Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přechody

Výběr: Pišta_Hufnágl, Pomerančová
17. 12. 2010
56
149
11234

Fejeton přechodný.

 

Vážím si přechodů.
Ať už je to místo, na kterém se obyvatelé sousedících států oddávají styku zvanému pohraniční, zdánlivě bezpečná pruhovaná spojnice mezi břehy frekventované vozovky, klimakterium, ve kterém si krása ženy konečně podává ruku s rozumem, pře Chodů Koziny a Lomikara, hodina mezi psem a vlkem, kdy noc předává vládu dni, či ona část roku, v níž archanděl zimy Gabriel ustupuje archandělu jara Rafaelovi, všichni radostně odkládají čepice, šály, hubertusy, a o překot se hrnou do lůna přírody.

Tedy, všichni, kromě mě. To tak, abych se nastydl a dostal angínu. Já upřednostňuji teplo a pohodlí domova. „Ať si smrádek, jen když teploučko,“ říkával můj dědeček, a měl pravdu. Na smrad ještě nikdo neumřel, ale hodně lidí už umrzlo.

Tuhle středu, zrovna když jsem se odhodlával k přechodu od televize k ledničce, vtrhli mi do bytu přátelé Kotrlík a Dychtil; věhlasní turisté, dobrodruzi a magoři. Oba pánové, rizikově březí myšlenkou odvážného sportovního podniku, jali se mě přemlouvat, abych se s nimi šel povyrazit přechodem jakýchsi kopců. Snadno přístupných, naprosto bezpečných a dočista nízkých. Tuším Tater.

Nic proti časnému jaru na horách. Z televize vím, že má svoje kouzlo. Omrzliny na nohou a rukou, jakož i nachlazené ledviny, mají jistě také něco do sebe. Svým způsobem jde mnohdy o zážitek, který člověku vydrží celá léta. Ale není to nic pro mě.

Avšak, co si budeme namlouvat, Dychtil s Kotrlíkem nejsou zcela svěžího ducha. Jen velmi málo lidí nedočkavě, radostně a bez pomoci násilí vstane pozdě v noci, kolem šesté hodiny, kdy se slušní lidé vracejí z restaurací, navleče si na záda almaru plnou lan, maček a cepínů, a bez otálení vyrazí do velehor. Nejraději do těch nejvyšších a nejnebezpečnějších, tetelí se blahem, když přitom převelice mrzne, opřekot padají laviny a skučení vichru neustává. Pro jejich nemoc existuje eufemismus „sportovní nadšenci“; ve skutečnosti jde o závažnou poruchu osobnosti.


„Měli byste se nechat vyšetřit,“ pravil jsem starostlivě.

„Pche! Mě už náhodou vyšetřovali. A nic mi nedokázali!“ opáčil rozverně Kotrlík. “Nevíš, hochu, o co přicházíš!“

„No jo. Například vloni. To byla děsná sranda,“ přizvukoval mu Dychtil, „jak jsme spali v záhrabu, protože jsme si nevzali stan. Kotrlík se klepal ve spacáku, sněžilo mu na hlavu a on vřeštěl do lesa: Zima! Bože, toje kosa! Hnusná příroda! Jéééžiš, já zmrznu! Matička příroda je mrcha! Ničit ji budu! Znečišťovat! Temelín na ni! Freony! Víc a víc freonů! Ať žije globální oteplení!

„Člověče, já ti byl ráno tak promrzlý, že bych se mohl klidně nechat vymalovat od Picassa v jeho modrém období, a portrét by vůbec nebyl surrealistický,“ nadšeně hýkal Kotrlík. „A ty ztvrdlé boty mě tlačily, jako španělské. Měl jsem pak pocit, že údaje na směrovkách nejsou v kilometrech, ale v hodinách. Nádhera!“

„A to ještě nedal jinak, než, že se musí podivovat krásám přírody z rozhledny. Celou cestu o tom básnil, jaký je z ní nádherný výhled na mlhu, a když plivne dolů, tak slina zmrzne ještě dřív, než dopadne, a i jiné atrakce líčil, až jsme u ní byli. Taková chatrná konstrukce z rezavých trubek, která držela pohromadě snad jen silou vůle. A protože vím, že trubky moc silnou vůli nemají, tak jsem nelezl. Ale Kotrlík že musí, že se jenom podívá jak je děsně vysoko, plivne, a hned že bude dole... A byl! V žebříku děsivě zapraštělo a Kotrlík se válel v závěji, šermoval ulomenou šprušlí a ječel: Nic se mi nestalo! Jsem milcem štěstěny! Jsem nezranitelný jako Achilles! Můžu klidně dělat předskokana na bungee jumpingu. Můžu se laskat s aligátory! Krmit piraně holou rukou! Můžu na sebe z blízka nechat dýchnout uklizečku Neméthovou! Jsem Superman!

„S náma zažiješ srandy,“ plácali mě Kotrlík s Dychtilem furiantsky po zádech a měli se k odchodu. „Tak, v sobotu ráno jsme tady! A mrkni se pro jistotu na předpověď počasí. Je sice jaro, ale...“

Seděl jsem jako opařený a čekal na zprávy o počasí. Asi hodinu. Byla to neskutečně dlouhá hodina. Hodina mezi hemeroidem a vlkem, jak by napsal jistý Skácel.
Pak to přišlo. Hlasatel zjevně předpokládal, že jeho prognózy sledují samí masochisté.

 

 

„Bude hustě sněžit,“ pravil rozjařeně, „povanou vichry, místy orkány, rtuť  na teploměru vůbec nevykoukne z baňky, všichni pomrzneme a zhyneme. Juchů! Přeji vám krásný den.“

Fujtajxl! Jako kdyby na mě hodil kobru. A do soboty zbývají jen dva dny. Co počít?
Nemohl jsem usnout. Nic nepomáhalo. Ovečky spočítané šestkrát, mléko s medem, ani hrsti sedativ nezabraly. Už jsem byl skoro rozhodnutý udělat si silný vývar z reprodukce obrazu Máky od Vincenta van Gogha, když tu mě osvítila myšlenka. Ano! Hned zítra odložím čepici, šálu i hubertus, nachladím se, a chřipku schválně přechodím!

Stanu se přechodně nemocným. A Kotrlíka s Dychtilem ty řeči přejdou.

Alespoň do příštího přechodu nějakých hor.

 


149 názorů

Markel
09. 06. 2012
Dát tip
za úkol? ne nedostala,k mé škodě jsem tě teprve teď vyšťárala, tak to musím dohnat, dala jsem si tě do oblíbených, takže se mi budeš zjevovat v denní i noční hodinu, tedy ne ty, ale tvá dílka (i když, kdybys byl fešák...kdo ví..), která se mi, jak to jen říci na úrovni :-)), fakt, ale fakt :-))moc a moc líbí, slovní obraty eňo, ňuno :-)), kampak ty na to chodíš, taky mne okouzlily rizikově březí myšlenky a další slovní kotrmelce,vylomeninky a alotria :-)), co se týče velkýho Džordže, tak je fakt, že nemá smysl pro humor, nechápe, že klišé vhodně zvolené v textu je krásnou perlou v řetízku slov a vět, umocňuje jemný humor, a někdo to holt nechápe, miluju klišééé..éé--ee--hm

Markel, to už skoro vypadá, žes mě dostala za úkol. (-:

Markel
08. 06. 2012
Dát tip
:-))) - T

Díky Auguste, vážím si čtenářů - gurmánů.

Augustus
20. 04. 2011
Dát tip
Tohle se již fejetonu blíží mnohem více a nemohu neocenit nápaditou hru s jazykem projevující se nejenom ve vtipných variacích ústředního motivu ale třeba i ve slovních spojeních jako např. „rizikově březí myšlenkou“, které mne vyloženě okouzlily. Tip!

Na jednom čtení jsem opravdu byl. Při tvé pilnosti k tomu textu brzy dospěješ.

8hanka
19. 03. 2011
Dát tip
cestinu nevnimam ako nieco cudzie...vyrastala som v dobe, ked z radia aj TV znela cestina,ked citam knihy, neuvedomujem si, ci su pisane cesky alebo slovensky... len mam trosku problem s umenim, od Vincenta poznam slnecnice, maky nie...musim si doplnit vzdelanie:) A Tvoja cestina je prekrasna...priznavam, ze by som Tvoje fejtony rada pocuvala na nejakej citacke...

Tak mě napadá, pro tebe musí být docela obtížné, přelouskat tu moji krkolomnou češtinu.

8hanka
19. 03. 2011
Dát tip
...silný vývar z reprodukce obrazu Máky od Vincenta... to som mala vidiet pred tyzdnom... tiez najradsej sedim doma na gauci a na vylet chodim tak akurat do chladnicky, no znamym sa podarilo vytiahnut ma na turu, pretoze som nenasla ziadnu vyhovorku...

Doufám, že mi to mistr Skácel odpustí, až se potkáme. Zatím jen doufám, že se tam nahoře našim napsaninám řehní. Teda, pokud jim tam na věčnost už zavedli internet.

Moc pěkné! Trochu se tu sice navážíš do básníka mého srdce...ale co, už je beztak rozdupané. ***

To u mě nehrozí. Jak se objeví prní příznaky zásluh, hned s tím letím k doktorovi, aby mi to pofoukal.

jH - ještě ti chybí jedna kategorie a totiž: ************* - mává Neroušek ale ta se uděluje jen za opravdu mimořádné zásluhy

jH - ještě ti chybí jedna kategorie a totiž: ************* - mává Neroušek ale ta se uděluje jen za opravdu mimořádné zásluhy

jH
07. 02. 2011
Dát tip
žlutážlutážlutážlutážlutážlutážlutážlutážlutá CHACHÁÁÁÁ ŘÁD ZLATÝ HVĚZDIČKY? a co udělat rovnou hodnocení? * - kvalita, avšak né dokonalost ** - kvalita hraničící s dokonalostí *** - dokonalost **** - já /či sebehodnocení autorovo/ ***** - pánbů dobrý takle? nebo jedna stačí? :))) žlutážlutážlutážlutážlutážlutážlutážlutážlutá

Hrušková
10. 01. 2011
Dát tip
:)

I ty, Hrušková? Co je to za hvězdné manýry? Člověk si pak ani nepoklábosí.

Hrušková
10. 01. 2011
Dát tip
*

Ano, to je "Řád zaté hvězdičky". Pak následuje už jen Řád zlaté vařečky a Řád zlaté šunky.


To je škoda, protože já se s tím sepisuju hlavně proto, abych se pak mohl rozvášnit v komentářích. Některé diskuse by si zasloužily samostatné zpracování. Taky je to první, co u každého autora čtu. Když mě zaujme diskuse, přečtu i dílo.

Nello101 - děkuji ti úhrnem za piktogramy, co mi tu zanecháváš. Vidím, že pro má díla doslova - nemáš slov. ((-:

Já ještě taky ne, ale asi nenavštěvujeme ty správné supermarkety. Někde se toho v regálech válí spousty.

dostals mě. je fakt, že spiritus sancti jsem ještě nepil.

Aleši, i v tom ti musím oponovat. V kostele jde hlavně o duchovno, že? A spiritus i prd mají, kupodivu, s "duchem" mnoho společného.

ta moje úchylka...vidíte ten obrovský rozdíl mezi "v kostele si prdnout" a "v kostele se prdnout" ?

Jo, tak nějak jsem chtěl, aby to dopadlo. Podle rčení: "Kdo se umí dobře vymluvit, ten si může i v kostele prdnout".

No jo, klišé. Díky, Georgi, žes mi to připomněl. Já jsem přítelem, ba zastáncem různých klišé. Věrozvěstem krásných a tradičních klišé. Jestliže se umělci budou trvale obávat a děsit užití starých klišé, nutně pak musí vzniknout klišé nová, pročež hrozí, že se na ta stará zapomene. A to by byla škoda, ne?

Aha, tak už vím, odkud pochází slovenský výraz cencúl'. Původně asi cecúl'.

Vaud
20. 12. 2010
Dát tip
ja myslim, ze zamestnanci mraziren a otuzmuzi rezignovali casem v nerovne soutezi na delku a soustredi se na mrazem vyztuzenou tvrdost, aby mohli aspon popichovat :-) otuzeny nepochybne tez kalkuluji s tim, ze pri minus 30st.C nenaberes drzkovou polivku ani krumpacem a jindy vlacnejsi partie mrazem formuji do nevidanych tvaru

Když pominu "orgány činné v trestním řízení", tak mě napadá jenom jeden, který je citlivý na změny teplot, ale o ten strach nemám. Tomu teplo naopak prospívá. (Viděls někdy hambaté fotky černo... pardon, afroameričanů?) Naopak se obávám o reprodukční schopnost otužilců, zaměstnanců mrazíren a prodejců na Vánočních trzích. Tak mě napadá, už asi tuším, co vězí za mizením celých populací Eskymáků. Zima je to! Zima, a ne, jak jsem si původně myslel, že se celé kmeny daly na vegetariánství, nebo že konvertovaly k sektě Adamitů! Za všechno zlo může zima! Ať žije globální oteplování!

Vaud
20. 12. 2010
Dát tip
podle logiky saunovaciho pasu by se Ti mohla po celotelovem saunovani zmensit hlava (coz by mozna nebylo ani to nejhorsi) cili - zvaz to saunovani - jestli se zmensi bricho o 6-8 cm po saune, co se asi stane ostatnim organum!

Kolouchu, to jsou ovšem (alespoň doufám) vyjímky, že věk není následován moudrostí, ale dostaví se osamocen. I když sám na sobě pozoruji, že budu v tomto směru nejspíš také vyjímečný. No, aspoň v něčem, že.

Áááh, konečně teplo. Není nad saunu v zimě. Vypotil jsem hektolitry potu a hromady toxických látek. Škoda, že to takhle nejde i s tukem, jak jsem to nedávno viděl v reklamě na nějaký domácí saunový zahřívací pás, který stačí jednou denně na několik minut obtočit kolem problémových partií, například špeků, a po několika málo dnech jste jako proutek, všechno sádlo zmizelo, po celulitidě ani památka a pod tenkou vrstvou pokožky se vám rýsují mohutné svaly, jaké ani v anatomickém atlase nenajdete. A to všechno za bratru milion korun, ale zato vám nepošleme ani jeden, ani dva, ale hned tři saunovací zázraky, a pokud zavoláte do tří minut od konce reklamy, dostanete zdarma ještě praktickou pinzetu na trhání obočí, a to se vyplatí! Asi to byl pořad pro ctitele montypythonovského humoru, nebo pro diváky s maximálně dvouciferným IQ.

koloušek
19. 12. 2010
Dát tip
Příroda je mocná čarodějka, souhlasím se vším, jen z vlastní zkušenosti vím, že ve zmíněném období ženy si obě vlastnosti ruku podat nemusí. Jinak k tomu smrádku a "chodům" mi chybí i druhá předpona "zá".T*

Vaud
19. 12. 2010
Dát tip
a gratuluji k zařazení do klubu DADA Patrasová :-)

Vaud
19. 12. 2010
Dát tip
Hlásím kosu i tady. Jen srp a kladivo sem zaplaťsoudruh nedorazily:-). Saunu závidím - určitě tam budou nějaké zumbistky :-))) a uděláš si přinejmenším jaro. Snaž se rozhýbat tak nějak na červen, kdy jsi tu očekáván u jezera!

Pecivál? Ano, to slovo mě charakterizuje docela přesně. Teď mám až do konce roku dovolenou a nehodlám vytáhnout nos z pelechu, ledaže by zazvonil pošťák s pěkně tučným obnosem, nebo, že by se snad nečekaně prudce oteplilo, abych se mohl opalovat. Momentálně topím v sauně. Přikládám velká buková polena, abych se probral z hibernace. A co u vás? Kosa, že?

Vaud
19. 12. 2010
Dát tip
spousta parádních a zaznamenáníhodných hlášek :-)) pořád Tě lákám do Švajcu a teď vidím ten pravý důvod - jsi taky pecivál :-)

jH - milé, že sis toho Picassa všimnul. Pravda je, že v roce 1900 ještě nemaloval ani kubisticky, ale jak to má vědět zblblý horolezec, kterému se zbytečné vědomosti, získané na střední škole, poněkud slévají v jeden mišmaš, že? Já si takhle občas hraju, a zařadím i jiný fórek, než čistě šantánový. To kdyby se náhodou vyskytl čtenář - intelektuál. Za klub dík.

jH
19. 12. 2010
Dát tip
bavilo mě to, jen mi dovol otázku: Proč by byl jakejkoliv obraz z Picassova modrýho období surrealistickej? V době, kdy Picasso maloval obrazy z modrýho mohlo bejt Salvadoru D. tak 2-4 roky :)) s dovolením klub, přijde mi to silně DADA, s milejma nádechama haškoviny *

Díky Dave. Vidím, že svěrače máš v pořádku, takže ti chybí jen ty stěrače. A nebo taková ta praktická rouška na ksicht, jak nosí chirurgové a Michael Jackson.

Ano, i tak se dá. ((-:

Metta
18. 12. 2010
Dát tip
spojeni prdele a oka je prece vedecky dokazano pichnu klienta do prdele, zaslzi pichnu ho do voka, posere se

;-DDDDDDD sakra

Inkontinence je v pořádku. V podstatě se jedná o slzy, které neměly sílu vystoupat až do oka.

ve mne smich navozuje INKONTINENCI

Vám, dámy, děkuji šestkrát. Popravdě, ještě těžší je někoho přimět, aby brečel smíchy. Ale snad to časem taky přijde.

Whitesnake - to je ti podobný. (-:

pěkná práce. pobavit je vždycky těžší než rozesmutnit, a tobě se to tu myslím podařilo skvěle. tip a výběr.

kvetone zeru. T

Whitesnake
18. 12. 2010
Dát tip
:-)

Díky, přátelé, je to od vás milé.

Adamova Eva
17. 12. 2010
Dát tip
Květoni, jsi ohleduplný k věkovitým ženám a Ferry dvoutisíciletá žena, nemá rozum :O))))))))))))) vždyť bychom se rozumu dožila každá desátá )))

Janina6
17. 12. 2010
Dát tip
Paráda, pobavilo, obzvlášť "hodina mezi hemeroidem a vlkem" :-))

Kapsa
17. 12. 2010
Dát tip
Počteníčko...

T

Alegna
17. 12. 2010
Dát tip
taky jsem přeci nenapsala do jakého ;-)

To je málo. Úsměv musí vydržet až do konce života.

Alegna
17. 12. 2010
Dát tip
neodradilo, přečetla jsem s úsměvem, vydržel až do konce

Lan - klidně ti napíšu věnování. ((-:

Lan
17. 12. 2010
Dát tip
Dychtil s Kotrlíkem! Jak intimně je znám!!! Jako bys je napsal pro mě...PŘECHODY.

Marie, máš pravdu. Přechod je dobrý sluha, ale zlý pán. Podobně je to i s tunely, že.

No ovšem. Eskalátory, zdviže, auta, vlaky, letadla, to všechno je Bohu libé. Nikdy se lidé nemodlí víc, než když jsou vydáni všanc technice. Kam se hrabou kostely.

Přechody jsou vůbec hnusná věc, ale ty silníční jsou nutné a někdy i užitečné. Za ty tvé ujeté kamarády nemohou přechody. S tvými názory na ně ovšem souhlasím.

guy
17. 12. 2010
Dát tip
Ano, a kromě toho je svět plný pohyblivých schodů, kdyby je pánbů nechtěl, tak by je nedovolil vymyslet ..

Tak tak, plné hřbitovy jsou takových pomatenců. U ledničky nezmrzneš. A u televize teprv ne.

guy
17. 12. 2010
Dát tip
Dychtil s Kotrlíkem prokazatelně dychtí po vlastních křížcích s mosaznými jmenovkami na úpatí Ďumbieru .. myslím si, že jejich vyšetřování bylo vyloženě odflinknuté, jak už se ostatně bohužel stává u vyšetřujících všeho druhu v téhle zemi ustáleným zvykem *

No jo, ale cis dur má sedum křížků. To je hotovej krchov. Ale stejně jsem potěšen.

Ferry
17. 12. 2010
Dát tip
cis elér je autor, který píše jen v durových tóninách

Kamile, znamená to, že nic nestojí věčně. Ani autor, ani autorovi.

Ferry - "ciselér" je slovo sprosté, nebo cizí?

ArnieR - dík. Na sousedy neber ohled, časem přivyknou.

Aleši, v Kvítečkově a v Karlových Varech se hovoří stejným, jakýmsi cizáckým jazykem. Květoňovy Vary by byly ryze české. Už proto, že Květoň jiný jazyk neovládá. (I ten matěřský mu mnohdy činí problémy.)

Norsko1 - to znělo skoro jako pochvala. Mám se dmout?

Autor současně stojí i nestojí o hlubší kritiku... Je to zřejmě taková ta hodina mezi stáním a nestáním... *

Ferry
17. 12. 2010
Dát tip
Chválím tě, ciselére slova. :)

ArnieR
17. 12. 2010
Dát tip
Parádní, děkuji za smích (od sousedů mám vyřídit cosi přisprostlého):). TIP a s dovolením tebe do oblíbených.

Květoňovy Vary? Copak mu nestačí slavný Kvítečkov? :o)

Norsko 1
17. 12. 2010
Dát tip
Na smrad ještě nikdo neumřel, ale hodně lidí už umrzlo. Čistá myšlenka

Já si vždycky nechávám tak dva dny fóra na opravy. Takže je to k uveřejnění až na pátek. Ale, kdo mě má v oblíbaných, tak mi vidí do karet, což je asi chyba systému, ale co už, že.

Toscana
16. 12. 2010
Dát tip
Nejsem vegetariánka, takže jdu do toho s odvahou s hrdým čelem, které je lepší než poplužní dvůr. Mj. jak je možné, že se na tohle dílo jako nepřihlášená (tj. jinudy než přes aviza) nedostanu? Mezi tvými pracemi to vůbec "nevisí" - jakž to???

Dobrá, budu na lázních pracovat. Ale, to budou masáže! Takže nic pro vegetariány.

Chuderka Néméthová, jak ona k tomu přijde, že má zkažené zuby. Zvláštní. Člověk nikdy neví, jaká blbost zabere. ((-:

Sebastiana
16. 12. 2010
Dát tip
Bolí mi bránice, deprese je fuč, Jsem taky pro Květoňovy Vary.

Toscana
16. 12. 2010
Dát tip
A přidávám svůj hlas KVĚTOŇOVÝM VARŮM!!!! :o))))

Toscana
16. 12. 2010
Dát tip
Chachááááá, rozesmáls mě k slzám, Kvítku, zejména dechem uklizečky Neméthové... :o))) Ale mě napadlo, jestli je při přechodu nutné používat i přechodníky - jestli ano, příště se vymluv, že s nimi jsi na štíru (nebo na krabu, to je fuk) a tudíž to tvou účast předem vylučuje (možná i ledvinama po té přechozené chřipce)... :o))))) *t PS: Až ti bude osmdesát, budou ti všechny ženy připadat krásné především proto, že budou všechny mladší.

filemon
16. 12. 2010
Dát tip
"Můžu na sebe z blízka nechat dýchnout uklizečku Neméthovou!" :)))))))))))))))))))))))))))) Vďaka, nachechtala som sa.

asi je to obecně česká vlastnost...skoro každý má doma pobývák

Máš pravdu, Aleši, jsem nemlich jako ten Mládek. Já hrozně nerad cestuji, zato rád pobývám, když už mě někam dovezou. Preferuji výlučně zájezdy pobytové. Mezi známými jsem si vysloužil přezdívku - Vilém Pobyvatel. Také jsou mi sympatičtí obyvatelé Krkonoš, s tím svým - přijďte pobejt!

v prvním odstavci je, zřejmě záměrný, překlep: "... o přeCHod se hrnou do lůna přírody." Jinak ovšem parádní kousek... podobné trauma řešil Mládek v slavné písni "ukradli mi lýýýže".

Vildíku - to mě nenapadlo, vzdát se. U nás na Hané se říká - kdo oteče, vehraje. Tak se v těžkých momentech vždycky snažím "otéci". A kapesní iglů ještě nevynalezli ani Švýcaři. Teda, pokud jeden z těch nástrojů na kapesním noži, o kterých nevím na co jsou, není zrovna tím iglů.

Čučenka - my jsme si v té srandovní době s mojí ženou spacáky šili. Podle nějakého hrozně tajného kapitalistického střihu, který se šířil samizdatem. Komorový, lehký, péřový a fakt teplý. Dodnes v něm spávám. Teda, doma ne. Zatím.

Diana
16. 12. 2010
Dát tip
Taky hlasuji pro Květoňovy Vary, případně Zahájské Lázně! :-))))

macecha
16. 12. 2010
Dát tip
Jsem pro Květoňovy Vary!!!!!!!!

jejdavilda
16. 12. 2010
Dát tip
kdybys nosil v kapse kapesní iglů a vzdal se, nic se ti nestane

čučenka
15. 12. 2010
Dát tip
"rizikově březí myšlenkou! :)))) Já tě plně chápu. Také jsem jednou v dívčím poblouznění nocovala se svým milým v únoru ve stínu skal a to pouze v obyčejném socialistickém spacáku. Protože však (kupodivu) nepřetržitě sněžilo, vršili jsme si na sebe větve, které se nám podařilo najít, nebo ulomit. Kdybychom tedy náhodou nedožili rána, nenajdou nás snad ani na jaře...

Metto - to tak děsně chrápeš?

Bíšo - Ď*

Diano - že bych si s tím otevřel lázně? Něco jako Květoňovy Vary?

Maceško, nějak jsem toho měl poslední dobou moc, tak na nějaké sepisování nebylo času. Snad se to teď o Vánocích zlepší.

Ferry - doufám, že tím nemyslíš dovršení mojí osmdesátky. To mi pak nepochybně budou úplně všechny ženské připadat krásné a chytré, ale co z toho?

Marvine, do Blesku sice nepíšu, zato píšu jako blesk!

Metta
15. 12. 2010
Dát tip
s tema dvema bych se rada seznamila !! zatim se mnou nikdo nevydržel noc pod širákem do rána.(

Bíša
15. 12. 2010
Dát tip
T*

Diana
15. 12. 2010
Dát tip
Květoňku vzácný! Měla jsem vyčerpávající den, po pravdě, byla jsem na odpis. Vypínajíc počítač, mrkla jsem na Písmáka - a tady tohle. Tak jsem se bavila a smála, že se cítím jak po masáži a lázních zároveň. Z fleku mohu vyrazit vstříc jakémukoliv výše zmíněnému přechodu! ;-)))) Originální, vtipné, laskavé, humor nejhezčího kalibru T!!!**********

macecha
15. 12. 2010
Dát tip
no, Květoni, konečně z Tebe zase něco vypadlo a já se konečně zase mohla zasmát. Díky, je to prostě paráda. Nikdy nezklameš :) T***

Ferry
15. 12. 2010
Dát tip
Jak povzbudivé, že nejen já přemítám dlouze o cestě z křesla k ledničce, když na Žižkov dnes připadlo půl metru čerstvého.... Po dlouhých chvílích vzdychání mi obvykle něco z ní někdo obětavě přišoupne. Ale, Květásku, ty žiješ s rusalkou jakousi, či žínkou mladičkou, věz proto - nikdy si krása ženy nepodá ruku s rozumem před dovršením osmdesátky. Tvé povídání je rozmilé. t*

Já rovněž opovrhuji všemi druhy sportů. A to mám dýchání zcela nezřínené.

Hlavně, že je v tomto případě tolerována euthanasie.

U počítače je lehčí stupen oligofrenie ještě jakž takž snesitelný.

renegátka
15. 12. 2010
Dát tip
Já od té doby, co jsem na řízeném dýchání, nesportuji. Sportem ku zdraví.

Můj počítač bude patrně debil.

Pišto, nechytnul tvůj počítač nějakou echolálii, či jak se ten neduh jmenuje?

deep-see - neříkám, že se mi takové ženy líbí. Ale dá se s nima konečně pohovořit. Často i rozumně.

P.S. Když je "hubertus", neměl by být genitiv "huberty"?

Květoň, vy vole, nemůžete mě nechat žít v bludu???

P.S. Když je "hubertus", neměl by být genitiv "huberty"?

Pišto, jestli pochází výraz hubertus z latiny, tak určitě huberty.

Renegátko, závidím ti, kolik toho vydržíš na jeden nádech. Uvažovalas už o závodním potápění?

Marve, když jenom málem, tak to už máš zaděláno na "nenáročného čtenáře" vyšší třídy. Za chvíli tě určitě pobaví i články v Blesku.

P.S. Když je "hubertus", neměl by být genitiv "huberty"?

renegátka
15. 12. 2010
Dát tip
Hlubší kritiku neumím, ale napíšu, že jsem fejeton přečetla jedním dechem a moc jsem se pobavila.

Květoň, vy vole, nemůžete mě nechat žít v bludu???

..Květoni..já proti tomu nic přece nemám..se mi to líbí...)) ..to víš..jsem se ale hned musela zeptat...)))

Marvine, už sis mohl všimnout, že první odstavec mám vždycky takový. Jeho úkolem je odradit náročného čtenáře, aby mi do toho moc nekafral.

Sepotko - Krytyk mi sem nechodí. Ostatně soudím, že v lehkých žánrech si nějaké to klišé můžu dovolit.

Pišto, jestli narážíš na iterpunkci, tak žádná pravidla pravopisu jsem nějak extra nešprtal. K tomuto uspořádání čárek jsem dospěl pouze důkladným studiem pivních tácků.

..květoni..já za to slízla takovou kritiku od krytyka..že jsem z toho byla tříbarevná a psal ..že si to nikdo nemůže dovolit..jo jo..:)) ..klyšé a tak..nooo.. ..pozor na něj!!!!!

Což o to, já ti klidně jednu fláknu :)

To byla nahrávka na repliku - Hodina mezi hemeroidem a vlkem, přece!

Jakého medle korektora? Já jsem zase čekal facek jako much!

..se tady chechtaám až se klepe monitor JAko by měl zimnici...))) ..jsi můj člověk!!!!! ..jen nechápu jak..jak sis moho dovolit napsat HODINA MEZI PSEM A VLKEM??????????? ..JAK JE TO MOŽNÉ????????? ..JÁ NESNÍM..:(

:)))))))))))))))))))))) A kvituji s povděkem, že sis našel korektora :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru