Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sen o Budoucnosti

22. 12. 2010
9
17
2530
Autor
NightStalker

Vidím koně kráčící sněhem

Slyším vlky na měsíc výt

Vidím svůj obličej v rybníce

 

Najednou se zasním

Koukám do budoucnosti

Tohoto světa

 

Na obloze poletují ptáci

Pronásledováni jezdci Apokalypsy

Jeden po druhém na rozžhavenou zem mrtví padají

 

Ježíš v cele smrti se jen usmívá a vzpomíná

Jeho spása lidem nepomohla

Bůh otec byl jeho soudce

Který prohlásil ho za zrádce

 

Lidé prokletí

Zaživa hoří a bědují

Že v Ježíše Krista uvěřili

 

Pozdě si vědomi

Svého rozumu

V který uvěřit měli

 

Ze svého sna se probírám

Koukám v dál

Co s budoucností udělám


17 názorů

synáček
01. 03. 2011
Dát tip
Nezlob se, ale nevíš, o čem mluvím, nebo alespoň ne docela. Nemyslel jsem to tak, že je moudré jednu ideologii zavrhnout (protože v mnohém jistě zavrženíhodná je) a přijmout jinou. O tom jsem nemluvil. Mluvil jsem o hledání pravdy. Satanská bible ti nedá odpověď na tu (dle mého soudu) nejzávažnější otázku ze všech, na otázku, co jsme a odkud a kam jdeme. Klasická bible ano… jenže musíš se o to pokusit sám. Lidé toho mnoho pokazili tím, že si vyložili nebo dokonce i pozměnili vše pro svůj vlastní čistě pozemský prospěch. Jenom, co zbylo třeba z desatera. Např. „cti otce svého a matku svou“. Copak je možné ctít a vážit si otce alkoholika, který bije své děti i manželku, či vážit si matky, která se peleší s kdekým, svému muži je nevěrná a o své vlastní děti se nestará? Myslíš si, že by skutečně nějaká hypotetická vyšší bytost mohla něco takového požadovat? V původním znění to jistě bylo tak, že mateřství je posvátné a je proto pod ochranou Boží, stejně tak, jako i otcovství, tedy: „Cti otce a matku“! To drobné zájmeno tam bylo vlivnými lidmi podstrčeno proto, aby se vrchnost, potažmo stát nemuseli starat o nejrůznější ožraly a potulné děvky, jelikož (údajně dle vůle Boží) je to povinnost jejich potomků. Obdobně Ježíš Kristus. Nevím, jak ty, ale já, když čtu Evangelia, tak mě ani ve snu nenapadá, že by ten muž měl v úmyslu existovat proto, aby se (úmyslně) nechal zabít. Měl přece i u samotných apoštolů problémy s tím, aby vůbec pochopili to, co jim přišel říct, neboť proto skutečně přišel. Dokonce ani po jeho smrti si církevní otcové nevěděli rady s tím, co byl vlastně zač a co pro lidstvo skutečně může znamenat. Nejprve si mysleli, že přišel porazit ďábla, a někdy až v jedenáctém století vymyslel sv. Augustin, že největší význam tkví v jeho smrti, neboť se přišel obětovat za naše hříchy. Jedno i druhé je pochopitelně naprosto absurdní nesmysl. Ale dost, je to vše na dlouhé diskutování… a sem to asi nepatří… Měj se moc fajn…

No jistě. Já jsem LaVeyovec...takže vím o čem mluvíš...Díky...

synáček
01. 03. 2011
Dát tip
Vidím tu jistou bolest nad tím, že všechno nedopadlo tak, jak „mělo“. Nenapadlo tě ale někdy, že lidé plačící nad tím, že uvěřili v Ježíše Krista, by měli spíš plakat nad tím, jakému blábolu o něm uvěřili? Nenapadlo tě nikdy, jak nesmyslná je většina toho, co o něm dnes můžeš slyšet? Nenapadlo tě nikdy, že mohlo jít o manipulaci mocných na straně jedné a o obyčejnou a sprostou vraždu na straně druhé…?

Díky...

Manuamanua
13. 01. 2011
Dát tip
Tip za prožitek.

Díky Moc Dave Gahan(e) : D

Ohhh Díky Moc....Agátko....A Seb za tip...

Díky Moc za tip Seb....

Sebastiana
24. 12. 2010
Dát tip
*

Díky Přemockrát Vampire Beastie

Děkuji Moc Aleg : )..

Alegna
22. 12. 2010
Dát tip
těžký sen*

Díky Šepotko....: )

..chjo..aspoň pžed vánoci zapoměň na apokalypsu..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru