Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ehé, Romové, ehé ...!

22. 11. 2010
27
73
4226
Autor
Honzyk

...po dvou měsících jsem se vrátil z nemocnice do totál vybílenýho bytu. Pryč monitor od PC, tývý, rádio, čtvery hodinky (dárky), kožená bunda dost voblíbená (jetá), kožená taška z cest z bizoní kůže, ale že byla!....a tak. A poliši zloděje našli! Zde, jak jen budu schopen,nahodím co nejvěrnější záznam z konfrontace na kriminálce, zvrhnuvší se brzy v ´pouhou´ konfrontaci povah.

Štefan, Margita a jejich dětí, (5 - 16) seděj nasraný v kanclu na žižkovský kriminálce.

Vejdu, vesele mě zdravěj, mávaj, no aby ne, známá tvář - bydleli patro nade mnou.

"Takže...." : kriminalista vypočítává, k čemu všemu se doznali, co to proboha jen u mě doma dělali a proč?

"Zme neměli peníze, nó, zme si chtěli tady vod pána pučit, nebyl doma."

"A měl blbě zamčíno, " doplní Štefan, "stačilo pačidlo né, dvajkrát, třijkrat zabrat, Margit, děti pomohly - a lup ! To je oucta k majetku, né? Dyk ho moh někdo vybrat! "

Kriminalista si k nám všem stoup zády a zatlačoval neposlušný připínáčky do nástěnky, počítač(!) svištěl služebnou, paní za klávesnicí občas zatroubila do kapesníku - brzy jsme všichni pochopili, že tak dává signál:"jen dál, mám to!"

 

"Hmmmm - takže vy jste pane Morgoši, neměli peníze. Nic?", vyštěkl poliš na Štefana a mrknul na mě. Napadlo mě, že mě balí....Štefan si ze zákoutí velkýho dobráckýho nosu vyškráb beďara a povídá:"Ani korunu,ani tu dety neměly."

"Kde je kradené," podíval se na mě kriminalista lišácky, " teď?

"Jéžiš!", vypískla smíchy Margit, " dyk to je už dvá mesice...prodany, ne? Co s tým, mame svy DVD!!!"

"Komu?"

Vychrlila romskej telefonní seznam.

xxxx

 

Pak jsme se všichni podepsali asi na dvacet papírů, Morgošovi z našeho baráku pryč, asi bručej, ale ne moc daleko : občas, tak kolem šestý, když se tmí, slyšívám teskné vytí hladící mě s větrem vanoucím odněkud z Prahy 6.

 

Vyprávim tohle všechno kámošce. Svraští čelo, potáhne z cigarety, jen trošku jí přitom chytnou vlasy, který nosí tak, aby neviděla na lidi, a povídá:"Víš, Františku, oni ti Romové jsou takoví bezprostřední, nespoutaní.....ale já je radši vidim, čéče, buď vymydlený v Talentmánii, kterou si dycky vohulí moje hluchá bábi, nebo spoutaný.

A šli jsme si pěkně nahlas zazpívat maši oblíbenou romskou na lavičku do Rígráku, pro lahváče chodili do blízký hospody. Vymydlený maminky se zdravíčkama na líčkách nás napomínaly, pak křičely, jedna po nás dokonce hodila botu, my nedbali. My byli tak nespoutaný, že by nám to Morgošovi záviděli.

 

Dobře jim tak.


73 názorů

Diana
25. 02. 2011
Dát tip
Dobře napsáno. Hořce pobavilo..*

Honzyk
28. 11. 2010
Dát tip
blbče,/když už se nezmůžeš na nic jinýho než na takovýhle impotentní plác/, mně chybí ta revoluční, spíš ale až tA POREVOLUČNÍ, kdy sme posrali, co sme mohli...a že jsme tenkrát fakt mohli , a hlavně byli jsme všemu tak blízko, až jsme se toho lekli.

StvN
28. 11. 2010
Dát tip
Koukám, že ti ta předrevoluční doba chybí, kdy ta největší jakože literatura musela obsahově vycházet z policejní stanice:)

Max Hutar
24. 11. 2010
Dát tip
Já taky neberu evoluční teorie, ale myslím si, že tohle s evolucí nemá nic společného - spíš jsem chtěl naznačit, že člověka netřeba integrovat, vychovávat, pozvedávat proti jeho vůli, pokud není dítětem... že dospělí lidé dokáží být šťastní nezávisle na tom, v jakém žijí marasmu. A de o štěstí, ...

Honzyk
24. 11. 2010
Dát tip
...nevim, jen chci napsdat, ze tady v tom sem fakt nevinne...........a taky to, ze ziju nqa Zizkove uz dyl, ale nemam s Cikanama jedinou, nekecam, jedinou dobrou zkusenost, jsem se sam sebe kolikrat ptal, kurnik, nejsi nrasista , Ale myslim, ze "tezky rasiostaL jiste ne...a ty pisnicky mam raqd...a ta hlaska Daniely, my kamosky, mam je rada,m jspou nespoutany, ale radsi je vidim spoutany, jo, smal jsem se silene...no, voni asi taky, kdyz ja se vratil na hadry z nemocnice a nebylo tu NIC, NIC proste....)))...mne rikali lidi z baraku ...ze to tak nesete, pane Rzicka, Frantiasku nektery, ja rikam, kurva, a co mam delat , Se neposeru -.--navioc tzo jsem jeste byl pod hnusnyma lekama, mel jsem jiny starpsri, ale prislo v nevjhodnej cas - ted uj jsem Ok, jsem si dovolil o Ruzicokych napisati:dddDDD...no, tak nejak-.-._!r

Movsar
24. 11. 2010
Dát tip
chápu, chápu. nedávno jsem měl klienta bytaře. slováka. byl velký jako hora a bílý jako stěna. psal bys o tom zločinu v souvislosti jakéhosi "čoboláctví"?

Honzyk
24. 11. 2010
Dát tip
...ale nasrali me fest, si ke mne chodili pucovat penuze, mne jedinymu ten Stefan vratil....ale dvema sousedum ne, ty za mnou,m a Frantisku, hele,m jaks to udelal, my jim pucili, nic.,,,ja rikam, no, musel jsem na nej bafnout, hodil mi do schranky, ale nasrali me teda fest,...mne fasconivalo to jejich ůmysleniůl, ze delali, jako by nic, proste, vzaliá jsme si, no, nemeli jsme, to je snad jasny, kdyz ma nekdo dvoukridly dvere, si da zamek, ne? A je dva mesice bv nemocnici, proboha, tak to my si vememe, co muzemeDDDDD

Honzyk
24. 11. 2010
Dát tip
:D se musim smat, mi doslo az ted ...ja si neuvedomil, co znamena "morgos", to je jako cikan, zeo? No, klidne se mohli menovat Simpasomovi, pčrdel je, ze se jmenovali prijmenim jako jak: Ruzickovi, a sousedi myslelli, ze snad nejaky pribuzny, protoze mame soukromyho majotele, a mne se ptali, cpo je to za verbet, cvo nam to sem tahate, to sou vasi pribuzny? Sranda to je...))))

Movsar
24. 11. 2010
Dát tip
slimáčku, zrovna tvůj příspěvek do té podivně rozhořčené diskuse mi připadá ještě tak nejmalebnější. společně s tím o d rajmunda.

Slimáček
24. 11. 2010
Dát tip
tě movsar péro, máš pravdu, je to hrozný. dík za avi, hodilo se, uvědomil jsem si svou onanitu.

Movsar
24. 11. 2010
Dát tip
Ad: Co se týče oscilace mezi basou a talentmanií, Cikáni tak žili po stovky let. Kdyby Romům tahle role nesedla, už by ji dávno opustili, to dá rozum. Evoluční teorie neberu. To je jako bys řekl, že kdyby čechům v anglii nesedla role au-pairek a myčů nádobí, už dávno by ji opustili (to samé s ukrajinci tady, indiáni v usa svého času nebo černoši: tak dlouho se jim sakra něchtělo, až te´d si řekli jo a mají svého prezidenta..). o multikulti není řeč (je pasé, to uznala i angela merkelová, je nutná integrace). svoboda slova ano, jsem pro, taky neříkám, aby honzyka zavřeli za podněcování k rasové nenávisti. jo a k té brokovnici: ano, misantropie nebylo správné pojmenování. ve skutečnosti žádná misantropie není - a pokud je, vedla by k okamžité sebevraždě: copak můžeš žít s tím, že žiješ ve společnosti, používáš jazyk lidí, neobejdeš se bez nich? pak by jediným řešením bylo zabít sebe, jako kvintesenci společnosti, lidí, toho co nenávidíš. no a přesně tak to končí: masakr ve škole či obchoďáku a pak jedna do hlavy (viz bratislavské sídliště nedávno).

Max Hutar
24. 11. 2010
Dát tip
Extrémní misantropie nemusí vůbec končit v obchoďáku s brokovnicí - o tom si troufám jakožto misanthrop něco vědět. V jistém smyslu je i poustevník misanthrop. Snílek jakbysmet. Co se týče oscilace mezi basou a talentmanií, Cikáni tak žili po stovky let. Kdyby Romům tahle role nesedla, už by ji dávno opustili, to dá rozum. Nebo snad cikáni nemají rozum a musíme jim to říct zvenčí? A nebo snad nemáme rozum my, když nejsme jako cikáni? Poučení ze slepé uličky rasismu není, že budeme napravovat křivdy páchané na bázi předsudků, ani, že přestaneme předsudky vytvářet. Poučení je v tom, že jedinec nemá se svým etnikem žádnou spojitost, která by byla tváří v tvář s tím jedincem prakticky využitelná. A toto poučení se tahle povídka nesnaží vyvrátit - tudíž je nebezpečná leda tak těm, kteří prosazují křečovitý multikulturalismus a pozitivní diskriminaci na základě (opět) etnického klíče. Jasněže cikáni kradou. Ale to neznamená, že za to kterýkoliv cikán může. Jasněže jsou Češi pracovitější než Cikáni. Ale žádný Čech se tím nemůže chlubit. Je důležité tuto pravdu smět vyjevit. Ale pokud sestoupíme z výšin, jsou tu konkrétní lidé jako já a ty. Kdo si tohle neuvědomuje, budou v něm způsobovat problémy tisíceré další jevy, nejenom tato povídka. Jevy neodpáratelné, necenzurovatelné. My ostatní se zasmějeme břitké satiře.

Žebírko
24. 11. 2010
Dát tip
vybordelny

Movsar
24. 11. 2010
Dát tip
já to tam prostě nečtu, čtu tam třeba pojmenování morgošovi (asi něco jako negříci či buzíci či pajdové či mentálové či židáčci atp.), dále tam čtu, že by je ti dobří a moudří rádcové viděli raději "spoutaný" (v base) nebo v talentmanii (blbečkovat). extremní misantropie obvykle končí někde v obchoďáku masakrem brokovnicí.

Max Hutar
24. 11. 2010
Dát tip
Movsare, jak může být tento canc rasistický, když se v jeho pointě tvrdí, že Romové a Gádžové jsou stejně všichni jedna velká svoloč, která nemůže dosáhnout nespoutanosti autorovy? Pomineme-li, že mi takové tvrzení přijde jako onanie, hybris, klišé aj., tak je to naopak velmi moudré vymezení se vůči rasismu - přetavit aktuální nenávist k určité skupině do nenávisti bukowské, nenávisti ke všem lidem, která je neškodná.

Honzyk
24. 11. 2010
Dát tip
...zvlastni pohled na vec...inu, jak rikate vy Romove, "manus dzivel, sar pes del"....: pro nas bile : clovek zije, jak se da:)))

guy
24. 11. 2010
Dát tip
no jo, no, stanou se někdy věci .. ale hlavně že je co pít - a dokuď se zpívá .. :-)

Honzyk
24. 11. 2010
Dát tip
cau Mue, drzim palce..!

Honzyk
23. 11. 2010
Dát tip
jo, jasne....vis, je prdel, ze ja tady napsal jedny dame k textu, hele, to nic, to nic, nebud smutna, ... a hodil tam jen :D a vona mne vodstrelila: NESNASIM SMAJLIKY, JE TO JASNY, JO?.)...tak uz ji nepisu nic halt.)

Movsar
23. 11. 2010
Dát tip
sepot: hlavně nezapomeň přidat ty smajlíky, abychom všichni poznali, že jde o vtip..

ojukla jsem to zběžně,,joo..to, půjde...)) --ale zítra mám dení 12..

..tyy vogo..nejsem stroj..noo můžu to zkusit ..jenže jsem už dlouho nebyla s poláky a každý jazyk se nejen vyvíjí..:))

si trhni..honzyne..:))))

Honzyk
23. 11. 2010
Dát tip
...nedolejzej, PPPPPDDDDDDDD

:o)))))))))))))

Honzyk
23. 11. 2010
Dát tip
...jasne, sepot je jen clovek, to potvrzujuDDDDD

..movsar..jsem taky jen člověk..:)

Movsar
23. 11. 2010
Dát tip
sepot: až tu přeložíš no a do polštiny, bude to od tebe naprosto vyčerpávající odpověď. takto jsi ze sebe vydala jen půlku

..no a?..)

Movsar
23. 11. 2010
Dát tip
ach ta diskuse, horší než na novinkách.cz.... václav bělohradský měl pravdu, že žijeme ve společnosti nevolnosti. mimoni: když zabalím rasismus do jakési humoresky, tak je méně nenávistný a štvavý? přesně takhle se tvářila lidová tvorba v době hilsneriády. česko - opatrnické nenávisti a malosti - stále stejná kramářská píseň......

Aviem
23. 11. 2010
Dát tip
heh.. taška z bizoní kůže.. :-))))) ten kurs zpěvu u Idy Kellarový závidím.. "Zalykáme se smutkem, svazujeme se strachem a pocity nám váznou v hrdle."

Aviem
23. 11. 2010
Dát tip
Lan: jéé.. jsi dobrá.. .. !! .. :-))))) mám doma.. jedno skutečně romský dítě.. a jsem strašně, strašně zvědavá, kdy ona vyjde z toho svého "stínu" .. (tváří se, že nic takového jako je "moje romství" neexistuje) a kdy ona tohle někomu řekne..

Max Hutar
23. 11. 2010
Dát tip
Správně politicky nekorektní, ale přece ne nenávistné nebo štvavé. Co mě ale sere, je ta internetoidní "aktuálkovitost", přechod k blogísku, zaváníš samohanou.

Lan
23. 11. 2010
Dát tip
Romové jsou kočovníci. Třeba ve Francii kočovat nikdy nepřestali, jejich tábory jsou dobře organizované, podle toho, kde se co urodí, kde jsou nějaké sezónní práce. Nemají už povozy, ale karavany, na každém satelit, táhnou tam, kde je jich třeba. Tančí, zpívají. A tančí a zpívají božsky. Lidi si jejich tábory často pletou s kempy. Když přitáhnou, obchoďáky zvýší svou ostrahu, stejně jako když vejde patra cikánů do tramvaje, začnou si lidi hlídat peněženku. Socialismus ale chtěl všechny lidi unifikovat. Nacpal nesmyslně kočovníky do paneláků. Líbí se mi pestrost světa, kdo by chtěl ty malé zlodějíčky, přírodní lidi ohňů, pro které nikdy hranice neexistovali, zařadit do společnosti je blázen.

Honzyk
23. 11. 2010
Dát tip
...jsou proste JINY.... je to tak, ta jinakost treba super popsana v knizce Americky rok, kde pro zmenu Dubska, myslim jeden cas manzelka komouse "napravenxyho" Mlynare, zavitala na kvakersklej vecirek, vesla a malem se poblila z toho pyzma., Jsou njiny v mysleni, umej to, cfo ja ne, ja zase to, co voni ne - a proto me sere tro vercny sblizovani, smirovani, vsichni vime, ze je to po cely, nejmin Evriope, casovana bomba, mele se vo tom uz rokxy, nic...ja takxy nevim, nevim proste....ale nemam s nima, vxyjma umeleckych zazitku, kterych uz ke taky hafo, a vsude, jedinou dobrou zklusenost....byl jsem, edavni tomu, na kutrsech zpevu u Idy Kellarovxy,m no to byla kosa na kamen, malem me zabila, ta mi viotevrela voko dost...

Oldjerry
23. 11. 2010
Dát tip
snote - já to zažil a sousedka je viděla špehýrkou - jenomže se bála... ostatně oni (na jejich omluvu) umějí vybílit i vlastní byt. V Chánově jsem to viděl na vlastní oči asi ve sto případech...

Honzyk
23. 11. 2010
Dát tip
nevzal....

jejdavilda
23. 11. 2010
Dát tip
teda ne že bych je miloval, ale auto mi 3x vybrali bílí spoluobčané, možná jsou rychlejší

Oldjerry
22. 11. 2010
Dát tip
to je kšeft jak bééééjk... vzals to?

Honzyk
22. 11. 2010
Dát tip
jo, to mi eště jednou nabízela hlava rionmský rodiny, že našla mojí občanku : za kilo((((((((((((

Oldjerry
22. 11. 2010
Dát tip
reka - jenže! - postavení romské komunity odpovídá její nechuti zařadit se do společnosti, do které se doslova vetřela a to nikoli z nezištných důvodů. Hlavní příliv Romů v Čechách 250 000) nastal, když jim bratři Slováci přivřeli kohoutek. To jen naše vlády, posrané z EU, jim budou cpát námi vydělané peníze.... Mne nemůže nikdo právem podezírat z podjatosti - jak jsem napsal, měl jsem i cikánské přátele...a dokonce i nadřízené.

médea
22. 11. 2010
Dát tip
někam to zmizelo, tak ještě jednou: jsou lidé a lidé, a houby na barvě záleží příběh ovšem až nechutně opravdový ;)

médea
22. 11. 2010
Dát tip

Lan
22. 11. 2010
Dát tip
Mistrně psaný. Jak je ale radši vidí Tvoje nespoutaná kámoška, tedy vymydlený nebo spoutaný, tak to já zase ne. Tedy vymydlený už vůbec ne. Jednou jeden, co mě má hodně rád, vedl rasistické řeči. Nesnáším to. Obrátila jsem k němu svou nevinnou tvář a smutně pravila: "Neházej nás všechny do jednoho pytle." Zarazil se. Dodala jsem překvapeně: "Tos nevěděl, že jsem Romka?" Zadíval se na mně. Naprázdno polknul. Zrozpačitěl. Můj vzhled to totiž vůbec nevylučuje. Právě naopak. Byl vážně ve velkých rozpacích. A já ho v nich už navždy nechám. Ať si s tím nějak poradí.

Movsar
22. 11. 2010
Dát tip
dělám dost ex offa, tak můžu říct, že oproti tomu, čemu se v USA říká white trash - bílá lůza a které je tady taky hodně, je romská klientela na vysoké úrovni jak inteligenčně tak sociálně.

Petrusha
22. 11. 2010
Dát tip
to je tak, prvý krát som tu doma mala cigána vtedy, keď sa mi snažil cestou na úteku pred policajtmi cez zadky barákov po múroch vybrať, čo sa dalo, moc sa toho tehdá nedalo, plotienku pár drobností no - chňapli ho medzi vrátami, neviem prečo ho naháňali, každopádne o týždeň neskôr ponúkal chlapom v hospode autorádio za pätsto v igelitke a úplne čerstvého kapra v druhej, šak kukaj gádžo, ne? ... a potom mi zas iná partia pomáhala klásť stropnice, skoro ich to zabilo vtedy, našťastie iba skoro a dopadlo to dobre... a tak ... a keď sme chodili cez sídlisko, brazila sme tomu hovorili, kde bývali, zdravievali - dobrý deň paninko, jak sa máme? a skini zásadne z druhej strany hulákali kvázi chlapskými hlasmi - čo tak v 15ti človek môže mať, že?) - do plynu! kopali do popolníc ale ako sa pohlo pár detí smerom k nim, zdrhali čo len vysoké botky stačili ... to si vždy človek spomenie na Janka, ten bol čierny, že by aj v cigánskej osade bol podozrivý, že neni ich, ako hovoril keď urobil maturitu na gympli na samé jednotky. "to vieš, na práva som sa dostať nemohol, len kvôli našinským, ale tak, čo! Pôjdem k armáde, tam budem môcť študovať aj kopať do balónu ... tým je jedno, jak vypadám ... je to ťažké - hodne rozporuplné, keď človek kuká jak sedia nad plesnivými plecháčmi, čo im zobrala veľká voda, popíjať tvrdé a odmietať sa podieľať an prácach, lebo na nich predsa nech robia stroje ... a my a potom vidieť, že sú za pár mesiacov v nových devasťákoch, ktoré boli ešte pár týždňov fungl nové, zas len z našich fondov, ktoré nemáme pre vlastné deti ... ako lamentujú - ná šak pozerajte jak to bývame, jak nás ponižujú ... jak nám nic nedajú, za nic ... je to veľmi rozporuplné tieto vzťahy ...

Vidíš, prášky fungují. Teď mluvíš docela rozumně

Honzyk
22. 11. 2010
Dát tip
...bych se vo tydle teda nevotřel ani milimetrem kýčař..((

zis to je uzasna povidka, jsem se tak zacetla, uplne jsem se do toho zabrala. JSES HVEZDA! T

Zas se někdo otírá o ty chudáky Rómy, kterým tolik dlužíme. Kýč teda, se nezlob

reka
22. 11. 2010
Dát tip
Ten fakt by mě zajímal. Jako například statistika, která ukazuje, že je mnohem vyšší procento, co se týče nechození do školy, u rómů než u jiných etnik. Tuším, že asi máš pravdu, ale zajímalo by mě, jestli doopravdy existuje zdroj, na základě čehož něco takového můžeš prohlásit za fakt. Jinak s tebou souhlasím, že rómský problém je do značné míry problém (ne)vzdělanosti. I když to je podle mě jen důsledek postavení rómské komunity ve společnosti, ne příčina.

Oldjerry
22. 11. 2010
Dát tip
reka - jen fakt : nechtějí posílat děti ani do speciální (zvláštní) školy. Přitom leitmotivem silné neobliby romské menšiny je chování, na němž se podílí nízká úroveň vzdělanosti. Platí to ovšem i o jiných etnikách, ale tady se píše jen o této...

Impresse
22. 11. 2010
Dát tip
Potáhne z cigarety, Honzyku... Dobrý*

Honzyk
22. 11. 2010
Dát tip
no jo, voni to berou, což je děsný, uplně normálně... Mue, te NXau nebo jak, bude asi VT Marvin - dva podobný dozorce by tenhle pošahanej server neunes: takovej drobnej sráč, co má na stole pořádek, libuje si v tabulkách, esi sis všimla a potá se tě pořád: nemoh by ses už jednou chovat normálně ?.))...No, takový mám nejradši na cibulce... jenže voni se množej. Napomínaši, takový malý fašisti...no nic. Fuj a konec...a to jim člověk chce v jejich zaslepenosti ruku podat, ciož jsem zkoušel...jak je, Mue???

Slimáček
22. 11. 2010
Dát tip
tak po honykovsku - jednou, bylo to 5. decembra, sem šel s čokoládovym volem podél šanova a najednou za zády - hé, de sem ty mikulášky. to je celý.

Honzyk
22. 11. 2010
Dát tip
Klíč : je to nějakej Btreschneider...N!Xau...doporučil mi, že mám bejt 14 dní v klidu a pít čaj s medem:))).......že bych to zkusil ? A hned na to houbičky, ale povim ti, lysohlávek pramálo...

Zuzulinka
22. 11. 2010
Dát tip
náš vchod je na zámek a taky si u nás lidi trochu všímaj jinak s romama já nemám žádný křížky raději:-)

reka
22. 11. 2010
Dát tip
Pobavilo mě. Jsou tam dobrý momenty, napsaný ve výborný zkratce (popis kámošky, zapisování sekretářky, stříh mezi rómskou rodinou ve vězení a tebou). Velmi dobré. A těší mě, že to nesklouzne k lacinému rasismu a moralizování (jo, ty Rómové! My Češi jsme na ně tak strašně hodní, i do zvláštních škol je necháme chodit, a oni se nám takhle odvděčili!). tip

N!Xau
22. 11. 2010
Dát tip
Nám v buši nic neukradnou ani Rómové. Milý Klíči, není co závidět, raději bych to napsal pod svým původním nickem, ale tento kecálista, který zřejmě snědl veškerou moudrost, upírá jiným, co sám provozuje s velkou rozkoší. To je to tajemství

Rajmund
22. 11. 2010
Dát tip
Romové jsou nejlepší amatérští právníci, probatum est.

N!Xau
22. 11. 2010
Dát tip
Opět si vymýšlíš a hraješ na city. HOUBIČKY

Youssef
22. 11. 2010
Dát tip
mě vyprávěl kamarád, že známýmu ukradli auto, jenže to auto bylo druhej den zpátky, s dojemně napsanou omluvou od nějakýho zlodějíčka, žeprej tohle už nedělá, ale hrozně nutně něco potřeboval a neměl jinou možnost. jako omluva byly ke vzkazu připojený lístky do opery k odreagování vzniklýho stresu. když šla rodina do opery, vybrali jí byt ;)

Oldjerry
22. 11. 2010
Dát tip
Jo - takhle bejt nad věcí jsem nedokázal - já měl zase jen blbě zamčený auto a stejně blbě zamčený byt. Našli je, ale nedostal jsem z nich ani love... miluju Romy a zejména cikány. Je mi fuk, jak se jmenují... ** Je ale pravda i to, že jsem v životě poznal 5 cikánů, kteří odmítli, že jsou Romové a navíc to byli ti, které jsem si uměl představit jako kamarády...

Youssef
22. 11. 2010
Dát tip
- pecka vychrlený - dobře jedeš v tom vědět, co psát nemáš, člověk jako já, co občas jede v tom, co psát vůbec má, jen závidí a zamačkává imaginární slzičku - "vybílili mi byt! mám o čem mluvit u piva!" je nejlepší pointa co jsem tu za poslední dobu viděl. (tři tipy ;)

:o))))))))))))))))))

Honzyk
22. 11. 2010
Dát tip
no, já si to smíření taky takle nepředstavoval...)

:o)))))))))))) ..bereš to s nadhledem..já mám na ně děsnej vztek!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru