Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tulák po hvězdách - prolog

29. 11. 2010
3
4
1134
Autor
Světloslav

jeden z mých posledních romantických vzdechů:-)

Tulák po hvězdách

 

Kdesi v prostoru a čase

jen s milenkou samotou

snívám si o její kráse

já tulák hvězdnou prázdnotou

 

Ve světě světů ona jediná

kráska v závoji azurovém

Srdce mé si  vzpomíná

...a chce se mu zpívat  

jen pouhým citů  slovem 

  


4 názory

Jo, i na ty lásky školní a jiné si občas vzpomenu. (Viz třeba dílko "S nadějí láskou a vírou II na mém nicku zde) Na ty nenaplněné dosytosti možná snad i častěji. Ale i s těmi naplněnými to bylo krásné, aspoň v tu chvilku (viz "Radosti a strasti milostí čarodějek u mne na Písmákovi). POZN. Omluva za za sebereklamu. I A.S.Puškin napsal, podle mne, nesmrtelnou milosnou básničku s názvem A.P. Kernové. Vzpomínám si, že jsem tuto jednou přednášel na soutěži Puškinův památník. Dokonce snad i v ruském originále zní daleko opravdověji, než v překladech. Tyto básničky jsou stále o stejném "obyčejném" lidském citu. A snad právě proto jsou nesmrtelné Ne, nestyďme se psát takovéto prosté lásky verše stále dokola ( i když zde na písmákovi mnoho lidí očekává "něco stále nového a objevného"). Ale lze být ve zralém věku ještě něčím navýsost objevně překvapen? Jistě ano, možná právě tím , že někdo jiný vnímá realitu podobně. A to je pro mne aspoň trochu potěšující v této pohnuté době. Zdar + sílu! J.Š.

..ta barvička je taková jemná..snová..jako básnička..

Taky jsem se lekl toho podbarvení, obvykle se s textem má něco dělat, když je obarvený....třeba smazat?! Ale to by tady bylo škoda. Jsou to hezké veršíky.

Josephina
29. 11. 2010
Dát tip
country? Wabi Daněk? (tuhle zelenou nemám ráda, není přírodní - to takhle brčál! to je jiný kafe!)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru