Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úděsný třináctýho II.

07. 12. 2010
0
5
1872
Autor
Lukaaash

Absurdnost sama jde do háje, tak jsem si řekl, že jí pomohu. Jak? To se dozvíte, přečtete-li si tuto dost nenormální a možná i nemorální povídku. Ale jestliže tak učiníte, možná si budete říkat ´Proč jsem četl tuto zbytečnou, čas zabírajíci historku nemožností?´ a přitom budete třískat hlavou do betonové tvárnice. Be a ware! :D

   Barvité stroužky česneku vykonávaly potřebu na nevelikém vršku, pod starými jedlemi. Já měl sto chutí je všechny pochytat a nastrouhat si je do ovocné polévky, bohužel jsem ale neměl čisté svědomí. Možná bylo čistší než můj posmrkaný kapesník, ale ne natolik, abych si musel znovu měnit spodní prádlo.
   Na česnek jsem tedy musel zapomenout. Vstal jsem z rohožky a jal se hledat nějakého opuštěného bizona. Na paloučku, bohužel, přežvykovaly travku jen čtyři fialové sovy. Ne, kouřily. Nebo to byli vloni sloni? Neměl jsem čas o nich přemýšlet, musel jsem najít tupé a neveliké zvíře velikosti nevelikého hrocha. Ani mufloni se nepotulovali poblíž, dva z šesti se pásli až necelé dva metry ode mě. Tvarohové máslo na hlavě se jim rozpouštělo s grácií italského pornografického malíře a než bys řekl švec, bylo tatam. Takže i mufloni odpadají. Snad mi to tupé alespoň vlítne do kapsy jako pečení holuby do pusy.
   Hledání mě vyčerpalo natolik, že jsem se zcela unáhleně vrátil do svého vlastního podvědomí a nasekal si na holou. Pak jsem se částečně přesunul z mého mezimozku do mého obýváku. Částečně by mohlo znamenat zaprvé bez nohou a zadruhé namodro. Vybral jsem první možnost. Jednak proto, že jsem nechtěl vypadat přitepleně a jednak kvůli konvici na čaj.
   Potom jsem si vzpomněl na polévku. Otočil jsem se na patě, i když ne na mé vlastní, a spatřil jsem hotovou polévku. Vůně vařených gorilích varlat mě přímo praštila do obličeje, až jsem upadl. Ležíc na zemi jsem si připadal tak trochu nemytě. A vtom jsem to spatřil: ze stropu viselo nějaké to ovoce! Radostí jsem povyskočil, až jsem si natáhl sval na bradě, a utrhl čerstvé jablko.
   Oloupal jsem si broskev. Byla velice příhodně slaná, až oidipovsky. Co je nad to, dát si k ovocné lidoopí polévce železnatou plodinu?


5 názorů

psychedelic:)

Lukaaash
14. 12. 2010
Dát tip
Jo a ještě k názvu navíc - Mám tam jakoby vynechaný slovo den, takže by to znělo "Úděsný den třináctýho"...

Lukaaash
08. 12. 2010
Dát tip
K tomu názvu - ten tak mám schválně. Vím, jak by se toto napsalo spisovně. Jo, Brehma neznám a Wikinu jsem k tomuto spisku nevyužil. Vše, co vidíte, je jen a pouze výplod z mého chorého, fantazijního mozku. :D

Honzyk
07. 12. 2010
Dát tip
...s názvem si taky nevim rady "úděsn/ýho/ třináctýho", (?)-----------nevim........

Honzyk
07. 12. 2010
Dát tip
...no, ten prolog má-li nastat, ať nastane - takhle jako bys mě jím chtěl jen pokoutně infikovat : nelíbí se mi to. ....česnek a kousky s ním slibujou dost, pak mi ale připadá jak vychytrale za sebe řazený kousky z wikipedie a starýho potrhanýmho Brehma...: třeba tak nebylo, pro mě tak je...-.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru