Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Soutěže na písmáku

22. 12. 2010
2
71
3350

jednoslabičná odpověď k věci potěší více než pindání o ničem

1. Zajímáš se o písmácké soutěže ? O které (ne) a proč ?

2. Za jakých podmínek by ses  písmácké soutěže zúčastnil(a) ?

3. Za jakých podmínek bys byl(a) ochotný(á) ji (spolu)organizovat, případně zasednout v porotě ?

Jakou konkrétní pomoc můžeš nabídnout ?

4. Jak by podle tebe měla vypadat dobrá a pro tebe zajímavá soutěž ? (co se týče tématu, (ne)anonymity, hodnocení, poroty atd.)


71 názorů

těša
03. 01. 2011
Dát tip
polibosti, šéfe. v tom případě mi prosím taky pošli avi zpátky, pokud bys je nějak komentoval, ať se dozvím, co si o čem myslíš.

těša
03. 01. 2011
Dát tip
jasně, jsem to spíš myslel z toho pohledu, že na to, abych mohl něco dělat, to musím umět, což se většinou nějakým způsobem projeví samovolně. a na základě toho se někdo někoho (třeba ty mě) zeptá, jestli bych něco chtěl dělat. (co se čtení týče, čtu a čtu rád. což ale samo o sobě k ničemu není, jestli to vidím správně. a kritizovat nebo hodnotit nějak souvisle se mi nechce, protože nerad dělám něco blbě a houby se v tom vyznám. pro představu: posledních pár dnů čtu všechny "vydané" "povídky": a dvě třetiny mi připadají jako hovadiny (a nemám, co konstruktivního dodat) a zbytek se mi v různé míře líbí nebo nelíbí. a v různý míře můžu najít důvody, nicméně nakonec se ve většině případů dostanu hlavně k osobním sympatiím (ke stylu, myšlence atp, ne autorovi, což je ale nakonec jedno) a vkusu, takže můžu akorát napsat ono písmácké tradiční "líbí, na třetím řádku máš pravopisnou chybu.", což je, řekl bych, dost k hovnu. z druhý strany pokud mě chceš učit kritizovat, prosím, je to důležitý a ve škole mě to nenaučej.

těša
28. 12. 2010
Dát tip
jsem to nemyslel až tak moc aktivně. povídku nemám a marvin by se, myslím, ozval sám, pokud by pořeboval. každopádně dík za pokus:)

těša: máš-li nějakou povídku, pošli mi avi a třeba tě nominuju, i kdy to možeš aj sám:) dík za zájem, pošlu s dovolením avi Márvovi, třeba po tobě touží

těša
28. 12. 2010
Dát tip
1-pm - protože shrnuje texty napsané samotné o sobě, ne přímo pro soutěž a je prozaická. účastnil bych se jí jako autor nebo orgnizátor, kdyby po tom /jmenovitě po mně/ někdo toužil a donestlo se to ke mně.

jejdavilda
23. 12. 2010
Dát tip
1. Ne, bo mě nebaví furt vyhrávat 2. Za podmínky, že bych vyhrál 3. Že by byla přehlídka basnířek v plavkách ( ale to jsi nejsem jist, bo ...ale nic 4, zajíavá by byla ta, které by se účastnili jen abstraktně tvořící umělci a my ostatní bychom hádali o čem to vlastně je

devian
23. 12. 2010
Dát tip
1. jenom vo ty, co v nich fachá marvin, ostatní sou shite 2. za podmínek, že by se mi chtělo 3. nevim, dál 4. měla by bejt vhodná pro hurvínkatou mládež

Bych zavedl "Písmáckou Nobelovku" Cenu míru bych nechal, zbytek by se musel přizpůsobit. Dá rozum, že cena za literaturu by poté byla nadbytečná :-) 1. Vlastně ano, dá se v nich poznat snaha autorů (občas i kvalita). 2. Když soutěž bude mít maximálně 3 kola a porotci budou vystupovat vlastním jménem. 3. Podle načasování... 4. 3 kolový systém, který rozhoduje neanonymní porota, ve které bude alespoň jeden z porotců "rozumět" poezii :-) Rozhodovat by měla porota, nebo by hodnocení mělo být kombinované.

..rajo..:))))))))))))))))),,noooo..osoutěž...))))))

raja
23. 12. 2010
Dát tip
Já vás myslím osoutěžím všechny..:-)

ach jo...hlavně že je mír.

Nobelovka soutěž je. Pokud se přihlásí víc kandidátů, musí porota podle nějakých kritérií vybrat jen jednoho. To je jasná soutěž...

Honzyk
23. 12. 2010
Dát tip
p.s. nejsem soutezivej....

Honzyk
23. 12. 2010
Dát tip
...jde mimo me....

výstava je putovní...

a-n: a v zimě zas odejde...

hned jsem klidnější...

a-n: potence přijde s jarem...

nevím, jestli v této věci nejsem sám impotenciální :o)

a-n: vidíš, a já to měla hned :)

víš co dalo práce vymyslet titul Stupid liga? :o)

a-n: jj, nechala bych to na jaro a zatím zlehka, ale vytrvale motivovala potenciální spolupracovníky :)

a-n: a pojmenovala bych to česky, třebas Přízrak Arény :)

pokušitelko :o) jsem teď v zimním polospánku, třeba se na jaře nebo v létě najde energie na reinkarlanci SL v nějaké formě...

a-n: ntj, třeba by se to mohlo omezit jenom na díla z Arény, těch je tam tak 300 za měsíc:)) dyš už nebudou Ozvěny ani zlaťák možná by Kamil do teho šel ? Kamile ?

pro méně informované: doporučuji nahlédnout do stejnojmenného klubu, abyste věděli, o čem je řeč...

aby fungovala, vyžaduje velké nasazení více lidí dlouhodobě. To je téměř nesplnitelné...i když to byla docela legrace, jak pro porotu tak (doufám) i pro čtenáře.

a-n: proč zanikla Stupid Liga ?

funkční je PM, slovoma, dobrá byla koule, překladatelská... účastním se podle nálady. Nebaví mě bombasticky se tvářící složitě konstruované soutěže. Těch je dost v televizi. Ale tam jsou to jen lapače na reklamu, což na Písmáku nějak nefunguje. Potěšila mě zmínka o Stupid lize :o)

Zajímám se pouze o Povídku měsíce. V minulosti pak Stupid liga, té je škoda!!!

..dobrou,,makrelo..)

dobrou noc...došla jsem ale k jakémusi prvnímu výsledku, a to, že vám chybí koule. U šepotky mě to ani moc nepřekvapuje.)

..za to nemůžu makrelo..mě tu syd buzeruje jak malou holku,.,no..))

ssvks a os: možete se aj držet těch otázek.)

ale houbeleec..to bylo avi na to pindání..kapišto? ..a nebuzeruj mě furt..čéče..))) ..už ti nikdy v životě avi nepošlu..ani na to nepomyslím..ani myšlenkou o to nezavadím..))

papouch: a já myslela, že tě původní prolog omezoval, tak sem tě chtěla potěšit máš ho tam zpátky vidíš jak tě beru vážně

papouch
23. 12. 2010
Dát tip
změnit prolog v průběhu pindání je zbabělost a podraz!!! Asi založím diskusi na téma "Nemělo by být zakázáno měnit prolog u diskusí?" .-)

..jaké kydy..Octopusi..čtu ráda pindy..co na tom?

Fouraix
23. 12. 2010
Dát tip
původní koule byla dobrá, než z ní vznikla koulí filozofii popírající superblbost. kopírování tv soutěží spíš neba

stvn: to be or not to be ?

papouch: hele, tebou inspirována jsem změnila prolog už možeš p...sát.)

StvN
22. 12. 2010
Dát tip
go/nogo

..no joo..já zapomněla..tak se raději neodstřelím..počkám na šutříky a pak už jen blaženost a tydlec..jo..sociální jistoty..)))

Metta
22. 12. 2010
Dát tip
stvn: go

StvN
22. 12. 2010
Dát tip
Jasně:)

Metta
22. 12. 2010
Dát tip
ssvks: siů tebe, seš borka se odstřel až proházej sníh, bude chodit was pošta a dondou šutříky, nějak se to tu zaseklo.) spíš je vyzvi na souboj, ale to by asi utekli.)

..noo..po poslední soutěžní zkušenosti se raději odstřelím..než to znava absolvovat..asi tak..))

Metta
22. 12. 2010
Dát tip
ssvks: pindat se tu može, ale vo něčom

Metta
22. 12. 2010
Dát tip
papouch: ale třeba nejni smyslem diskuse potěšit autorku

..ale neee..jen pindejte..pindejte..je to osvěžující..))))

papouch
22. 12. 2010
Dát tip
..pánové, nepotěšili jste. Byla po vás požadována potěšující jednoslabičná odpověď. A vy zase... zase pindáte o ničem :-P :-) ..i když .. přičemž autorka ankety se tu nad svými jednoslabičnouodpověďvyžadujícími rádobyotázkami rozpindala sama nejvíce .-))

Bodejť, chroust ví všechno. A on ti nejen odpoví, ale ještě ti vysvětlí, proč je tvoje otázka špatná.

Proč se nezeptáš soukromě chrousta? On je ten pravý, na tyhle otázky. Všechno zná, všude byl dvakrát...

neroušek
22. 12. 2010
Dát tip
Jde to,jde to,jíst je co a pít taky. Vypadá to na dva týdny klidu než zas přijde plavba bouřemi.Neroušek mává Pirátovi a přeje mnoho optimismu a sil a jamajský rum chlazený.******

moorgaan
22. 12. 2010
Dát tip
pirát zdraví nerouška...jak se mas korzare? ...ta odmena v podobe samice nema chybu- jine odmeny mne uz nezajimaji:-)) ....na kazdem ostrove mam poklad, slavu v kazdem pristavu, ale tech samic neni nikdy dost... ...pravdu díš a tak ti pirat mava a preje pod stromeckem poradnou samici:-))

neroušek
22. 12. 2010
Dát tip
1)Spíše ne. 2)Také spíše ne. 3) Ne. 4)Soutěže na Písmáku jsou jen pro pobavení a osvěžení vod Písmáku- ovšem je to jen dětská a tudíš dětinská hra.Původní smysl soutěží je jiný: je to naslouchání hlasu přírody a boj o přežití,přičemž se selektují ti úspěšní,pak následuje odměna:nedostupné statky,o které jde a to jsou peníze,sláva či samice.Proto se nerouškovi už od dětství soutěže nelíbí,sráží člověka do přírodní džungle.*******

moorgaan
22. 12. 2010
Dát tip
1. ano - o k.o.u.l.i 2. kdyby to byla k.o.u.l.e v puvodni verzi 3. k.o.u.l.e. nepotrebovala porotu, jen dva-tri obetavce, co s tim meli praci - nabidnout mohu pozitivni naladu a snahu cist dila z teto souteze a tudiz se stat porotcem z lidu 4. mela by vapadat jako k.o.u.l.e v puvodni verzi

Metta
22. 12. 2010
Dát tip
OS: tož bylo to tu také prázdné.)

1. jj, víceméně o všechny. Poznám tak jisté písmáky zase z jiné stránky. Až konečně napíšu nějakou povídku, ráda bych ji protáhla PM. 2. bude-li mi připadat vtipná nebo chytrá, nebude-li trvat moc dlouho a bude-li mi výzvou. Jiné nároky nemám, aspoň ze začátku ne. 3. pokud by vstala z mrtvých soutěž překladatelů, klidně bych spolukoukala na němčinu. 4. Určitě by mě zaujalo, kdyby byl do soutěže zapojený někdo ze sekce kritiků. XP Dopisování započatého díla byl dobrý nápad, škoda že ho tenkrát někdo smazal. Klidně by mohl být 'vykopnutý' i odstavec lehce vtipné prózy. Jenom to nechat žít... Osobně bych uvítala překladatelskou soutěž s hodně nízkou laťkou, hlavně pro studenty a ty, co si chtějí cizí jazyk oživit. Stačilo by třeba pár řádků prózy - spíše diskuse a spolupráce než soutěž...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru