Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vítr ve vlasech

02. 12. 2010
4
7
2101
Autor
Youssef

původní název - "bingo"

kapela starých známých
espressa a alkoholu
hraje na mé vnitřnosti
složitě vzletnou kompozici
závěje sněhu
poslední galoáska
a vítr ve vlasech

z širokejch plání vehnanej
mezi ideologický dominanty černýho mostu
tisíckrát zlámanej a popohnanej
chce mě povalit
a do oblevy sjednotit s okolím

nenechám se
je tomu rok co tady žiju
a je to pár dní co necejtim prsty na nohou
doma mám mapku celýho tohodle sídliště
a ve stylu binga
přeškrtávám paneláky
ve kterých se mi podařilo probudit

nechám vítr aby mě ještě chvíli česal
a budu se mu smát
ve správnej moment
vstoupim do hokejky
široce se usměju

a vyhraju tuhle stupidní hru


7 názorů

do pytle!!! ..jak jsem mohla toho si nevšimout!! ..byla jsem přesvědčená..že jsem přečetla všecho.. MEA CULPA

Honzyk
03. 12. 2010
Dát tip
---poradim se se svym pravnikem!DDD

BigBivoj
03. 12. 2010
Dát tip
jó Hokejka, tak tu znám... párkrát jsem se tam také zapomněl :)

Youssef
03. 12. 2010
Dát tip
hokejka je bar, taková legenda černýho mostu, je to místo, kde toho opravdu hodně končí. A když říkám hodně, myslím doopravdy hodně. jsou tam stoly přátel, který se viděj po spoustu letech a to setkání samotný jim natolik evokuje starý časy, časy před ztrátou sebe sama pro osud cihly ve zdi, starý koničky i vášně - i blbou mozkovu aktivitu, kterou mívali; časy, kdy jim oči jiskřily jako prskavky, hltaly informace po stohách a každej večer trávili jejich kategorizací s využitím ostatních osobností. končí tam stoly s ukrajinskými dělníky, se kterými už několik hodin popíjí brutálně dokonalá děvčata ve vzorovaných samodržkách a k pláči krátkých sukních, která si prostě potřebovala odfrknout ten večer a od někoho poslouchat, jak je někdo vidí poprvý ale už je zamilovanej. děvčata, co maj načtenýho huxleyho, ale uprostřed toho brutálně emočně agresivního kolosu, jakým černý most je, končí v rukou a ubytovnách dělníků. děvčata, co se znají od základky tam sedí v definici babince a do rozebírání osudů svejch spolužáků přemýšlej o tom, proč se proboha ještě neodstěhovaly od rodičů a proč nemaj přítele, kterej má auto. proč se už dávno nezvedly, nevykutaly svejm šéfům klávesnicema do lebky džuzny a nezalily jim je jejich kafatama s dvěma cukrama a mlíkem. hokejka je bar, kam může vstoupit kluk s padesáti korunama, rozcuchanejma vlasama, rozložitym hrudníkem a capoteho povídkama v kapse roztrhanýho kabátu a hned je tou nejlepší alternativou pro všechny jenom proto, že jeho šrotovna se nikdy nezastaví. jestli ses někdy na cestě prahou zastavil na nějakym sídlišti, aby ses zamyslel, k čemu všechny tyhle monstrózní symboly moci dneska jsou vlastně dobrý, jakej v sobě skovávaj potenciál; jestli jsi uvažoval v rámci koncentrace a jestli ti v těchdlech úvahách unikl společenskej deficit v absolutní anonymitě, můžu ti říct jenom jedno - zajdi jeden večer do hokejky.

Rampoušek
02. 12. 2010
Dát tip
jasně, řadím :)

Honzyk
02. 12. 2010
Dát tip
"vstoupim do hokejky":))........ kdyz uz foneticky goloazka snad, no...jinak, esi mam ten spravnej pocit, to sou verse na zadani, zeo ? No, nevim, ty nekoncej dobre:))

Youssef
02. 12. 2010
Dát tip
avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru