Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vracel jsem se takhle...

27. 01. 2002
0
0
979
Autor
cvrček

...povídačka...

Vracel jsem se takhle po nočním flámu domů a v tom jsem před sebou uviděl člověka. Šel mým směrem asi deset metrů přede mnou. Když jsem se chystal zabočit doprava, zabočil i on doprava, když jsem se chystal zabočit doleva, zabočil i on doleva. Šel stále přede mnou, blížili jsme se k mé ulici a on zamířil k mému vchodu, otevřel dveře, šel ke dveřím mého bytu, otevřel klíčem a vešel dovnitř. Mě si vůbec nevšiml. Šel se umýt, vlezl do mého pyžama a lehl si do mé postele. Celou noc jsem seděl u svého lůžka a pozoroval jsem, co se bude dít dál. Jeho drzost mě asi trošku fascinovala. Spal. Ráno se probudil, šel se umýt, pojedl a chystal se do školy. Do mé školy. Jeho život byl strašně monotónní, nudný koloběh stejných událostí. Co mě však dopalovalo byla drzost s jako používal moje věci, můj byt a mě si ani nevšimnul, jako bych snad ani nebyl. Když se jednou ráno chystal vyrazit do školy, postavil jsem se do dveří a pohlédl do jeho tváře. Byl jsem však zděšený – viděl jsem svou vlastní tvář. Uvědomil jsem si, že on je já a já jsem on. Řekl jsem mu: “Tak to teda ne, takhle žít nebudeš, chce to trochu vzrůša, dělat něco neobvyklého a klidně bláznivého.” On ale na to: “Nepleť se mi do života, chci mít svůj klid. Je to můj život a budu si s ním dělat, co chci. Vždyť ty jsi beztak již skoro mrtvý, jsi už jen pouhou mou představou.” To mě naštvalo na nejvyšší míru. Chytil jsem ho za límec, vyvlekl ven a hodil jsem ho do popelnice. Tu jsem pečlivě uzamknul – trochu se cukal, suchar – a nechal jsem to odvézt na skládku ke spálení. Že je vám ho líto? Promiňte, ale byl to nudný člověk.


Molokai
31. 01. 2002
Dát tip
*

Spvrivs
29. 01. 2002
Dát tip
Když se na to podívám z trošku jiné strany, tak je to zajímavé poselství. Gratuluju Ti, teď máš novej život. A moc, moc Ti přeju, aby se ten pobuda už nikdy nevrátil. :-)))

Amanda
27. 01. 2002
Dát tip
Hmmm zajimavej pruplach svedomi...

Krel
27. 01. 2002
Dát tip
No první půlka zajímavá, ale potom to sklouzlo k takovému nic moc...pointu jsem čekal lepší..

Deja_vu
21. 11. 2001
Dát tip
Ze zacatku velice zajimave, pozdeji trosku vlaznejsi.. ale to muze byt subjektivni.. holt, cekal jsem troski vic. Nadruhou stranu, je to urcite zajimavy napad..a kdyz se podle neho budeme i ridit a vezmeme si ho k srdci... */2

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru