Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pereme se i přes čtyřicet...

02. 02. 2011
14
23
3005
Autor
FAE BOMB

 

 

Zazvonil zvonek a po minutě znova. Pak se ozvalo zaklepání. Nikdo neotevíral. Bylo odemčeno, tak Jana vstoupila dovnitř. Ženská seděla v křesle a skelným pohledem hleděla kamsi ve směru vypnuté televize. Na konferenčním stolku stála rozpitá lahev červeného vína a pod ním ležely dvě prázdné...

"Ahoj Evo! Ten tvůj svetr vypadá špatně. Je starý?"

"Ne, je vypraný, vole!" odvětila Eva, aniž by svou kamarádku vnímala. Zdvihla ze země svojí kabelku a vyndala lékovou krabičku s nápisem Psychotropin.

"A co ty odolné skvrny od trávy, kečupu a krabicového vína?" nenechala se odbýt Jana.

"To můj běžný prášek prostě nezvládne!" rezignovaně mávla rukou Eva. "Radši si vezmu dva!!!" Vyloupla dvě tablety Psychotropinu, hodila je do sebe a zapila vínem. "Vodní kámen mi navíc rozbil pračku, takže peru v ruce. A to je mi přes čtyřicet!"

"Vodní kámen, to je prevít!"

"A mám se snad posrat?!" Eva učinila bezmocné gesto rukou, ve které držela lahev. Červené víno ohodilo celý obývák.

"Zkus tohle. Stačí přidat dvě krabičky do hlavního jídla a problémy s odolnými skvrnami jsou navždy pryč!"

Eva vděčně přijala dvě balení Endeolu. Druhý den ležela v rakvi a usmívala se. Konečně už žádný drahý opravář!!!

 

 

 


23 názorů

avox
12. 05. 2011
Dát tip
pěkný kousek :-)) btw, když se do automatky naleje cca půl litru octa a spustí program máchání, je náramně spokojená :-)) */

Noneta
13. 02. 2011
Dát tip
:-)

FAE BOMB
13. 02. 2011
Dát tip
Nonetě se omlouvám, ale žádné parkety jsem nenašel. Doma máme pouze koberce, lino a plovoucí podlahu...

Noneta
12. 02. 2011
Dát tip
Dobrý, asi jsi našel tu parketu jako svoji...že a souhlasím s Květoněm.... škoda

Diana
10. 02. 2011
Dát tip
Nojo, ty reklamy nás už všechny vytáčí k šílenství :-(

FAE BOMB
09. 02. 2011
Dát tip
Možná by stačilo tu pračku dvakrát do roka prolejt voctem. Sice netušim, co to udělá s automatkou, ale na mechanickou pračku to vždycky fungovalo... A mimochodem, devět z deseti drahých opravářů doporučuje prát v minerálce! Děkuji za přečtení. :-)

Diana
08. 02. 2011
Dát tip
kdyby zkusila "náš kalgon"...:-)*

FAE BOMB
03. 02. 2011
Dát tip
Vod licencí disponujícího kritika si toho cenim rozhodně hodně, jakože žejo... A navíc teda ty pomeranče mám jakože rád. Teda kruťácky vylisovaný do jakože džusu... Jak se vzal ten tvůj nick? Mě to připadá jakože celkem neutrální a neškodné, vo majiteli nicku nicneříkající... Vlastně mohu konstatovat, že klasický pomeranče rád mám. Teda alespoň v obecné rovině... Rozhodně mě teda žádnej loupežně nepřepadnul. Teda jakože jsem nemusel teda střílet ze služební zbraně. Ale vystřelovací kapesní nůž značky Mikov jsem teda jakože použil. To zas jó... Klidně mě napráskejte, mě je to jedno! Prostě mě napadnul, tak jsem ho voloupal!!! Vlastně to byla nutná sebevobrana. No anóóó...! Je mi to lítóóó! Ale když bych nevoloupal já jeho, tak by voloupal von mě!!!!!!!!!

Super!

Stařec_007
02. 02. 2011
Dát tip
:-))) T*

sharik
02. 02. 2011
Dát tip
trochu drsnej konec, na takovou parodii. ale líbí se mi to, málokdo umí parodii napsat dobře a vtipně :-) T

Aha, soutěž se mi tam odkudsi připletla. Ale to obrácení reklamních sloganů naruby je zlatá hřivna, na tom trvám, tleskám, a klaním se uctivě.

renegátka
02. 02. 2011
Dát tip
Ty zvíře!

heartrate
02. 02. 2011
Dát tip
Jasně, mně se to taky zdá dlouhý úplně akorát a vymazlený DOKONALE..

FAE BOMB
02. 02. 2011
Dát tip
Děkuji všem. Jmenovitě teda heartrate, chyby opraveny. Fakt jsem to teda napsal během jednoho dne a nevyladil jsem překlepy. Projevila se moje nutkavá potřeba něco napsat a publikovat. Napsal jsem to uprostřed noci, pročež nevyspán... Květoni, ty se běž, prosím, vycpat! Netvrdil's náhodou, že přítelem každého správného fejetonisty je mazací pryž, neřku-li přímo guma, jakož i přeškrtací pravítko? Více slov fakt může škodit věci, takže jsem to minimalizoval minimálně na minimum, či brutálněji. Fejeton by z toho nebyl asi nikdy, páč by se v něm rozpustily veškeré reklamní slogany a nemělo by to tu "pecku". A vo žádný rychlosoutěži nevim. Pokud náhodou chcete ukončit problémy s odolnými skvrnami, tak vás upozorňuji, že End-@-all pravděpodobně neexistuje. Prostě si ty svoje smradlavý fusekle budete asi muset vyprat...

povedený kus :o)

Bombarďáku, ty ses měl vykašlat na rychlosepsání rychlotextu do rychlosoutěže a vymazlit to na povídku nebo fejeton, když máš tak parádní nápad! To by stálo za to.

heartrate
02. 02. 2011
Dát tip
sorry, chtěla jsem to hodit do zpráv autorovi..

heartrate
02. 02. 2011
Dát tip
very good, zbytečný překlepy: konferenčím, zvihla, odbít

renegátka
02. 02. 2011
Dát tip
Uznávám, že je po problému s pračkou.*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru