Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vajíčko

02. 01. 2011
9
14
2415

Jsem My, stejně jako ty.

 

Nedávno jsem v televizi slyšela: ,,Každý hledá člověka se kterým by sdílel svůj zubní kartáček, neboť to je symbol opravdové blízkosti" . O pár dní ráno přijdu do koupelny a koukám že mám mokrý kartáček, čerstvě po použití:). Pěkné, že? A podle mě každý člověk hledá svého člověka, se kterým by mohl být vajíčko. Proč? Protože vajíčko je souznění. Jedno vajíčko, skořápka, jeden celek. Ukrývá žloutek a bílek, dvě samostatné věci, nesmíchané bytosti, zachované duše. Neboť co by bylo vajíčko s pomíchaným žloutkem a bílkem? Jak bychom udělali koláče bez čistých žloutků a bílkové chlebíčky bez čistých bílků?

Neměli bychom chtít celé vajíčko smíchat úplně, neboť něco by se tím ze světa vytratilo. Lepší je zachovat jedinečnosti a spojit je v souhru.

A já děkuji, neboť jsem svůj bílek našla a ve vajíčku je mi s ním nádherně:)


14 názorů

Děkuju, Tony :).


Tony.cs
11. 12. 2013
Dát tip

Tak tohle je originální a hezké vyznání *


Děkuju za obě:)

Děkuji za tvůj pohled, máš pravdu, člověk si někdy až moc jde za sebou samotným a nevidí že by líp udělal, kdyby na sobě přestal tak lpět... A právě proto mě vajíčko tak fascinuje, pro mě je to úžasná symbolika jedinečnosti vlastní bytosti a harmoniky splynutí. Míchaná vejce jsou dobrá, ale to už je skořápka rozbitá...;)

Světloslav
18. 01. 2011
Dát tip
Ahoj.. jo a vo tom toje !:-) háček je snad jen v tom, že většina z nás si hledá tu svoji jedinešnost..po celý svůj život... ty i já! PS: a míchaná vejce jsou taky dobrá:-)

Všem děkuju:)

milé..

Alegna
03. 01. 2011
Dát tip
krásná myšlenka a pravdivá

jsou věci na které není potřeba nic říci, ani napsat, stačí si to přečíst, a nechat to v sobě působit, a na mne to působí, působí to jako když položíš prsty na klávesy na starý klavír a začneš hrát... tak jak si hrávám sám pro sebe, ze své potřeby, za útěchou, pro potěšení, pro radost, a nebo jen protože na mne ten klavír volal a volal, abych na něj položil své ruce, a on mi začal hrát...

Děkuji, děkuji:)

Hrušková
02. 01. 2011
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru