Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A začalo pršet a já uniknul do deště...

03. 02. 2002
3
0
1251
Autor
cvrček

...povídačka...

A začalo pršet a já uniknul do deště, aby nebylo poznat, že pláču. Opustil jsem město a sešel ze všech lidmi vytvořených cest. Byl jsem na kůži promočený deštěm a jak jsem polykal jeho kapky, voda mě celého pohltila. Viděl jsem se jak čekám s nataženou dlaní na kapku, která se užuž chystala spadnout z konečku větve. A než se tak stalo, stal jsem se někým jiným v jiném světě. Stal jsem se větrem, který tančí a zpívá mezi stromy. Zpíval jsem vodě a ona mi odpovídala podivnou písní dešťovou řečí: Me važiva te, te važiva me. (to znamená - ty sladce pronikáš mne a já sladce pronikám tebe) …Ó jaké to bylo krásné být pojednou bláznem. A neptal jsem se, co se to se mnou stalo, ani proč se to stalo mně. Ale ptal jsem se, proč to přišlo až teď, proč jsem již dříve nezažil to krásné poznání.


cvrček
04. 02. 2003
Dát tip
To jsem zase moc rád, že se líbí právě toto.... já to skutečně zažil :-)

Dabi
04. 02. 2003
Dát tip
:-)

Dabi
08. 03. 2002
Dát tip
všechno má svůj čas ... Můj t*

vyo
05. 02. 2002
Dát tip
Nádherná čarovná brána. Pripomenula mi Ursinyho: "Na kopci vo vetre, stojím ako vo vo dverách, nestaviam si dom, len prekračujem prah."

Fame
05. 02. 2002
Dát tip
krasa

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru