Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Houby si nás najdou

11. 10. 2010
3
5
1079
Autor
Minda

Včera jsem psal o sbírání hub, o tom, jaký je to rituál, jak nás propojuje s Původem atd. A dnes jdeme lesem a opět hledáme houby. A mě napadne, že třeba ony hledají nás, že hřibovité houby mají zřejmě výborný marketing, že jsou tak žádané. Že taková houba jistě chce být sebrána, nalezena, chce něco zažít, než aby jen shnila na svém místě.

Takto jsem uvažoval a pro sebe jsem se smál, když tu jsem nedaleko spatřil slunnou světlinu. A cestou k ní mě napadlo: vždyť je to jako s bohem, který nás hledá, zatímco si myslíme, že my hledáme jeho. A jak nás hledá, a jak a kde nás nachází? A jak to poznáváme ?

Asi nás hledá a nachází ve skutcích, v různých myšlenkách a činech. „A my jej takto vlastně sami tvoříme či dotváříme, protože on žije a rozrůstá se, poznává se a je skrze nás stvořené“ říkám to H., která si ke mně sedla a já jí začal říkat o své myšlence.


5 názorů

Movsar
12. 10. 2010
Dát tip
kdybys nepoužil ženský rod, myslel bych si, žes to řekl heideggerovi v todtnauberském lese. pěkný postřeh. t

Sebastiana
12. 10. 2010
Dát tip
Asi to tak je, zajímavá úvaha.

Metta
12. 10. 2010
Dát tip
H ale není Houba?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru