na židli, což mě mírně znervóznilo, tak jsem se raději mrkla a co myslíte? Fakt byla v kuchyni.  Díky bohu nebyli na cestách policajti, umím jezdit fakt rychle.

Na poslední chvíli šup do Pendolina, celá natěšená, jak krásně stíhám.

Dala jsem si dvě pivka i usnula spánkem spravedlivých. Vzbudila mě až uklízečka na hlaváku v Praze a nějaký zmetek mi ukradnul hodinky, jak jsem zjistila. Celá zmatená jsem vystřelila jako namydlený blesk, jelikož jsem byla domluvená se soror. Obávala jsem se, že mě neuvidí, odejde a co já teď, nebohá, v Praze ztracená.

A považte, soror nikde! Kvůli zmatkům s operátorem po dovolené mi nefungoval ani mobil i byla jsem nahraná.

Já blbec si totiž spletla hodinu, to je u mě naprosto normální.Tak jsem bloumala, pokukovala po lidech, špekulujíc kdo vypadá na literáta. No, ono se to fakt těžko pozná. Většina lidi co okouněla u knihkupectví vypadala dost ujetě na to, že by psát mohli.

Nakonec to dobře dopadlo, soror mě našla. Jak vypadalo postupné setkání pisálků jste si už nesčetněkrát přečetli, to vynechám. Skoro všichni vypadají úplně jinak, než jsem si je představovala a dám krk na to, že mě si většina představovala zatraceně jinak.

I vydali jsme se na plánovanou prohlídku Prahou. Fakt jsem se snažila něco pochytat, páč jsem se obávala že mě bude wendelin zkoušet jaké památky jsem v Praze viděla ať nejsem za blbku. Ono to však bylo zatraceně těžké, jelikož jsem byla nažhavená na lidi ne na nějaké památky co mě beztak přežijou, tak co. Na zámeckých schodech, myslím že to byly ony jsem málem vypustila duši a vůbec jsem si nevšimla, že je shora nádherný pohled na Prahu, až jsem na to byla upozorněná. Korunu tomu nasadila macek. Soustředěně bádala jestli prezident bydlí na hradě či nikoliv a uzavírala sázky. Pak se otočila a vyhrkla směrem k Chrámu svatého Víta, „aha, to jsem měla obdivovat!“

Nejhorší na tom všem byla má nešťastná cestovní taška. Džarda říkal, že máme jet nalehko. To by jeden nevěřil co váží troška kosmetiky a nafukovací lehátko.

Jsem princezna na hrášku a lehátko bylo nezbytné, beztak jsem se obávala, že se namažu jako dobytek, tak ať aspoň spím  na měkkém.

Tímto děkuji sykorce, klakovi a pohanovi, kteří se o mou krásnou barevnou tašku postarali. Vláčeli se s ní, zajistili ji azyl a tak podobně. Fakt jsem vám neskonale vděčná!

A pak, u Žíznivého jelena, tam to žilo! Pivo, víno tekly proudem, huby nám jely jedna radost, samé objímání, divení, rozkládání rukama, prostě paráda! Ono to tak dopadá, když se sejdou stejně postižení, věřte mi.

Už se těším na příští sraz, jen přemýšlím co s tím lehátkem.

Revo, když jsme ho nafukovaly společným dechem měl tam být ten špunt. Byly jsme však tak namazané a uchechtané, že nám to nevadilo.

Každopádně, teď se připravím, to abych už pomalu začala, že?

 


33 názorů

:)))))))))))))))))))))))))))si piš..)))

Fëanor
19. 12. 2010
Dát tip
No, potěš koště, to muselo být v alejích nablito... ;)

..děkuji za tip..noo..toužím napsát fejeton tak jsem to tak prezentovala..:)) ..se mi to jednou určitě podaří..:)))

mě to až tak jako fejeton nepřijde, ale jako velmi vtipná story o výletu do Práglu určitě ano, takže T

:)))))))))))))))))))))))))..no však proč ne..:)))

Alegna
29. 09. 2010
Dát tip
Po tomhle bych tam taky chtěla ó*

:)))))))))))))))))))))))))..dík

Overkill
29. 09. 2010
Dát tip
:-))))))))))))))) To znám!!! :-))))) *T

..děkuji ti qqqqq..:)

..díky seb..já mám ty kritiky samou chybu a z trěma památkama dobře děláš...)))

Sebastiana
28. 09. 2010
Dát tip
Nečtela jsem to po sobě, omlouvám se za chyby. Ale skáče tu po mně kotě.

Sebastiana
28. 09. 2010
Dát tip
Když někdo chce z party chodit po památkách, hodím brzdu a řku- vyzvedněte mě tady, až se projdete, já si dám kafe a počkám si. jednou dokonce v kavárně, kde jsem zabrzdila slavil nějaká Němec narky a než se miláčci vrátili, tak jsem byla doost napitá. Záviděli. Bylo to moc pěkně napsané, pobavila jsem se.

,,bude to v Brně a píše se tam přece všechno..Dave..jako tady..:))

..páč nechodíš na pište povídky ale příště to můžeme napravit..:))

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))..nj..jsem si je položila na stoleček a klidně chrněla a vypadaly draze..dobře mi tak!

Vaud
28. 09. 2010
Dát tip
ja jsem porad upnutej na myslenku, ze mi nekdo ukradne hodinky ve vlaku :-)

:))))))))))))))))..Jaro..to mě těší..že jsem tě pobavila..bylo to fakt prima..:)))

:))))))))))))))))))))))))..děkjiii..gabi..:)) ..páterku..to mě těší..že se ti to líbilo..dva špunty?...)))..máš rozum?..jsem ráda..že jsem neztratila ten jediný..který dodávají k lehátkům..:))))

gabi
28. 09. 2010
Dát tip
otvorené, úprimné a veselé *

PÁTER
28. 09. 2010
Dát tip
Blíží...eště kousek...Jó. Fejeton je tady!Napsáno s lehkostí a laděno humorem. Zatáhla jsi mě do dění a to je ono. Jen mě ruší to větší písmo v úvodu. Zmínka o lehátku je dobře použitá a asi bych na samý konec zmínil... a příště se připravím a raději vezmu ty špunty dva! t* a ššššššššepotej dál!

..dodo..:)))))))))))))))))) ..moc vím všem děkuji za přečtení i tipy..:))

:))))))))))))))))))))))))))))no byly opd ťamanů ale fakt pěkné..vypadaly tak na dvacet tisíc..:)))))) ..tak jak..blíží se to fejetonu?

Vaud
27. 09. 2010
Dát tip
kdyby mi ukradl někdo moje hodinky, tak už nikdy nic nenapíšu :-)

...no říkal jsem,že to nemusím,vybral jsem si větu "Jsem princezna na hrášku..."*

..děkujiii ti můj milý kiw...))) ..co je s těmi schody?

Jen ty schody, tam mám připomínku.Nevím co je fejeton, ale zdá se mi, že forma je splněna. Hezký zážitek.Hlavák znám nazpaměť, ale v roce 1984. Dnes tápu, bojím se a neumím si koupit jízdenku na metro.No.....jak jinak T. Ale běžně delší řádkové věci ani moc nečtu. Dnes se mi to vyplatilo.


Bíša
27. 09. 2010
Dát tip
:-))

foto
27. 09. 2010
Dát tip
psáno s humorem, s nadhledem, ve snaze nenudit čtenáře!*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru