Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

30.9.2010

04. 10. 2010
4
4
2327
Autor
Movsar

30.9.2010 předcházelo datum 27.9.2010. Přirozeně. Pro mě ale nejen tak. Nastupoval jsem do ringu. Do ringu lásky, k souboji, před kterým jsem se cítil šampiónem. Asi jako když do ringu ve velkých červených rukavicích nastupoval ploskonosý chlapík jménem Mike Tyson. Světla velkoměsta mě a mého soupeře, ach dívku, krásnou dívku, doprovázela doprostřed dění. Kavárny, jak jinak.

Jak se taky necítit jako šampión, když vám zavolá ona sama. Cítil jsem se ve formě, nažhavený na vítězný pás, stejně jako ten ploskonosý chlapík s velkými červenými rukavicemi. A pak už jen reflektory, hudba, stafáž, mnoho slov a pohledů. Odpočítaval údery lásky soustředěný číšník? 

Rohy kubistické kavárny nemohly být ten večer ostřejší. Bolest, která měla přijít teprve o několik dní později, jsem ale nevnímal. Zápas ukončil až gong zavírací hodiny.

Dialektiku zápasu korunují podané ruce soupeřů. Tenkrát, tam v metru, nakonec ve spěchu, myslel jsem už na příště, na ruku zvednutou vzhůru, ruku vítěznou. Má ruka ve vzduchu, to by byla ona, my společně, naše ruce, ústa, těla, vše v neustávajícím pokračování.  

30.9.2010 měly přijít ovace, opět světla, opět ring. Vítězný, plný lásky, jako když ten ploskonosý chlapík s rukavicemi pomáhal zvedat polomrtvé soupeře poté, co je poslal k zemi. Namísto toho přišla rána, rána na mou bradu (snad proto, že byla tak vystrčená kupředu?), úder, který vás vypne, a žádné gesto pomoci. Jen napořád prázdný displej a bolest na hrudi.  


4 názory

Max Hutar
06. 10. 2010
Dát tip
Ach Miku, holky se nebijou... dávaj totiž strašně moc podpásovek. Drž se.

pampelin
04. 10. 2010
Dát tip
Jsem zvědav na pokračování Všechno má vlečku, doba i vztah *

Movsar
04. 10. 2010
Dát tip
díky, za zastavení a tu ruku, která je ještě i teď dobrá. p.s.: neztratila...

Zbora
04. 10. 2010
Dát tip
No, zase je lepší, když to takhle skončilo hned a ne po deseti letech a třech dětech ;). A třeba jenom ztratila mobil... Tu metaforu zápasu jsi tady slušně využil.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru