Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

19.12.2010 Rocket Dogz, Green Monster, Mad Sin

13. 01. 2011
1
0
718
Autor
Rock Storm

Rocket Dogz, Green Monster, Mad Sin

Předvánoční koncert Mad Sin v pražském klubu Futurum jsem si nemohl nechat ujít a to ze dvou hlavních důvodů. Prvním byla oslava deseti let existence naší nejlepší psychobilly smečky u nás  Green Monster. Druhým důvodem byli samotní Mad Sin – jejich koncerty jsou vždycky super. Jedinou vadou, pro nás přespolní, bylo konání koncertu v neděli.

První v osm hodin zahájili Rocket Dogz, poměrně nová kapela na naší scéně, klukům je kolem osmnácti a existujou od listopadu 2007. Kapela v základním tříčlenném složení nabídla oldschool psychobilly, zahrané pěkně na tvrdo, bez zbytečných kudrlinek. Čekal jsem na základě poslechu a nějakých videí hodně, ale klobouk dolů, tak skvělou show jsem nečekal. Kapela projela svůj repertoár, přidala nějaký ten cover a bylo vymalováno. O Rocket Dogz určitě ještě uslyšíme!!!  Zatím doporučuju jejich desku Mad Dog Holocaust s povedeným klipem.

 

 

Druhou kapelou byli oslavenci Green Monster. Příjemným překvapením byl pro mě nový přírůstek, plzeňský kytarista Kelemen ( ex. Gauneři, Bradavice ), který do kapely skvěle zapadl. Držím mu pěsti , ať mu to s Monstry hraje pořád tak skvěle!!!  Opět nemám co bych dodal – show bez chyby. Vzhledem k výročí jsme se dočkali i hostů – v jedné skladbě výtečné „elektrifikované“ houslistky, několik starších skladeb si zahrál i bývalý basák. V průběhu koncertu se na podiu objevil i Rafan s přáteli z Rocket Dogz a  s efektním narozeninovým dortem v rukou a hezkou gratulací, kterou zpívalo celé Futurum. Kapela byla dojatá a myslím, že si koncert opravdu skvěle užila. Třešničkou na dortu byl zpěv Koefteho v coveru od koho jiného,  než od Mad Sin z legendární první desky. Pár skladeb se samozřejmě přidávalo, ale tlačil čas a tak se jelo dál.

 

 

Vzhledem k problémům Mad Sin po cestě z Berlína ( zdržení kvůli sněhu – nedivím se, i v Praze slušně chumelilo ) trvala zvukovka a vůbec příprava hlavní hvězdy déle. Dokonce se kapela ústy Kosmyho omlouvala za zdržení vzhledem k tomu, že přece jenom byla neděle a sousta lidí musela ráno do práce.  Koefte a celá kapela byli vůbec evidentně i přes dlouhou cestu příjemně naloženi, bylo vidět, že do Prahy jezdí hrát rádi. Koefte dokonce mile z papírku česky přečetl ahoj, jak se máte ( i když v průběhu koncertu si, vida, že publikum na anglické komentáře mezi písničkami nereaguje tak jak si představoval, neodpustil poznámku – speak english or die….). Takže ein, zwei, drei, vier a jelo se. Od začátku Mad Sin v plném nasazení sázeli jednu pecku za druhou. Důraz byl samozřejmě kladen na novinkovou desku Burn and Rise, ale pochopitelně se projelo to nejlepší, co za dobu existence kapela složila. Koefte  řádil jak utržený ze řetězu a jak jsem uvedl, v Praze se mu očividně líbilo a celou show si užíval stejně jako my. Prostě žádný  koncert z povinnosti na podpodu nové desky, ale show od srdce se vším všudy. Solidně zaplněné a bouřící Futurum si užívalo samozřejmě taky a tak spokojenost byla oboustranná. Přidávalo se a to dokonce tak dlouho,dokud kapela měla sílu hrát než definitivně odešla z podia a ani po skandování celého sálu se ji nepodařilo už přivolat zpátky. Mad Sin jsem v různých časových obdobích, hlavně v Německu v ranných 90tých letech viděl mnohokrát, všechny koncerty byly super, ale takové nasazení jako ve Futuru, fakt klobouk dolů. Je vidět, že Koefte a spol. jsou v životní formě. Kdo nebyl může jenom litovat, pro mě to byl koncert roku!

Koncert skončil, nás s Ífou čekalo nepříjemné čtyřhodinové čekání  na ranní vlak na Smíchově, v noci kolem nádraží plném individuí různých stupňů nebezpečnosti….. To nám ovšem nevadilo, protože jsme dostali v předstihu ten nejhezčí vánoční dárek – strhující koncert Mad Sin!!! Na závěr bych chtěl poděkovat celému týmu Ladrogangu za to, že nám tento zážitek zprostředkovali.

Pigeon + Ífa

 

Foto z akce zde

http://dark.radiogothic.net/fotogalerie/index.php/Koncerty-Festivaly-akce


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru