Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Medvěd

Výběr: Monty_Python
15. 11. 2001
24
9
4232
Autor
Had

Mé hovory se zvířaty.

Sedím na větvi. Což o to větev je to pěkná. Široká, hladká, sem tam odnož s veselými lístky. Je to ale dost vysoko a přeci jen tu sedím už notně dlouho. A jak že jsem se sem dostal ? To máte tak :

 

Šel jsem takhle lesem a najednou (takřka znenadání) se přede mnou objevil medvěd . Nu co, říkám si, medvěd. A on hned : “Mám hlad !”

Co se dalo dělat ? Než jsem se stačil řádně rozmyslet, seděl jsem na stromě. Donedávna jsem o tom jenom četl. Tělesná reakce rychlejší myšlenky. Podíval jsem se do hloubky pod sebou a uviděl udivené oči.

“Donedávna jsem o tom jenom četl. Tělesná reakce rychlejší myšlenky. Napadlo tě vůbec, že chceš vylézt na ten strom ?” zeptal se medvěd

Teď bylo zase na mě, abych udělal udivené oči. “Ty čteš myšlenky ?

“Ne, jen že jsem takhle rychlé šplhání neviděl už hezky dlouho. Ale dost řečí. Polez dolů !” přikázal medvěd.

Zeptal jsem se proč a medvěd hned opáčil, že proto, že má hlad. Patová situace. Já nemohl dolů, medvěd nemohl nahoru.

“Hele medvěde, nemá to cenu! Běž si najít k snědku něco jiného. Mě se tu na stromě líbí a hned tak neslezu. A vůbec, žrát lidi je nehumánní!” (což k přihlédnutí k významu slova “human” je celkem logické – poz. autora)

Medvěd cosi zabrblal, otočil se a odešel. Vzedmula se ve mně pýcha. Že jsem tak přesvědčivý, to jsem netušil. Počal jsem sestupovat dolu. Když jsem byl asi v polovině, z křoví se vyřítil medvěd a zaťal drápy do stromu a si metr pode mnou. Rychle jsem se vrátil na svojí větev.

“Sakra, špatné načasování” utrousil medvěd.

“To bylo podlé!” nařkl jsem medvěda.

“Kdepak, to bylo čistě zvířecky vypočítavé. Podlí umíte být jen vy lidi. My zvířata nemáme k podlosti předpoklady. My máme pouze hlad.” Řekl zaníceně medvěd, ale bylo vidět, že ho neúspěch dost naštval.

Začal jsem si pískat, abych dal najevo jak je mi na stromě dobře. Nebyla to však tak úplně pravda. Huňáč toužebně hleděl do koruny stromu a mě začínalo být zima.

“Jdu pryč. Už mne to nebaví!” řekl znenadání medvěd a ostentativně zmizel za křovím.

 

A tak se stalo, že sedím na větvi. To se ví, že neslezu. Je mi jasné, že medvěd číhá hned za křovím. I když se snažil nasimulovat vzdalující se dupot, stejně mne neošálí. No vždyť jsem to říkal, už se zase hrne ze křoví a má drze vítězoslavný pohled. Ani nepočkal až slezu, hlupák. A hele ze křoví leze ještě medvídě. Si snad myslí, že se ustrnu nad hladovým medvídětem, slezu a nechám se sežrat? A nebo …. Moment ! …….. proboha! ….. to není medvídě ! …… to je …..BOBR.


9 názorů

Had
10. 08. 2011
Dát tip
těžko říct ....jak to chodí mezi medvědy a bobry netuším ;o)

Toscana
10. 08. 2011
Dát tip
Hade, ty zvíře divný, pobavils! (Jen by mě zajímaly argumenty, kterými přesvědčil medvěd bobra, aby se s ním vydal nějaký ten lán cesty, když měl třeba u řeky stromů ještě dostatek...) :o))) *t

Had
02. 08. 2011
Dát tip
:o) děkuji :o)

koukám, že medvěd mi unikl...a přitom je ze všech nejlepší :o)

Bobr je skvělý nápad. (-:

baaba
02. 08. 2011
Dát tip
to je vyložejě bOBŘÍ průser :DDDD

jejdavilda
09. 07. 2009
Dát tip
:-)))

hihihi :) len si poopravuj tie bodky a medzery pred otáznikmi a tak :)

Elyn
24. 06. 2004
Dát tip
:)))

To je TAK...tak...tak...tak...a just nenapíšu "skvělý"...protože "skvělý" je málo! :-) *

Šalvěj
18. 01. 2003
Dát tip
:o)) Milounké :o)) *

Čolito
06. 09. 2002
Dát tip
:-))

Hugo
17. 04. 2002
Dát tip
neni bobr jako bobr ale ty najati jdou za svym...Tip

Semipalakva
08. 12. 2001
Dát tip
to moc krásný a krásně se u toho usmívá:-) TIP*** jako medvěd:-) myri díky za avizko:-) tohle si vybrala fakt moc hezky

Had
07. 12. 2001
Dát tip
Díky všem za tipíky a úsměvy. Jsem moc rád, že se vám mé zvířecí pitominky líbí. Apokud jste tak již neučinily, tak můžete navštívyt i ostatní zviřátka z téhle sbírky. :o))) Ahoj Váš Hadík

clovrdik
05. 12. 2001
Dát tip
:-)))))))) no paráda :-))) a pak že příroda je fajn :-)) TIP a díky moc za pobavení myrí, dík za avi :-)

myrinda
03. 12. 2001
Dát tip
jo, tak tohhle jo, to muzu.......moc kraaaasnyyy :-))) tip

Funda
03. 12. 2001
Dát tip
Já, že jsem Tě chtěl sežrat ? To bych si nikdy nedovolil. No, ale je možné, že to byl někdo z mého příbuzenstva. Myrí : díky za avízko Šílko: prasátka Ti rozhodně nic neudělají, protože jsou velmi plachá. To jen letošáci jsou někdy hraví a mohli by do Tebe trochu šťouchnout a pak je nebezbečná bachyně se selaty asi do stáří dvou měsíců( říká se, že jsou "v pižamu" ) . Samozřejmě Tipoun.

lajka
29. 11. 2001
Dát tip
Tenhle druh literatury mi moc neříká, přesto jsem si medvěda přečetl.Číst si to s kamarády při víně, hezky by jsme se posmáli. díky

Bacil
16. 11. 2001
Dát tip
V Brně se onehdy promenovali divočáci po výstavišti. Jsou čím dál drzejší... že by to odkoukali od nějakého jiného živočišného druhu? :-))

lubi
16. 11. 2001
Dát tip
suprová poviedka... :) *

Print
15. 11. 2001
Dát tip
:-))) *!

Wopi
15. 11. 2001
Dát tip
:o))))) ***

Bacil
15. 11. 2001
Dát tip
:o)))))))

Had
15. 11. 2001
Dát tip
... i vy posměváčci ! Chtěl bych vidět vás. Na té větvi .... (ne...:o)) ... díky, že to alespoň někdo šte a pokud to vyvolá úsměv, jsem moc rád)

Jo!:-) Tak to jo!:-) *

Helča
15. 11. 2001
Dát tip
:-)))

Šílená
15. 11. 2001
Dát tip
:o)))) tys to věděl že tě potřebuju? ...to že mám pro tvůj humor a nejen humor slabost ti asi znovu opakovat nemusím....* Tak snad ještě k těm instinktům.... dneska jsem v Šárce potkala stádečko divočáků.... první má reakce byla rozhlédnutí na jaký strom vylést....hned ta druhá že přeci nejsem Šílená abych lezla v takový zimě po stromech... že se třeba vyhnou.... Vyhnuli:o))) Doufám že ta povídka zkončila neméně šťastně.

alina
15. 11. 2001
Dát tip
:oD)))))))))))))))))))))))))*

sidi
15. 11. 2001
Dát tip
Jo !!! :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru