Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

***Modlitba k současnosti ....***

12. 11. 2010
6
15
1961

***Modlitba k současnosti aneb Zakopejte si do mrtvých***

 

Antoníne, ochránce věcí ztracených,
Františku dobrotivý člověče,
pomozte všem Jiřím, prosím, v jejich, doufám,
spravedlivém boji.

 

Aby Kateřiny konečně mohly potřebným již jen pomáhat,
a Martinové s klidem v srdci mečem rozetnuté poloviny

plášťů svých dobrovolně chudákům rozdávat...…

 

 

05/2010, Pardubice; upraveno 12.11.2010

 


15 názorů

Děkuji milá avox. Pro mne je tato "modlidbička" tak trochu genealogií naší povedené rodiny. Antonín Š. = můj pradědeček, akladatel našeho rodu František Bubla z HK = můj dědeček od matky - velmi hodný člověk Jiří to celé 3x za sebou = můj dšdeček Jiří Š., můj táta Jiří Š. sen., já Jiří Š jun. Kateřina Š. = moje dcera Martin Š. = můj syn Jak vidíš, mám toto dílko také hodně konkrétní, přestože dověřícího křesťana mám, jak se zdá, velmi daleko. Věřim jen v bohy a svoje dvě pistole! To je trochu upravené životní motto kapitána Václava Morávka, které jsem si tak trochu přivlastnil. Děkuji za tvůj ohlas. Ani nevíš, jak mne potěšil, že někdo jiný si dokáže po přečtení mých řádků něco ve své mysli představit. To je dodt dobré vědět, že něco mého někoho jiného oslovilo. Zdar a sílu! Jirka Š.

avox
03. 06. 2011
Dát tip
Překvapivě prosté a příjemné... a všechna ta jména mají v mých vzpomínkách konkrétní podobu. Nekopat! (pokud možno, ani do těch,kteří se mohou bránit) :-) */

Jo, takhle je to lepší...když tak ti půjčím pár svých zubů. S.P. je od 18.00. A mohl by sis něco připravit....u tebe to není zas tak těžké.Máš kam šáhnout. Zdar a nazdar. J.V.

Garay
18. 11. 2010
Dát tip
Nuž co už... nakonec ji stejně uškrtili i tak :)

Děkuji všem, co mi napsali svůj názor, zastavili se u mne zde. Zajímavé, že když od dílka člověk v podstatě nic "zazračného" neočekává, ozve se dost lidí, které top oslovuje. Takže díky. Sděluji: Garay: Ludmila se "nevešla", protože se v naší rodině L. zatím nikdy, pokud vím, nevyskytla. Bíša: toto, je Tony, takové zamyšlení s použitím našich rodinných jmen. Kiwagamo: Napil jsem se vody a je mi skutečně zle. Uvidíme se na Slam poetry v HK 26.11.2010. Ale přednášet asi letos nebudu. Zdá se mi, že na to nemám letos...Přesto dík za slova povzbuzení. Ale zatím se z toho musím vykousat sám. Zdar a sílu! J.Š.

Určitě vidím za jmény svatých skutečné osoby. My dva víme o koho se jedná. Máš-li problémy, bylo by lepší je probrat, než zalézt do ulity. Verše téměř plné bezmoci než víry. Věz, že ne všechny spravedlivé války vedly k vítězství. Kalhoty nahoru...zdar a sílu.T.

Bíša
12. 11. 2010
Dát tip
K zamyšlení...

Garay
12. 11. 2010
Dát tip
Nebudu ti lhát. Líbí se mi to, ale vlastně nevím proč? Je tam spousta české historie... tak asi proto. (navíc můj synovec je Jirka... Proč jen se tam nemohla vpašovat ještě Ludmilka :))

enthroper
12. 11. 2010
Dát tip
e-e

..štěpo..hezké..jen ty parádičky kolem nadpisu se mi nelíbí ale to je jen můj názor..:)

Zdar + sílu též! A dík za zastávku. J.Š.

Rajmund
12. 11. 2010
Dát tip
,,Kopy, kopy!"

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Zdar a sílu!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru