Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska Mizící

12. 11. 2010
9
31
3860
Autor
NightStalker

Láska je jako květina co umírá a znovu se probouzí

jako Phoenix z popela

Jen k ní přičichnout a navždy v nebi být

Jediné co ji však neustále kazí jsou lidé nevěrní

A tak láska znovu umírá a mizí ani Bůh neví, kdy se znovu objeví


31 názorů

Díky Moc.... : )

synáček
01. 03. 2011
Dát tip
Je to moc hezky napsané…ve všeobecně platné (chápané) rovině. P.S.: To, co umírá a znovu se probouzí, není láska, ale zamilovanost. Souhlasím však s tím, že věrnost je (a vždycky bude) jedna z největších ctností…

Díky Man...

Manuamanua
20. 02. 2011
Dát tip
Ani Bůh.

Děkuji...

Jo jasně chápu Díky

až na tu poslední větu....co je vlastně Bůh...??

Děkuji, že se ti to líbí : )

: )

Děkuji, že se ti to líbí!!!!

Promiň, ale nebudu to tady rozpitvávat. Díky za názor moc si toho cením. : )

Fëanor
13. 11. 2010
Dát tip
Proč by Bible měla být podvod největšího kalibru? Je to úžasná kniha, plná moudrosti, ne pouze té utilitární, jak jsme zvyklí čítat dnes. Přes ty věky je od nás tak nějak už vzdálena, ale ten odstup je užitečný. Je třeba ji takto vnímat a tam, kde je to možné, z ní čerpat poučení. K ničemu nás to samo o sobě nezavazuje. Podle mne nevznikla ani "Božím" přičiněním, ani není jen zcela lidskou záležitostí, a to, že pro tento stav nemá "selský rozum" přijatelné vysvětlení, neznamená, že vysvětlení neexistuje. ;) (A NEMÁM v žádném případě tady na mysli ufouny!!! Na to bacha.) Nesmíme se nechat unést tím, že si ji jedni jak druzí berou do huby. To jediné je na tom podvod.

jo děkuji moc za zájem : )

a2a2a
12. 11. 2010
Dát tip
Není zapotřebí, jen jsem chtěl osvětlit svůj pocit z tvých textů.

Aha. No já se hlásím k Laveyovcům a jeho filosofii... Bavit se o náboženství nebo o Bohu, bohu, je fakt složitý a strašně moc dlouho. Tak mi promiň, že se o tom nebudu bavit.

a2a2a
12. 11. 2010
Dát tip
Už jsem je četl a přesto si myslím, že máš k Bohu blízko, tedy alespoň k tomu, co hlásá, a nyní nemám na mysli Bibli, ale lidské vztahy. Někdy je zajímavé, že i zapřísáhlí ateisté jsou ateisty proto, poněvadž mají zato, že všechna ta přikázání by měla existovat na bázi lidské potřeby a vůle, já Boží existenci nejen nepopírám, ale snažím se kní nalézt cestu a pokud se mi to nedaří, tak je to z větší části vinou mého egoismu.

přečti si i ostatní a pochopíš

a2a2a
12. 11. 2010
Dát tip
To jsi mne docela zaskočil, neboť z textů tvých dalších dvou básní jsem ten pocit měl.

No já vlastně v Boha nevěřím. A bible je pro mne podvod největšího kalibru. : D

a2a2a
12. 11. 2010
Dát tip
Všiml jsem si, že jsi ve své tvorbě oddán lásce v nejširším smyslu slova, včetně lásky nadpozemské. Znám několik málo lidí, kteří uvěřili v Boha a zatímco já mám problém s nimi komunikovat, třebaže spíše věřím než popírám Boží přítomnost, jsou o ni vůči mně plní pochopení a já vím, že jsou šťastnější než já. Toto jsem ti chtěl sdělit, poněvadž je to důležitější než technická stránka tvých básní.

Děkuji moc!!!!!

javavia
12. 11. 2010
Dát tip
A tak láska znovu umírá a mizí ani Bůh neví, kdy se znovu objeví velmi pravdivé T*

Díky Moc !!!!

Dekuji Moc !!!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru