Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cyklistický cestopis: Jízda '97

22. 11. 2001
0
0
1943
Autor
RadeX

Jak jsme začínali s cykloturistikou. První velký týdenní "hurá" výlet v roce 1997. Úvod k vyprávění je přímo zde, kompletní "dílo" (nebo spíš "nadělení" ;-)) na samostatných www stránkách i s fotama. 3 chlapi, 3 kola, 713 km a spousta zážitků...

Akce JÍZDA 97


Já, Honza a Bob - to jsou členové tříčlenné kolární výpravy, jenž se rozhodla v létě 1997 vyrazit "na západ" vstříc dobrodružstvím, zvouce tuto velkoakci honosným krycím názvem JÍZDA 97.

Tak kdy to vlastně začalo?

V původních plánech figuroval datum 19.7.1997. Kvůli deštivému počasí však došlo k posunu o týden. Bylo přitom domluveno, že se sejdeme ještě o den dříve u Honzy a přespíme tam, abychom mohli v sobotu ráno pěkně společně odstartovat. Pokud jste se po všech těchto složitých matematických úpravách dopracovali k datumu někde kolem 25.7.1997, jste velmi šikovní a vezměte si za odměnu ze svého šuplíku bombón.

Co najdete v baťůžku?

Nabáglované kolo jsem měl přichystáno už od čtvrtka, protože nerad dělám věci na poslední chvíli. V pečlivě sestaveném a několikrát prověřovaném seznamu figurovali tyto věci (napsáno v originálním pořadí a znění):

Karimatka, igelity, provázky, spacák, oblečení (něco s dlouhým rukávem, civilní kalhoty, polární ponožky, šusťákovka, trika, atd.), konzervy, polévky sáčkovky, tatranky atd., pečivo, ešus, bagr, otvírák konz., plecháček, horší utěrka, vařič (H), benzín (H), foťák (H), mapa (H), sekyrka (R), nářadí na kolo (R), mazivo (R), hadýrka (R), lepení (R), kleštičky (R), náhradní duše, pumpa (B), šlaušky (H), doklady, peníze, klíče+zámek, ručník, zubní potřeby, mýdlo, hřeben, toal.papír, 2x flaška+voda , čaj (R), zaháněč trudomyslnosti (B), antikomárovač (R), opalovací krém, zápalky, brýle, psací potřeby, adresy kámošů, plavky, kapesníky, skvělou náladu, tašku igelitovou, šitíčko (R)

 

Pozn.: Tento seznam byl sestaven společně a věci následovány písmenem v závorce označují, že daný předmět zajišťuje (a tedy i veze) jen a pouze jeden člen naší výpravy, tj. (H)onza, (R)adek nebo (B)ob.

 

Podle pořadí věcí lehce poznáte, že prvotní jsou zájmy jako vyspat se, obléct se, najíst se. Teprve pak přichází na řadu např. mapa, která asi není až tak důležitá, nebo věci na opravu kola (třeba se nic nestane), atd. Mimochodem, tento seznam se plně osvědčil a můžete ho zdarma sami použít při plánování vlastních výjezdů.

Jedeme!

Celá trasa nebyla předem detailně plánována, prodiskutovali jsme pouze místa, která bychom chtěli navštívit. Kudy jsme jeli a co jsme při tom zažili najdete právě tady.... (viz. následující odkaz)

 

Jízda '97

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru