Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co je pečínka z uloveného zajíce?

21. 11. 2001
5
0
2298
Autor
ARC

Co je pečínka z uloveného zajíce ?

1991

 

Co je pečínka z uloveného zajíce po třídenním lovu ve skalách mých hor?

 

Přichází za mnou poutník moudrost hledající. Děkuji mu za přinesené víno, neboť zde na horách nerodí se. Prý slyšel o tajných knihách moudrých, jež zde prý přechovávám. Je chladno v horách mých, proto do kamen přikládám, poutníka kryji kožkami zaječími a do noci odcházím..

 

Zalévám tam kedluben, zvláštní to odrůdu podobající se knize otevřené. Na jejích stránkách písmeny vyrůstají, v nichž obsažena veškerá LIDSKÁ moudrost světa. Čísti neumím, leč zalévám.

 

Chodí na ně totiž zajíci diví, jediní obyvatelé hor mých.. Jakmile zajíc takový kedluben pozře, pomate se a prchá do hor zpět zas. Vyhladovělé zešílevší zajíce pak po třech dnech lovím a pečínku chutnou z nich hotovím si....

 

Ráno ptá se zas mě poutník na knihy moudré.. Dělám, že němý jsem i hluchý, naznačuje mu, by sečkal. Po dnech několika vyhladoví poutník můj, i ukážu prstem chromým na jeho přikrývku a druhým do hor. Pochopí a na lov vyrazí mudřec ten.

 

Hledáním moudrosti zesláblý, mých hor neznalý zajíce nenachází, nýbrž bobky jen oněch jediných čtenářů, jichž tu plno. Konečně přehladov nají se, zešílí a do propasti padá.....

 

Já mrtvé pak poutníky sbírám a na topení suším, neboť kromě kedluben v horách mých ničeho neroste nic...


*

Pája
23. 11. 2001
Dát tip
**************

horák
21. 11. 2001
Dát tip
Je to hodně jiné, nž to co jsem zde zatím viděl. Musím si to vytisknout a přečíst si to v klidu. Jdu se pídit po jiných tvých věcech a prozatím tipuji.

Print
19. 11. 2001
Dát tip
***!!!!

Vaca
18. 11. 2001
Dát tip
***!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru