Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Věčný spánek

02. 11. 2010
6
6
1817
Autor
Richard Hrob

Zase cítím jak smrt bere mne za ruku

jak hrdlička na hrobem zpívá mi vrkuků.

Uléhám do hrobu, tak jak bych šel spát

nebojím se, proč spánku se mám bát.

 

Neznám nikoho, kdo ze spánku má strach

nebojí se dělník, papež ani ten zlý vrah.

Nebojím se ani já, v klidu lehám na stranu

proč bych se bál,já už nikdy totiš nevstanu. 


6 názorů

MishaX
30. 01. 2015
Dát tip

... :-)


Benetka
06. 03. 2013
Dát tip
Kdyby to Taubla nenapsal/a,tak by mi ani nedošlo,že hrdlička skutečně dělá cukrů,hihi,ale to je jen detail...Jinak mě napadla ještě taková varianta JAK KUKAČKA ZA HROBEM ZPÍVÁ MI KUKU... :-) Líbí,a navrhuji na TIP,ostatně jako všechna ostatní Vaše dílka co jsem zatím měl možnost přečíst.

Shelma
02. 11. 2010
Dát tip
Není nad to, když je z tvorby vidět, že má autor rád svou práci :-). Že se nebojíš, to Ti věřím, kdo má hřbitov za své pracoviště, ten musí mít pro strach uděláno. Jak jsem dočetla poslední verš, přestala jsem se bát i já ;-)

Ahoj,děkuji ti za tip, a jsem rád, že se ti básnička líbí. Ano dneska je to skutečně aktuální téma, ale mám k němu vztah i jiný, díky své profesi. Nezlobím se, a některých drobností jsem si vědom.

Taubla
02. 11. 2010
Dát tip
Nejdřív tě musím pochválit. Zaujalo a dnes je téma aktuální. Má to emoce. Líbí se mi to. Naokraj jen pár drobnustek. Existuje i fóbie ze spánku, dotyčný má právě strach ze smrti, že usnu a už se neprobití. A pak hrdličky nedělají vrků, ale cukrů... ;-) To bylo trošku odlehčení od tak vážného tématu. Snad se nezlobíš. Posílám tip, líbilo se mi.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru