Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zbytečné

31. 01. 2011
3
9
1515
Autor
tonas


 

zbytečně


být užitečný se mi nedaří
chtejě být k užitku , byl bych na obtíž!
nudou se zalykám, nemaje důvod
házíš mi kruh,ty,která všechno víš

to je ten kříž žít zbytečně
a vědět o tom k usoužení
bez smyslu, jen tak netečně
život je zahálka a léku na to není

příliš se nečinit,být jen tak za drobné
vymýšlet si a lhát,
životy kolem jsou si tak podobné
snažit se? proč? raději lelkovat

30. ledna 2011






9 názorů

avox
13. 05. 2011
Dát tip
vím, že to byl citát :-) Chvilkový pesimismus občas přepadne snad každého, tonas většinou píše jinak, tak věřím, že už jej tyhle pocity přešly :-))

Diana
13. 05. 2011
Dát tip
avox, to "optimistické tele" byl jen citát z tonase. Také jsem optimistická stará kráva a doufám, že mi to vydrží až do smrti :-))) Nevím, co je nuda, lelkování, neužitečnost. Záleží jen a jen na nás, co si zvolíme. O nevděk nebo vděk se nestarám. Autor se "hňácá" v pesimismu - inu, když mu to dělá dobře....Asi je to moderní.

avox
12. 05. 2011
Dát tip
souhlas s Dianou. Je dobré být užitečný a v tom vědomí najít smysl dalšího bytí, ten pocit nevděku, který občas sráží na kolena je ryze subjektivní... tady bez tipu. Nejsem již žádné "tele", spíše optimistická stará kráva? :-)))

Diana
12. 02. 2011
Dát tip
Každý může - a má! - být užitečný. Příležitostí je plno, jen se rozhlédnout kolem sebe. Optimistické tele Diana.

koloušek
01. 02. 2011
Dát tip
Já ten pocit také znám, zbytečná si připadám.T*

Myotis
01. 02. 2011
Dát tip
.../*

tonas
31. 01. 2011
Dát tip
ano, máš recht, někdy to přijde - a je to pesimismus přímo z principu. V takových chvílích mne nikdo nepřesvědčí, že optimisté nejsou telata, protože takový životní postoj nemá důvod. S Macochou se totožním, že lelkování je na nic, ale soudím že je to realistické chování vzhledem k našemu údělu. Ani pesimismus nemám rád.Ale co s tím, když je je a nedá se vyvrátit

Tisovyluk
31. 01. 2011
Dát tip
no, tak ta je pravdivá, i když depresivní. žít zbytečně a vědět o tom k usoužení... to na tom je to nejhorší, když si to člověk uvědomuje. smysl se dá vždycky najít, ale taky se dá vždycky nenajít. je to snad nějaká chemická reakce v mozku či co. někdo prostě smysl vidí ve všem, protože mu to tak funguje a jiný zase ve všem vidí nesmysl. kurvadrát, chtěla bych to mít zchemikovaný jako ti s tím smyslem.

macecha
31. 01. 2011
Dát tip
lelkování nemám ráda ....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru