Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MÁ PÍSMÁK T*LENT?

05. 11. 2010
5
253
11002
Autor
aleš-novák

tvůrci nové písmácké soutěže "vtipně" použili známých žijících postav ke glosování

soutěžních děl. Zdá se to někomu, kromě organizátorů samotných, vtipné?  A proč?

Není to v rozporu s písmáckými pravidly (viz Uživateli je zakázáno registrovat takové

přezdívky, které by bylo možné zaměnit s již existujícími přezdívkami)?

Ano, Zdeněk Svěrák není jen přezdívka...nicméně náhodný kolemjdoucí by mohl nabýt mylného

dojmu, že Halina, Ozzák nebo nedejbože Agáta sem skutečně chodí...


253 názorů

Janina6
12. 11. 2010
Dát tip
Já tu též dlouho nebyla, ale teď jsem teda koukla, co přibylo... a nebudu radši řikat co... :-) No, hlavně ať soutěž jede, já už pár soutěžních dílek přečetla a okomentovala a úplně špatné to nebylo.

Toscana
12. 11. 2010
Dát tip
Janina6 - byla to jen reakce na to, že mi odtud naskákalo asi 15 avi - tak jsem to vzala taky šmahem, když už jsem tu byla... Ne, nenudím se ani málo, taky proto jsem tu byla dnes až po týdnu pauzy... Octopus Syd - dtto

Janina6
12. 11. 2010
Dát tip
Toscano, to jsi nás vážně tímhle avi obeslala všechny? Chtělas něco, nebo se jen nudíš? :-)

..toscano..já už tu diskusi dávno nečetla a ani se mi nechce..už to šlo..:)) ..dnes je na programu další diskuse..:))

Toscana
12. 11. 2010
Dát tip
ŠEPOTE, mi už to snad ani jako sranda nepřipadá... :o/

--no co..sranda musí být...))))))

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
avi vracím v ještě lepším stavu, než jsem ho obdržel

Toscana
12. 11. 2010
Dát tip
Ježiš, vy se teda všichni musíte nudit... :o))))))

času máme všichni stejně, jde jen o jeho organizaci :o)

Lakrov
11. 11. 2010
Dát tip
Pro ty, již mě avizovali: Po přečtení avizujících komentářů souhlasím se zastánci neutrálního názoru, tj. neobdivuji leč nezatracuji. A po přečtení ostatních komentářů žasnu nad tím, kolik má někdo času. Děkuji za avízo.

no jo, no...ať se vám to daří :o)

co naděláš, aleši, charakteři jako ty to maj na světě mezi náma ostatníma těžký.. a na první pokus sem četla: na vzneŠené argumenty věČně reaguji což mi tak ňák sedlo líp :o) asi sem vážně měla teda kleknout a prosit

Tvář co vypadá jako prdel! :D Mně to furt nedává smysl. Kdyby to byla jen organizace... Ale ty máš snad nějaký dar, že vidíš samý porušení pravidel nebo nedodržení zadání u toho a onoho? KRCYHLE měla to štěstí, že neměla v zádech aleše.

vy jste vyhlásili novou soutěž, já jsem na to téma otevřel diskusi. Když na vznesené argumenty věcně reaguji, následuje ironická poznámka. Nastavuji tedy ještě druhou tvář...

aleši, a kleknout si a pěkně poprosit sem taky mohla, že? o něco co sis od nás "půjčil".. a s těma termínama.. prostě byla jednou týdně soutěž typu KOULE a protože mám občas záchvaty zdravého uvažování, připadalo mi že to Písmáku stačí - nemyslím že by se někomu chtělo soutěžit skoro celej týden v kuse.. furt pryč a tímto si myslím sem už vyčerpala vše co ve mně vězelo ohledně daného problému, tož tak :o)

:)

malík urvi :o)

"prosíme všechny odpůrce soutěže, aby kolem ní vytvořili co největší haló, máme to rádi a potřebujeme to" ...tak si nestěžuj , Marvine :o)

moorgaan
07. 11. 2010
Dát tip
Dero, LaMoute, Syd, StvN..vlastne proti tomu projektu nic nemaji !.. tak co se tu resi?..jsou ADMINI?.. jsou!! ...tak je na nich, zda ANO ci NE...respektoval bych svobodu vyhlasovani ruznych soutezi, je na kazdem z nas, kdo a jak se jich zucasni - pokud proti tomu nema nic ADMINISTRACE, pak je to demokraticke a tim padem i spravne!... ..me toto vubec neoslovilo, nelibi se mne to a tak se nezucastnuji..to je vse!.. ...mel jsme rad K.O.U.L.I - byla neco co bylo nekopirovane, mela zabavnou a vtipnou formu bez radoby komickejch "ksichtu"- mela jednoduchy rad, celke spravedlivej bez velkych zasahu porot atd atd..neni treba vysvetlovat, proc se to libilo mne!- treba se to jinem nelibilo... ..ale na Alesovu otazku?.. ad1/ mne to vtipne nepripada, ale to neznamena, ze to neni vtipne, ja nejsem ten, kdo rozhoduje o tom co je a neni vtipne!- tudiz, asi psatne polozena otazka! ad2/ Pismacka pravidla se daji vysvetlovat ruzne - tudiz muze byt i ruzny vyklad - paklize dle pravidel je ze strany ROZHODCU vse v poradku, pak to neni v rozporu s pravidly!

Shelma
07. 11. 2010
Dát tip
Nehanob dila druhych lidi, snizujes tim uroven nejen svou, ale i celeho literarniho serveru. Kazde dilo tu ma sve ctenare, neni to o poctu, ale chuti neco tvorit a neco sdelit. V dnesni dobe je to celkem vzacna vec, na to bychom meli myslet predevsim.

a pokud jde o kolizi koule/krychle, tak koule vycházela vždy v úterý. Krychle po prázdninách 5.9.(neděle),23.9.(čtvrtek), 30.9.(čtvrtek) a 18.10.(pondělí). úterky byly volné pro kouli :o)

když jsem 5.9. vyhlašoval krychli slovy " prázdniny v háji a K.O.U.L.E. pořád nikde... že by všichni koukali na Talentmánii, aby se inspirovali?", netušil jsem jak blízko jsem pravdě :o)

a jo tak...:o) ...a co třeba poslat nějaký vzkaz, ať už tu krychli nechám, že bude koule? :o)

koník kerýho to zajímá je jen jeden - a myslím že to víš a takže co není televizní se krást može?! to je ten princip? a víš proč se KOULE už nerozjela? protože ty si po prázdninách neskončil.. a nač mít dvě stejný soutěže prakticky ve stejnou dobu..

koníku, krychle byla původně kratochvilná zábava na prázdniny, než se vzpamatuje KOULE. Nepoužíval jsem tam žádnou televizní nápodobu, pokud tedy má jít o princip. Kdo mohl vědět,že KOULE se už nevzpamatuje... avi všem koníkům :o)

:)))))))))))))))))))))))díky za zpestření pracovní neděle...)))))))))

:)))))))))))))))))azurku...)))))))))))díky...)))))

azur
07. 11. 2010
Dát tip
shelma: sepot píse ve srovnání s tebou tak dobře, že se to srovnat ani nedá. aha.

já jen k alešově poznámce jak se mu nelíbí kopírování soutěží - myslíš to opravdu vážně? takže se doufám stydíš za svou krychli!?! nebo ti de o něco jinýho než princip? jinak teda se vyjadřovat nebudu, páč víte, kam patřím.. ale! nevíte kdo su! :o)

baaba
07. 11. 2010
Dát tip
...tak.tak, aleš stvořil největší blbůstku (dílo + komenty) jakou jsem u něj kdy viděl a za to o b r o v s k ý TÉ!*** :O)

octopus..:)))))))))) ..můžeš mi citovat inkriminovaný idiotismus?

..ale to víš šelmičko..já se z toho aspoň vyspím..:)

Shelma
07. 11. 2010
Dát tip
Běž se raději vyspat Šeptando, obě víme z čeho :-) Brou Tě Kůrko

..octopus..stupidita je záměrná..ovšem kdo nechce nepocdhopí..:)

..raději okorála kůrka než sametový povlak snoubícící se růžemvzícím povlakem prostřídáným rubínem .--ba diamanem..a kvetoucím leknínem na sametu perlové noci..:))

snake_01
07. 11. 2010
Dát tip
To se nám to ale rozohnilo, a jak to začínalo nevinně... :o)

Shelma
07. 11. 2010
Dát tip
Trhni si Šeptálku, elitu v korunách stromů mám na háku, nicméně máš recht, Tvé okoralé stromové kůrce by nějaká réva sedla :-)

..SCHELMO!!!!!!..nezklamala jsi mě! ..fakt miluju tydle mentorský typy! ..tvá tvorba mluví za tebe..zapmněla jsi tady přidat nějakou ozdůbku.pnoucí révu..nebo tak něco..

tak jo, ještě jednou jsem změnil kategorii :o)

SOUTĚŽ BUDE!

Shelma
07. 11. 2010
Dát tip
Čtete to vůbec po sobě? Mám pocit že ne, kdyby ano, museli byste si nadat do ...slušně řečeno furiantů. Místo napadání a rádoby megafórů byste si měli dát čaj na uklidnění a začít tvořit. Protože tvorba může potěšit nás všechny, tyhle žvásty pouze elitu "vyvolených". Na podobné blbiny a srandičky je tu sekce Blbůstky.

..tak si čtu a je mi krapet smutno..jak by řekla Brackenringe..copak nesereme všichni stejné hovno??????? ..asi ne! ..NĚKTEŘÍ PROSTĚ SEROU DIAMANTY!!!!!!! ..omlouvám se za to.že jsem tak vulgární..

Ale že ses nasrala, Agátko, když dnes mamku vyřadili z tanečků? Tak buď skromná, budiž ti to výstrahou a hezky objektivně porotcuj !

a co kdyby sme pro jistotu smazali tebe bigu, jen tak, kdyby si náhodou zatím nějakým neprokázaným způsobem, ohrožoval písmák :D já si třeba myslím, že by se možná našel nějakej zákon, podle kterýho tady nabádaš k nepravostem, jako třeba k mazání neškodnejch soutěží, což by pak bylo na Dasse :D Smažme Biga! :D

Rozumí někdo tomu co ta blábola říká?

podepsal bych Derův komentář v 22:36:27. Hodně se mi nelíbilo už písmácké Superstar. Soutěž se tu dá vyhlásit i docela normálně, bez televizní reklamy. Všichni už tu řekli co chtěli, tak myslím, že je na čase diskusi ukončit. Zavírám v 23:00

LaMouette
06. 11. 2010
Dát tip
Kostko.. vsak taky tech komentu ke vsemu .. co Te otravuje je vsude neuriekom..:-) ze Ti to tedy va.. dyz to delaj wostatni.. difny.

Dero, koho zajímá co tě otravuje jako uživatele. Mě toho taky spoustu otravuje. Soutěž je tu pro ty, který neotravuje, nikdo tě nenutí si to číst a nechat se otravovat, vážně, nevim jestli si tu možnost zvážil, ale vůbec se o nás nemusíš zajímat. Nebudeme tě žalovat za to že si nás nevšímáš, slibujeme, viď márve.

LaMouette
06. 11. 2010
Dát tip
Jurasku.. rozhodne.. nekolik souprav.. a wokamzitej wodjezd..:-)

bigu, neustále tu strašíš jak je jiná doba, ale neupřesňuješ jaká, nežiješ ty náhodou někdy v roce 2060 nebo tak? Nechceš si jít hajnout, už toho na tebe byla dneska moc, viď? :D:D:D

Dero
06. 11. 2010
Dát tip
Já jsem napsal, že ten projekt budu z pozice admina přímo bránit. A myslím to vážně. Ale coby normálnímu uživateli se mi nelíbí. Otravují mě fotky v komentech, otravuje mě provedení, rétorika a v poslední řadě i předloha. To je můj soukromý názor založený na emocích. Ovšem svá rozhodnutí se snažím na emocích nezakládat. Je nyní vše jasnější?

LaMouette
06. 11. 2010
Dát tip
Marve.. to budete je i na me? Pac esliva jo.. tak sem si nigde nevsimla.. ze bysem netso podobnyho rekla. A co s tim ma co delat StyvN?.. nebo nechapu.. proc zminujes zrovna jeho.. rekl tu svuj nazor.. stejne jako ostatni.. a Ty ocenis jen jeho.. a ostatnich ne?.. neni to treba prave proto.. ze ty nazory byly jiny?

Já nevim, ale třeba takovej kalendář míši a rýši je to samý, taky se tam často vydávaj za známý osobnosti a na internetu se to vesele vysílá, já myslim bigu, že ti docházej argumenty a tak plácáš :D:D:D

Dero
06. 11. 2010
Dát tip
Marvine, doufám, že se jednou dočkám toho, že budeš nejen registrovat cizí názory, ale také chápat, že za každým solidně formulovaným názorem je něco, nad čím by ses mohl opravdu zamyslet místo apriorního odmítání a bagatelizování. A mohl bys mi, prosím, vysvětlit, co konkrétně považuješ za buzeraci? Nejsem si jistý, jestli mluvíš o mém chování, nebo o něčem jiném.

:o)))))

LaMouette
06. 11. 2010
Dát tip
Marve.. proc se tak stetis?.. proste tu nekeri projevili pouze wobavu.. by s tim nebyly problemy.. Nigdo nema nic proti soutezeni a zabave.. ale dyz rekne proste jiny nazor.. nez mas Ty.. tak to wokamzite.. mam ten pocit.. povazujes za utok na Tebe.. resp. na Vas. Je zvlasni.. kolik krytyky wod Vas museli snest jini autori.. a dyz se proti Vam wohradili.. ze se jim Vase krytyka nelibi.. tak sklidili akurat to.. ze nejsou schopni zadnou krytyku unest..atd atd. Zkusil ses nad tim zamyslet treba tak.. ze by nekdo z tech druhych.. mohl mit taky pravdu? (tim nerikam, ze pravdu ma).. le jen.. ochotu a vstricnost.. se nad tim skutecne zamyslet? Mi prijde ze mots ne no..

TAK A ZAŽALUJTE JE :D

Marvine, popadám se už dva dny smíchy za břicho, kdykoli otevřu tuhle debatu :o))))) nechceš se s nikým bavit, tak proč se s námi teda bavíš? :D

že se s nima furt bavíš márve, dyť sou to šašouři

LaMouette
06. 11. 2010
Dát tip
VT Marvin.. tedkonc si me vazne pobavil... jen s nim jedinym.. ses ochotnej se bavit..:-) a dokonce celych par minut.. Ses si fakt jistej.. ze je toho hodnej?.. ;-)

nic neznehodnocuju, stejně jako se autoři (v prologu své soutěže) naváželi do konkurenčních projektů, já se navážím do jejich :o)

Dero
06. 11. 2010
Dát tip
Marvine: Tu možnost připouštím - když to přeženeme, tak každý může žalovat kohokoli za cokoli, to už tu bylo řečeno. Ale mluvit o nelegálnosti je krapet přehnané. Asi jako bys řekl, že je nelegání, když řeknu, že jsi blbec... :) A to je, přinej si, naprosto běžné a řekl bych, a jistě budeš souhlasit, legální. Ale můžeš mě za to žalovat. Zatím jsem to ale neřekl. To přirovnání je úplně mimo. Nadto, nikdo tu přesně neví, na koho by padla odpovědnost a spíše by to bylo na orgy, že. Já doufám, že odpovědnost by padla na orgy, ale o tom jsem vůbec nehovořil. Říkám, že žaloba by byla podána na majitele, protože on poskytuje publikační prostor. A hovořil jsem o jen a pouze o tom, že může být nevděčné této pohostinnosti bezmyšlenkovitě zneužívat. Uvědomte si, že dassler provozem písmáka NIC nezískává, pouze ztrácí. A mnoho lidí zde mu ještě k tomu háže klacky pod nohy. Mimochodem, nevidíš jako problém, že v kategorii pro děti je řada nevhodných textů? To je situace dlouhodobá a tudíž by mohla být nebezpečná... Neodkláněj se od tématu.

papouch
06. 11. 2010
Dát tip
Dero na Hrad, marvin do Bohnic.

Dero
06. 11. 2010
Dát tip
Raguji na otázky položené v diskusi. Vtipné mi to nepřijde, ale to není podstatné. Proti Písmáckým pravidlům to není. Mrzí mne ovšem, že si organizátoři soutěže ani nepřipustí možnost, že by na názoru aleše nebo třeba Big George bylo něco pravdivého. Ono totiž je. Orgům: Domníváte se, že na vašem počínání není nic nelegálního. S tím bych ze svého laického pohledu souhlasil. Ale to není, při vší úctě k zákonu, v tomto případě důležité. Měli byste si připustit, že možnost nějakého soudního sporu, která v konečném důsledku nepadne na vaši hlavu, nýbrž hlavu majitele (opravdu, věřte tomu), není nulová ani limitně se blížící nule. Nevím, nakolik je vůlí dasslera zaštiťovat takové chování, které může vést k soudním tahanicím s jeho osobou. Určitě vím jenom to, že na něco takového nemá čas. Jste zde hosty a měli byste projevit jistou ohleduplnost. Alespoň v tom směru, že když někdo vyjádří relevantní pochybnosti nad možnými důsledky vašeho jednání, že se nad jeho argumentem zamyslíte v širší perspektivě. Já osobně možnost existence takového projektu budu bránit a nehodlám proti PMT nikterak zasahovat. Ačkoli se mi fotky v kritikách také extrémně nelíbí a přimlouval bych se, aby byly tyto identity používány pouze pod díly zařazenými do soutěže.

Tragicus
06. 11. 2010
Dát tip
Miluji Agatu i raju, jestli je to jedna a taz osoba, tak je to alespon jednodussi.

StvN
06. 11. 2010
Dát tip
BG - to je totiž hlavní problém žalobce, že směšuje filmové postavy a reálné osoby, za to já nemohu.

azure, ty riskuješ leda prd, tak co se staráš

azur
06. 11. 2010
Dát tip
thalina: si napsala - ...obzvlášť pokud se "majitelům nicků" podaří zachovat jisté dekorum a věrně kopírovat okoukané vystupování a chování (včetně mluvy a s tím souvisejících záležitostí)oněch celebrit. Ona to neni žádná sranda někoho napodobovat a nedat se strhnout vlastní jedinečností... dodávam, že tady se napodobení nedaří podle mne, čili nevim, proč pro něco nevtipného rizkovat trable.

Vyřídím

Toscana
06. 11. 2010
Dát tip
VT Marvin - pokud se stáří vztekne, je to jeho chyba, už by mělo mít rozum... :o)) PÍSMÁK MÁ TALENT - je mi veskrze ukradené co si kdo myslí a kam se cítí být zahrnut (spíš to vypadá tak, žě někteří by potřebovali být zahrnuti hlínou)...

StvN
06. 11. 2010
Dát tip
Uživatelé si dost často dávají přezdívky podle literárních nebo filmových postav, nikdy se to neřešilo, tak proč teď? Chování nicků se pak řídí pravidly.

Fouraix
06. 11. 2010
Dát tip
ale alešku.. ale aleute. někteří lidé se s těmi problémy snad rodí:)

udivuje mě bystrost mnohých tady, ale Norsko vede :o)

Fëanor
06. 11. 2010
Dát tip
Popřál bych Ti ze srdce rád dobré chuti, ale jesliže jsi si ten salát přivezl včera z Bavoří, tak musel strávit nemálo hodin nejspíš někde v autě (místo v lednici). A je-li tedy již od včera, tak bych asi měl přát spíš "dobrý chinin" proti horečce a spoustu aktivního uhlí k tomu... ;)

Fëanor
06. 11. 2010
Dát tip
Máš samozřejmě pravdu, Janino6, soudit by se mohly. Ale to může každý řádný občan, který má zrovna dost peněz na podání žaloby. A je-li i dost gramotný na to, aby jí dokázal sepsat aspoň tak, že soud pochopí, koho chce žalovat, bude se slavit, protože nejspíš bude i první stání. Kdybychom se měli bát tohoto, žili bychom ve strachu pořád. Takže se bojme spíš těch soudů, které by dotyční nad námi mohli třeba i vyhrát. A to bývá dost účinný filtr. Většina z nás se do předem jasně prohraného sporu nepouští a nakonec za celý svůj život dá k soudu tak maximálně párkrát manželku/manžela při rozvodu a dost. ;) Jiná věc je, že osoba s chechtákama, je-li navíc dostatečně vymaštěná, může způsobit problémy spojené s častým docházením do soudních budov, i když nemá moc šanci vyhrát. Ale takový je holt už život. -- BG, to, že se diskuse vždycky zvrhne, je typické nejen tady na písmáku, ale u všech internetových diskusí, a je dost dobře jasné, proč to ani nemůže být jinak. Máme to prostě v povaze. Ale jestli tady začneme řešit ještě tenhle evergreen, tak se už Alešovi fakt protočej panenky... ;) Jsi-li dostatečně škodolibý, tak: do toho! ;D

Nestačím se divit...

Co už bych asi tak měl říct, když jsem použil co nejpolopatičtější formu a ty furt nic? To je jak mluvit do dubu.

:D :D

Márvine, tobě něco vysvětlit, to je nadlidský úkol...

Norsko 1
06. 11. 2010
Dát tip
hanychovou mluví martinez, to jisté

Mimochodem toscano, někteří členové poroty budou určitě potěšeni, že je zahrnuješ do "ať se mládí vydovádí" :D:D:D

Tak si v klidu naříkej, a nech na ostatních ať si sami vyberou zde se tím budou chtít bavit, nebo naříkat. Díky.

Ano, je to skutečně spíš k nářku :)))))

My naříkali že se snažíme být vtipní

Protože je zábavné sledovat to hemžení a snahu. Jinými slovy, abys to pochopil i ty - je to srandovní, ale tak nějak jiným způsobem, než to patrně autoři zamýšleli. Asi jako když člověk sleduje extra špatnou komedii a baví se ne "komickými" scénami, ale tím, jak je to celé zvrzané.

Vtipné to není. Ty fotky jsou dokonce velice otravné, zejména když se zmiňovaní rozežvaní mezi sebou. Nicméně právní velepřípad bych z toho nedělal. Nutno si uvědomit, že lidem z "šoubyznysu" velice pravděpodobně nějaký Písmák nestojí ani za zvednutí ze židle. Tedy pokud o jeho existenci vůbec tuší (o čemž by se dalo s úspěchem pochybovat).

Janina6
06. 11. 2010
Dát tip
Obávám se, že kdyby ty "zneužité celebrity" chtěly, soudit by se mohly. Doufám, že mají dost jiných starostí! Jinak já obecně fandím každé snaze něco tady na Písmáku zorganizovat nad běžný lehce ospalý provoz. Tahle soutěž mě příliš nebere, nejspíš proto, že jsem holt už starší ročník, ale to ještě neznamená, že musí být špatná. Ti, co se do ní přihlásí, se určitě budou bavit dobře.

Norsko 1
06. 11. 2010
Dát tip
Soud proběhl, obvinění ať jdou odpykat své tresty

Toscana
06. 11. 2010
Dát tip
Já to taky nechápu, co v tom kdo může shledávat zábavného, asi to je cosi typu "ať se mládí vydovádí"... :o)))

.díky..díky za pobavení...)))))))))))))))))

papouch
05. 11. 2010
Dát tip
c) je správně

naše Míša mívala koníků spousty, ale lošadě teda ne. To už je i na mě moc.

nudíte-li se, pořiďte si medvídka mývala a mořský koníky nechte na pokoji!!! :oD

oooh, i love it, i want it, oooh oooh!

Zdeněk Svěrač se musí královsky bavit.

Tak to tu pořádně rozšoupneme! HEJ MISTR DÍDŽEJ!

no jednou to muselo přijít.. tak už su ta celebrita taky..

jsem z těch koní jelen

A co konik s krátkým i

mořské a mrožské koníky by mohl on-line rozsoudit Octopus, ne?

Co se to tu děje?

jasně, my koníci se navzájem zažalujeme, aby se zjistilo, jak to vlastně je.

těša
05. 11. 2010
Dát tip
/nejsem Big George, pro ty, kterým to nedošlo/ +avi

těša
05. 11. 2010
Dát tip
bych se domníval, že ze sebe svěrák dělá nesvěráka, který dělá svěráka, aby pak mohl žalovat dasslera. a dělá to jenom kvůli tomu, abych mohl zjistit, že dassler zodpovědný není. Váš Big George

a já zažaluju mořskýho konika, páč to nejsu absolutně já!!!

Fëanor
05. 11. 2010
Dát tip
Omyl, BG, bič se dá z hovna leda uplést, rozhodně ne vydojit... ;) Logo (jako TM) povede fakt leda ke zkoumání majetkového obohacení. V tom našem případě se frajírek rychle vyklidnil a bylo po ptákách. A pokud jde o ochranu osobnosti, ta se v našem právním systému uplatňuje nepřímo úměrně tomu, jak je dotčená osoba veřejně známa. Tj. moje, Tvoje a ostatních tady je prakticky nedotknutelná -- nikde se neproducírujeme, tak se o nás nemá kdo co otírat --, zatímco politici*, herci, hvězdičky, Leoš Mareš a podobní si musí zvykat, že tohoto institutu prakticky vůbec nepožívají. To je cena za slávu. *) S výjimkou hlavy státu, tam jde "o důstojnost nás všech", a hlavně pak paní ex-prezidentové. To je hrozná, teď už to snad můžu říct, [no radši ještě ne]... ;)

však to poklidně plyne :o)

tak my se teda zamyslíme a zvážíme to a tak. jo?

nejde o právnická rizika, ale o elementární písmácké mechanismy.

snake_01
05. 11. 2010
Dát tip
Taky myslím, že to není příliš nebezpečné, ale jistou míru provokace, která by mohla nejednu tupou hlavu dovést třeba i k podání trestního oznámení ano...

Zbora
05. 11. 2010
Dát tip
Osobně bych z toho nedělal ságu.

Fëanor
05. 11. 2010
Dát tip
No, deviane, tak trochu proto jsem se do toho právě vmísil. Jestli má někdo fakt strach, tak ať se zeptá právníka. Tyhle pindy tady nejsou na nic. Ale nepřeceňoval bych nezájem okolí, na druhou stranu. Nemůžeš počítat s rozumným nadhledem u lidí, kteří mají v hlavě vymetýno jako třeba AH. ;) Jednou jsme pořádali dobročinnou akci a požádali o vystoupení pár šermířů z jisté historické skupiny. Netušili jsme (a oni nám to neřekli, protože se o tom do okamžiku jejich uvedení na scénu nemluvilo), že už s tou skupinou nespolupracují. Přesto se našel blbeček, kterej k nám potom přišel a vyhrožoval soudem na ochranu dobrého jména, osobnosti, pravidelné stolice a kdoví čeho ještě. Tehdy jsem se o tom bavil s právníkem, kterej se jenom zeptal, kolik jsme na tý dobročinnosti vydělali, a když jsem mu řekl, že nic, tak mne ubezpečil, že to nic je tak právě to, o co se musím třást strachy. ;)

taky myslím..že jsme všem šumák a je to jen mnoho povyku pro nic..:)

devian
05. 11. 2010
Dát tip
právní analýzu :)) takhle mekvat na supervážný úrovni o jedný hi-hi soutěži ? už si konečně uvědomte, že tam venku nikoho nezajímáme

Fëanore, to je slušný rozbor - jen na to skládání se na analýzu kvůli někomu komu všeci nadávaj, na to by nikdo nepřistoupil - ale díky každopádně :o)

Fëanor
05. 11. 2010
Dát tip
Já se v tom zas tak nevyznám, ale dovolil bych si některé věci lehce uvést na pravou míru. (Předem, osobně nemám nic pro ani proti tomuto nápadu, je mi to jedno, ať se lidé baví jak chtějí. A z této pozice to za sebe vnímám tak, že co není zakázáno, je povoleno. Takže případné problémy, které by to mohlo přinést serveru, jsou jediná relevantní věc tady.) Copyright na to nikdo nemá. Toto právo je vázáno výlučně k autorské činnosti, ne k obchodní značce, nápadu či vynálezu. Mohou mít ochranou známku (trade mark), ale ta se váže na "Československo má talent", Písmák není Československo a sousloví "má talent" má obecný význam, takže ho nelze samostatně chránit. Problém by mohl nastat, pokud byla takto chráněna i grafická podoba (logo), a toto je příliš podobné. Ale v praxi bych se spíš obával toho, že kdyby někoho nakrásně napadlo si zaregistrovat TM na "Písmák má talent", tak teprve potom by to šlo účinně napadnout a registraci nenechat projít. Napadení "Písmák má talent" jakožto narušení ochranné známky původní soutěže je více než nejisté. Tady zase máme výhodu našeho právního řádu (oproti třeba zmiňované Americe), tady soudy a priori nechrání "imbecilního spotřebitele" před jeho vlastní neschopností myslet a nespálit si ruku o žehličku, protože na ní nebylo výslovně napsáno, že se má šahat jenom na držadlo. A patrně nejhorší, co by se Písmáku mohlo teoreticky stát, je to, že by byl odsouzen vydat veškerý peněžitý zisk, tímto počínáním získaný, právoplatnému držiteli ochranné známky. Takže bych zůstal v klidu. Zato patent na soutěže tohoto typu má ten "pan šikovnej" v Americe, kterej je vymyslel. A ten z toho titulu pobírá slušný peníze od všech Superstar-like soutěží po celým světě. Toho bych se teda bál víc. Ale zase je fakt, že by potom tato soutěž musela porušit některý konkrétní patentový nároky, tj. skutečně splňovat znaky, které jí řadí pod tento druh soutěží, protože nikdo nemůže mít (už dnes) patent na "soutěž" obecně. A myslím, že tohle tady se dost podstatně liší. Ale jestli máme strach, složme se Písmákovi na právní analýzu. To by bylo asi nejlepší, protože by to problém vyřešilo bez nutnosti o tom tady plkat své osobní názory, které nám žádný pocit bezpečí v tomto ohledu stejně nezajistí.

Petrusha
05. 11. 2010
Dát tip
je to právne fakt hodne na hrane vážení, stačí jedna Adéla, ktorá sa sem náhodou dostane a uvidí to ... a náhodou sa jej to nebude páčiť ... a nielen adéla jasné, ak vám budú chýbať k hádzaniu na mňa dlažobné kocky, mám doma vcelku slušnú kopu požičiam ... sú žulové

Běž si hrát s tim svym, ať ti neuhnije... :D

papouch
05. 11. 2010
Dát tip
sám jsi kašpar kdyby aspoň kašpar .. kašpárek

A co důkaz místo slibů? Nezastrašuj, kašpare.

papouch
05. 11. 2010
Dát tip
B_G má pravdu blbnete přes míru, vážení

Sorry, BG, ale ponech nám autorský práva a přečti si ten řádeček dole, díky. Vezmem to na sebe, dassler je nevinnej! Suďte nás, lidé hříšní!

Agáto, rád tě vidim, já umřu smíchy! :D No jo, aby už nebylo po soudu, než se to dassler dozví!!!

THALINA :D promiň, thali :)

BG... Je nás v týhle diskuzi víc, než si myslíš. Hele, sorry, ale já ti ty obavy moc nežeru. Dassler by byl z obliga, kdybys mu neposlal avízo, že... Ale on může bejt v klidu i tak, protože: 1) Písmák má talent není nikde registrováno. Ten model soutěže je jen přibližný a dokonce se liší. Název neobsahuje žádnou zemi. Nejde o televizní soutěž. Nijak z toho neprofitujeme. Atd. 2) Nijak nezastíráme, že si na celebrity pouze hrajeme, máme na to lidi, který jsou schopný. Třeba pan Svěrák tu určitě není nijak haněn. Čteš ty vůbec názory dalších lidí jako je tlanina nebo Shelma? Proč myslíš, že třeba karaoke je nepostihnutelný? Atd. Atd.

papouch
05. 11. 2010
Dát tip
Marvin se dívá do zrcadla.

Shelma: Díky za pochopení a toleranci.

A proč by to jako mělo bejt vtipný? Lidi si hrajou na kdeco, karikují kdeco a nutně nepotřebujou, aby to bylo vtipný. Je to prostě doprovod soutěže. Někdo to nechápe a jiný si prostě nerad hraje nebo se špatně naobědval (zase). Ti ostatní se pobaví.

papouch
05. 11. 2010
Dát tip
Vtipné mi to nepřipadá ani náhodou, je to spíš ubohé a trapné.

Shelma
05. 11. 2010
Dát tip
Účel světí prostředky :-). Dneska je mystifikace úplně všude, spousta lidí používá své přezdívky i v realném životě, ne jen v tom virtuálním... A pokud mají mystifikované nicky probudit soutěživost a jsou motivací pro tvorbu, tak proč ne. Osobně jsem nevěřila ani jednomu z těch vehlasnych nicku, ze jsou identicke s jejich majiteli ;-)... Timto se omlouvam panu Sverakovi, pokud je pravy :-)

Ozzáku, ještě jedna poznámka mimo téma a vyloučím tě z přepravy

hmm, to já jednou v pivu plavala a byla to málem moje smrt

ale včil si mě trochu znejistěl, Ozzáku - já slyšela že dyž máš žízeň, vypiješ cokoli.. a nekoukáš ani esi tam něco neplave!

milý snake, milý Víťo, naráží na další "neoprávněně" používaný nick :o)

ano, aleši, zrovna sme se v ústraní shodli jako kolektiv na tom, že ti oficiálně poděkujeme - vydrž!

snake_01
05. 11. 2010
Dát tip
melu melu kávu :o)

chtěli jste publicitu, ne? :o)

snake_01
05. 11. 2010
Dát tip
Ta diskuse není, myslím, zbytečná, aby se pak Pišta nedivil, až mu někdo přišije pokutu za porušení autorských práv, já se na něj sice klidně složím, ale v milionech neplavu :o)

ty jo.. vážně bomba aleši.. jistě, mne třeba taky napadlo co by ty 4 osobnosti na to.. ale na druhou stranu, jak říká Muamarek - vyhážem teda půlku písmáka?! a Adrianne a & - tu trapnost soutěže pořád nikde nevidím.. leda by ten kdo se o něco snaží, byl trapnej už z principu snažení se.. a to by zas byl celej slavnej Písmák a každej lidskej krok a kdy se mám stydět, to nech na mne prosím pěkně, díky předem :o)

..mi to příjde jako dobrá recese..nebuďte takoví suchaři..:)

Lakrov
05. 11. 2010
Dát tip
Užívat zprofanované názvy nebo používat přezdívky známých osobností mi vtipné nepřipadá. Když to ale určitou skupinu členů pobaví a nikoho neurazí, k soudu to nepoženu :-)

Křídlo
05. 11. 2010
Dát tip
ááále novák, zas to tak moc nežer ;)

Muamarek
05. 11. 2010
Dát tip
Tak pokud vím, hemží se to tu i tak Shawy, Goethy, Foucaulty, Fausty, tak proč ne Ozzáky, že jo? :-)) Mně to vtipný přijde, prostě sranda, vyblbnutí se, mno... Marek

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru